Özetle, Muadil Tonerlerde orijinal tonerlere oranla, daha doğru renklendirme, daha yüksek sayfa verimi sağlayan ve yazıcının arızalanması ve zarar görmesi riski taşımaz, Karşılaştırma yapmadan önce, öncelikle OEM ve Muadil toner kartuşu hakkında bilgi vermek istiyoruz.
Kaliteli ham maddelerden üretilen muadil tonerler yazıcıları bozmaz. Bunun için güvenilir firmalardan destek alabilirsiniz. Özellikle yurt dışından ithal edilen de muadil toner seçenekleri oldukça avantajlıdır.
Orjinal toner (HP,Samsung,Kyocera,Xerox) gibi markaların neredeyse yazıcı fiyatına sattıkları tonerlerdir. Muadil tonerler ise fiyat bakımından daha çok uygundur. Bizim size önerimiz eğer iş için toner alımı yapacaksanız muadil toner almanızı öneririz.
Muadil tonerler marka adı taşımadığı için ucuzlardır. 10 firmadan 8'i Muadil Toneri tercih eder. Sıfır bir şekilde üretildiği için toz akıtma vs. gibi durumlarla karşılaşmassınız. Tekrar dolum yapılabilir.
Muadil Tonerler yazıcı üreticisi firmalar dışında üretilmiş olan üründür. Diğer bir anlamıyla, yan sanayi olarak adlandırılmaktadır. Alternatif firmalar tarafından üretilen tonerlere muadil toner denmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Lisanslı tonerler olan orijinal tonerler farklı yöntemlerle tekrar doldurulabilir. Bazı markalar, toner bittikten sonra kartuşun tekrar kullanılmasını istemezler. Bunun için bir yazıcı almadan önce yazıcı markasının üretmiş olduğu tonerlerin tekrar kullanılabilir olup olmadığına dikkat etmeniz gereklidir.
Sıfır ve muadil tonerler üzerinde yeni çiplerle gelirken toner dolumu sırasında da çip değişiminin kesinlikle yapılması gerekir. Eğer dolum yapılır; fakat çip değiştirilmezse ya da takılan çip yazıcı ile uyumlu olmazsa yazıcılar toneri boş olarak görür.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Tek renkli lazer yazıcılar, yalnızca siyah toner yazdırır. Renkli lazer yazıcılar, baskı üretmek için dört ayrı siyah, camgöbeği, macenta ve sarı toner kartuşu kullanır. Özetle toner ve kartuş farkı bu şekildedir diyebiliriz.
Orjinal Toner
Kutuyu her iki yana döndürerek güvenlik etiketini kontrol edin. Kutu her iki yana döndürüldükçe, etiketin kontrastlı yarıları ve 'Orijinal Toner' yazısı koyu maviden açık maviye dönüşmelidir.
Kaliteli muadil tonerlerin orijinalinden hiç farkı yok. Yazıcınızın toneri 2000 sayfa kapasitelidir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Günümüzde yazıcı markaları tarafından üretilen tonerlerin tamamına yakını çiplidir. Çipsiz olarak üretilen tonerler, kullanıcılar tarafından muadil toner olarak adlandırılan ürünlerdir. Bu ürünler arasındaki temel fark, çipli bir toner ömrünü tükettiğinde bu toneri tekrar kullanmak için çipin yenilenmesi gerekir.
Toner tozuna maruz kalma, solunma ile sınırlı değildir. Cilt veya gözlerle de temas edebilir, bu da tahrişe veya alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bazı insanlar ciltlerinde kuruluk, kaşıntı veya kızarıklık yaşayabilir. Toner tozu gözlere girerse, yanma hissi, kızarıklık veya hatta görmede bulanıklık yaşanabilir.
Toner yazıcılar, genellikle çok fazla baskının alındığı alanlarda kullanılır. Eğer bir fotokopi işletmeniz varsan toner yazıcıları tercih edebilirsiniz. Eğer nadiren fatura çıktısını alan bir firmaysanız mürekkep püskürtmeli yazıcıları tercih edebilirsiniz. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kartuşlar kullanılır.
Orijinal kartuş kullandığınızda 100 TL'ye alınan orijinal kartuşlarla ortalama 100 sayfa çıktı alabilirsiniz. Şu anda üretilen orijinal kartuşlar dolum yapılmaması için özel olarak üretilir. Bu nedenle bu orijinal kartuşları atıp yine orijinal kartuş almak zorunda kalırsınız.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, fotoğraflar ve okul projeleri gibi küçük, görüntü ağırlıklı belgeler için en uygunudur. Ancak, ağır miktarda metin tabanlı belgeleri işleyebilecek bir yazıcı arıyorsanız, bir lazer yazıcı daha verimli ve ekonomik bir seçimdir.
Kaliteli toz kullanılsa dahi drum kalitesiz olursa, baskıda istenilen renk tonu elde edilemez. Kullanılan renk tozlarının da özellikleri aynı olmalı. Renkli yazıcılardan siyah-beyaz çıktı dahi alsanız maliyet artacaktır. Eğer renkli baskı yapmayacaksanız renkli yazıcı kullanmamanızda fayda vardır.
Genel olarak, kaliteli bir lazer yazıcının ömrü genellikle beş ila on yıl arasında değişebilir. Ancak bu süre, yukarıda belirtilen faktörlerin yanı sıra yazıcının fiyatına, kullanım koşullarına ve diğer değişkenlere göre de değişebilir.
Dolum yapılan tonerlerde zamanla ömürlerini tamamlamaktadır. Kurumsal firmalar olası baskı bozukluklarını riske atmayıp orjinal toner tercihlerini sürdürmektedir. Boşalan tonerlerde geri dönüşüme bizlere ulaşmaktadır. Sizde topladığınız boş toneri bizlere satabilirsiniz.
İstenilen durumlarda yazıcıların içlerinde bulunan tonerler doldurulabilir fakat bu durumda dikkatli olunması, özellikle yazıcı cihazın doğru çalışabilmesi için önem arz etmektedir. Toner dolumu yapılmadan önce, muhtemel şekilde oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi için yazıcının etrafı boşaltılmalıdır.
Çipli toner, lazer yazıcıdaki toner tozunun bitiminden sonra toner tozunun elle doldurulması ile defalarca kullanabileceğiniz toner türüdür. Söz ettiğimiz gibi sahip olduğu chip mekanizması nedeniyle, yazıcıda biten toneri tekrar doldurmanız ve kullanmanız oldukça zorlu oluyor.
Toner yok uyarısı veren her yazıcı chipli değildir, dolum yaptıktan sonra genelde bir çubuk yada benzer bir aparat var onu kaldırmak gerekiyor. chipli olduğunu anlamak için toner sağında soluna bakınca bir yerde chip varsa zaten görürsünüz.
Tıptan savunma sanayine birçok sektörde kullanılan çip, yazıcı toner kartuşların beynidir. Çip, toner yazıcıya takıldığında kalibrasyon işlemini yapar ve toner ile yazıcı arasındaki koordinasyonu sağlayarak baskı sayısı ile baskı kalitesini ayarlar. Toner kartuşlar çipli ve çipsiz olmak üzere iki gruba ayrılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri