Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.
Muafiyet işlemi yapılacak dersler, Öğrenci Otomasyonu Ders Durum Panelinde MU harf notuyla gösterilecektir. İtiraz talebi reddedilen dersler için ayrıca bir işlem yapılmayacak olup başvuru/itiraz sonuçlarını takip etmek öğrencinin sorumluluğundadır.
içerisinde sonuçlandırılır ve ilgili birim yönetim kurullarınca en geç beş (5) iş günü içinde karara bağlanır ve karar öğrenciye ilan/tebliğ edilir.
Cevap: Evet, en az CC başarı şartı sağlanıyorsa ve son 5 yıl içinde başarılı olmuşsanız muaf olabilirsiniz.. Ancak, açık ve uzaktan öğretim programları için sadece ortak zorunlu derslerden muaf olabilirsiniz. Ayrıca, son 5 yıl şartı ortak zorunlu dersler ve Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersi için uygulanmaz.
Soru: Muaf olduğum dersleri ders kaydında seçmem gerekir mi? Cevap: Hayır gerekmez, Muaf olduğunuz dersler önceki üniversitede almış olduğunuz başarı notu ile birlikte ders kütüğüne işlenir.
İlgili 28 soru bulundu
Bir öğrenci bir dersten muaf ise o derse girmesine gerek yoktur. Dersten muaf olmak demek o dersin zorunluluğu olmadığı göstermektedir. Öğrenciler isterler ise muaf oldukları dersleri tekrar alabilmektedir. Eğer muaf oldukları dersi alırlar ise derse girmek ve sınava girmek zorundadırlar.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Muaf olunan ders, not yükseltmek için tekrar alınabilir. Bu durumda alınan en son not geçerlidir.
Muaf olunan derslerin notları, Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) hesabında değerlendirmeye alınır. g) Muafiyet talebi ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanıncaya kadar öğrenciler, muafiyet talebinde bulunduğu ders/derslere devam ederler.
Üniversitede yapılan sınavlar sonucunda muaf olunan dersler hariç, önceden başka proğramlardan alınarak muaf olunan derslerden alınan puanlar yarıyıl not ortalaması hesabına katılmaz.
Muaf olunan dersin kredisi alınmaz. Bu derslerin kredisi seçmeli dersleri ile tamamlanabilir. Öğrenci isterse muaf olduğu dersi tekrar seçebilir. Başarır ise kredisini alır.
Sınavsız 2. Üniversite başvurusunu mezun olarak yapanlar, “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili” ve “Yabancı Dil” derslerinden doğrudan muaf sayılacaklardır. Bunların dışındaki dersler için muafiyet talebinde bulunulamayacaktır.
MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.
Muafiyet sınav sonuçlarına http://muafiyetyerleri.mu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Bir başka deyişle yabancı dil seviyesini ölçmek için bu sınav zorunlu bir sınavdır. Eğer muafiyet sınavına girilmezse, seviyeniz sıfır olarak belilrlenir ve ünversite hazırlık sınıfından eğitime başlamanız gerekebilir.
Muafiyeti istenen dersin zorunlu veya seçmeli ders olmasına bakılmaksızın, en az CC notu ile başarılı olmak şartıyla, ders içeriğinin ve ders saatlerinin uyumuna ve yeterliliğine göre karar verilir. (Senato 19.10.2016 tarih ve 13/2) Derslerin saat bilgisinin bulunmadığı hallerde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.
üniversitelerin intibak yönergeleri arasında farklılıklar olsa bile çoğu üniversite 25 akts şartı koşuyor. yani toplam muaf sayıldığın ders akts'si 25 ve üzerindeyse bir üst dönemden ders alabilirsin. 50 ve üzerindeyse üstteki iki dönemden ders alabilirsin.
Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, (Önlisans ve Lisans Yönetmeliğinin 14. maddesi 6. bendine göre) daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları dersler için en geç güz döneminin başlamasını takip eden iki hafta içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gelerek intibak işlemini başlatması ...
Ders değerlendirmesinde, ders içeriği en az %80 eşdeğer olmalıdır. Yatay geçiş yolu ile kayıt yapılan ve diğer üniversitelerde alıp başarılı olduğu derslerinin muafiyet taleplerinde; birden fazla dersin bir derse eşdeğer sayılması durumunda bu derslerin not ortalaması dikkate alınarak intibak yapılır.
Daha önce bir Üniversitede kayıtlı iken alınan başarılı ders/derslerin tabi olunan müfredat programına göre muafiyetlerinin yapılmasını sağlamak için mevzuat kapsamında işlem yapılır. Ancak işlem başlatılabilmesi için öğrencinin dilekçe ile ilgili birime başvuru yapması gerekmektedir.
üniversitede devamdan muaf denildiğinde derslere devam şartı yok anlamına gelir.
Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir. Kayıt tarihleri, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Akademik Takvim bağlantısında yer almaktadır.
Ders intibakı; ders adı, ders kodu, dersin yarıyılı değişiklikleri, bir dersin başka bir ders ile değiştirilmesi, dersin kaldırılması ve yeni ders eklenmesi işlemleridir.
Başarısız olunan ders seçmeli ise, öğrenciler aynı dersi veya başka bir seçmeli dersi, başarısız olunan dersin yerine saydırarak tekrarlayabilirler. I işareti, başarı notuna dönüşünceye kadar tekrarlanamaz, başarı notuna dönüştükten sonra yukarıda belirtilen başarı notlarına göre tekrar durumu uygulanır.
Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç). Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri