Bu açıdan temizliğe başlamak için odayı seçebilirsiniz. Bu durumda, genelde yatak odasında başlanır ve sonra çocuk odası ve misafir odasına geçilir. Bundan sonra oturma odasını, ardından hol, koridor ve mutfağı ve son olarak banyo ve tuvalet temizlenir.
Temizliğe yukarıdan aşağı başlamak, önce etrafı toparlamak sonra temizliğe başlamak, önce ıslak alanları temizlemek, evi oda oda temizlememek, zemin temizliğini en sona bırakmak ev temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları arasında yer alıyor.
Temizlik sıralamanız; toz alma, süpürme ve paspaslama şeklinde olmalıdır. Bu sayede temizliği belirli bir düzen içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Temizlik sıralamasını ise mutfak, banyo, yatak odası ve diğer odalar şeklinde gerçekleştirebilirsiniz.
Bunun için ilk olarak mobilyaların köşe ve kenar kısımlarındaki aralıkları temizlemekle başla. Bu bölgelerde bir sürü toz ve kırıntıyla karşılaşman muhtemel. Detaylı bir mobilya temizliği için koltuk gibi eşyaların dış kısımlarını da ihmal etme.
İlgili 22 soru bulundu
Bu açıdan temizliğe başlamak için odayı seçebilirsiniz. Bu durumda, genelde yatak odasında başlanır ve sonra çocuk odası ve misafir odasına geçilir. Bundan sonra oturma odasını, ardından hol, koridor ve mutfağı ve son olarak banyo ve tuvalet temizlenir.
Özellikle ev ziyaretlerinin yoğun olduğu bu özel günler öncesinde geleneksel bayram temizliği yapılır. Dip bucak temizlik için birkaç gün ayrılır; halılar yıkanır, camlar silinir, koltuklar temizlenir, evin tüm noktaları derin temizlik için hazırlanır.
Eğer evinizi düzenli olarak, günaşırı silip süpürüyorsanız dip bucak temizlik için acele etmenize çok da gerek yok. Eviniz zaten bir gün ara ile kendine geliyor ve etrafta ciddi oranda bir toz görüntüsü yok ise dip bucak temizliğinizi 15 günde ya da 3 haftada bir yapmanızda hiçbir sıkıntı olmayacaktır.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
3. Önce dağınıklığı gider. Toz almadan, silmeden ve fırçalamadan önce yapman gereken ilk şeylerden biri yerde toplanan her şeyi toplayıp kaldırmaktır. Sonra, tüm yüzeyler için aynısını yapmalısın.
KİŞİSEL TEMİZLİK KURALLARI
En az haftada bir defa banyo yapma, çamaşır ve giyecekleri sık değiştirme. Haftada bir defa el ve ayak tırnaklarını kesme. Yemeklerden önce ve sonra elleri su ve sabun ile yıkayıp kurulama. Tuvaletten sonra elleri bol su ve sabun ile yıkayıp kurulamak.
Ev temizliğini yukarıdan aşağıya doğru yapmalısınız. İlk olarak tavandan başlayıp, sırasıyla duvarlar, camlar, ev eşyaları, mobilyalar ve son olarak da yerleri temizlemelisiniz. Bu şekilde tozların dağılmasını önlemiş ve aynı zamanda hem verimli hem de hızlı bir temizlik yapmış olacaksınız.
Duş ve küvet yüzeylerini temizlemek için, banyo temizleyici, beyaz sirke ve sodyum bikarbonat kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri karıştırarak bir macun yapabilir ve duş veya küvet yüzeyine uygulayabilirsiniz. Macunu birkaç dakika beklettikten sonra, sünger veya fırça yardımıyla yüzeyi ovalayın ve temiz su ile durulayın.
Kış Temizliği Nasıl Yapılır? Kış temizliğine düzenlenmesi gereken şeyler düzenlenerek başlamak en doğrusudur. Kiler, gardrop ve mutfak dolapları bunun başında gelir. Buralarda düzen ve temizlik sağlandıktan sonra yıkama ve silme işlemlerine geçebilirsiniz.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir. Eğer pırıl pırıl camlara kavuşmak istiyorsanız cam temizliğinin püf noktaları yazımızdan yardım alabilirsiniz.
Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir. Bu yüzden klozet temizliğini haftalık rutininize eklemek en iyi yöntemdir. Bunu haftalık bir temizlik işine dönüştürün, böylece klozetiniz, temizlemeye zorlanacağınız kadar kirlenmesin ve kokmasın!
Tuvalet/banyo
Evde en sık kullanılan ve en hassas olunması gereken yer tuvalet/banyodur. Bu alanı haftada bir defa anti-bakteriyel ürünlerle temizlemeli, hafta içerinde de minik dokunuşlarla hijyenik kalmasını sağlamalısınız.
Örneğin, ortalama 120m² olan 3+1 ev temizliği için 1.495 TL ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Standart ev temizlik hizmeti; toz almak, paspas yapmak, süpürmek, çöpleri boşaltmak, lavaboları, muslukları, aynaları, eşyaları silmek, tuvaletleri temizlemek, yatağı toplamak ve evin genel temizliğini içerir.
İç Detaylı Temizlik Ne kadar Sürer? İç detaylı temizlik işlemi sırasında yapılacak işlemler aracın durumuna göre değiştiği için işlem süresi de değişebilmektedir. İşlem süresi genellikle ortalama 1,5 gün olmakla beraber araç durumuna göre 2-3 güne kadar uzayabilmektedir.
Örneğin; Uyandıktan sonra yüzün yıkanması temel temizliktir, kıyafetlerin değiştirilmesi ve günlük temizlik uygulamaları da temel temizliktir.
Detaylı iç temizlik uygulaması aracın tavan, koltuk veya döşeme, konsol, bagaj ve tabanda biriken bütün kir, toz, leke kalıntılarının temizlenmesiyle beraber kötü koku giderme işlemine Detaylı iç temizlik denmektedir.
Hastalığın yüzeylerden yayılma hızını ve enfeksiyon riskini azaltmak için kolonya başta olmak üzere alkol içeriği yüksek temizlik ürünleri kullanmalısınız. Evde hijyen sağlamak için kokusuz hidrojen peroksit ya da yüksek oranda alkol içeren temizleyiciler tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri