Ders muafiyet başvuruları kayıtlı olunan akademik birime yapılır.
E-devlet üzerinde YÖKSİS mezun bilgisi bulunmayıp öğrenim durumu alanını kendileri doldurarak mezun bilgisini beyan eden öğrencilerin, Muafiyet Başvuru paneline mezuniyet belgesini yüklemesi gerekir. olan) derslerden muafiyet talebinde bulunabilir.
Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir. Kayıt tarihleri, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Akademik Takvim bağlantısında yer almaktadır.
Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.
Başvurular, öğrencinin ders kaydını yaptırdığı ilk yarıyılın/yılın ilk haftasının sonuna kadar yapılır. Muafiyet isteği ilgili yönetim kurulunca gerekli görülürse muafiyet sınavı yapılır, değerlendirilir ve sonuçlandırılır.
İlgili 41 soru bulundu
Tek mesken muafiyet uygulamasından yararlanmak isteyen kimselerin bir dilekçe ile bağlı oldukları belediyeye müracaat etmesi gerekiyor.
Çalışma izni muafiyeti başvurusu olumlu değerlendirilen yabancının kayıtlı e-posta adresine buna yönelik bir bildirim gönderilir. Gönderilen e-postada belirtilen tutarların en geç 30 gün içinde ödenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru olumsuz sonuçlandırılır.
Muafiyet sınavına bölümü içerisinde yabancı dil hazırlık olan öğrenciler girmektedir. Bu sınava girmek isteyen öğrencilerin üniversite kaydını yaptırmış olmaları gerekmektedir. Dolayısıyla kayıt olduğunuz bölümde yabancı dil dersi zorunluluğu bulunuyor ise bu sınava girmek durumundasınızdır.
Muafiyet için öğrenciler, daha önceki yükseköğrenim kurumundan almış olduğu; ✓ Transkript (Not Dökümü) (mühürlü, kaşeli ve imzalı) ✓ Ders içerikleri (mühürlü, kaşeli ve imzalı) ✓ Dilekçe ile Kayıtlı olunan Fakülte/YO/MYO öğrenci işlerine/bölüm başkanlığına başvuruda bulunulur.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Muafiyet sınavına başvurmak isteyen öğrenciler, 23.09.2023 tarihine kadar https://anasis.anadolu.edu.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. İngilizce, Almanca ve Fransızca sınavlarının süresi 50 dakikadır.
Mezun öğrenciler Türkçe ve onaylı mezuniyet belgesini (diploma) yüklemesi yeterlidir. Mezun öğrencilerin transkript yüklemesine gerek yoktur. Muafiyet itiraz başvurularında yabancı dildeki belgelerin kurum/noter onaylı Türkçe çevirileri kabul edilmektedir.
İşte, o konu hakkında bazı bilgiler. AÖF MUAFİYET İTİRAZ BAŞVURUSU NEDİR? Yabancı Dil I – II derslerinden muaf olabilmek için yaptığı başvurudur. Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamayacak.
Öğrenciler muaf olmak istedikleri dersleri dilekçelerinde açıkça belirtmek zorundadırlar!!! Dilekçe Örneğini Bölümün internet sitesinden indirebilirsiniz. Gerekli bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra imzanızı mavi kalemle atınız. Örnekteki Dilekçe bilgisayar ortamında doldurulur ve ıslak imza ile imzalanır.
e-okul → hızlı not girişi → öğrencinin bulunduğu sınıf → öğrenci (muaf olan öğrenci seçilerek) → yabancı dil muaf (√) işaretine tıklanarak muafiyet kaldırılır.
MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.
* E devlet sistemine giriş yapınız. * Arama boşluğu kısmına E-Başvuru yazınız. * Ekranda gözüken Başvuru Türü bölümünden Çalışma Muafiyet İzin İşlemleri bölümünü seçiniz. Ardından Alt Başvuru Türü için Çalışma İzin Belgesi Verilmesi kısmını seçiniz.
100 puan üzerinden en az 70 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı sayılır ve yerleştikleri bölümün birinci sınıfında öğrenime başlarlar. - Muafiyet sınavına girmeyen veya sınavda başarılı olamayan öğrenciler, hazırlık sınıfında eğitime başlarlar.
Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.
* Muafiyet sınavında açılan ders listelerinde yer alan çevrimiçi sınavlar, dersten kalan öğrenciler için ücretli olarak yapılacaktır. Sınava girmek zorunlu değildir. Sınav ücreti 120₺'dır. Sınav ücreti 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında aşağıdaki hesap numarasına yatırılmalıdır.
YDYO İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI
Aşama) ve 01/02.10.2020 (2. Aşama) tarihlerinde uygulanacak İngilizce muafiyet sınavı tüm dünyada ve ülkemizde de etkisini sürdüren Covid-19 sürecinin etkisini sürdürmesi dolayısı ile internet üzerinden 'online sınav' formatında uygulanacaktır.
Hazırlık Sınıfları Muafiyet Sınavı, 26 Eylül 2022 Pazartesi Günü Saat 11:00'da yapılacaktır. Sınav soru sayısı 50 olup sınavın süresi 100 dakikadır. Muafiyet sınavının içeriği, Hazırlık Sınıfı ders müfredatında işlenen tüm konulardan oluşmaktadır.
İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) Sınavında başarılı olduktan sonra öğrencilerimizin eğitimlerine bölümlerinde devam etmeleri gerekmektedir.
Muaf Dersler Seçilmeli midir? Muaf olunan derslerin kredisi alınamamaktadır. Öğrenciler bu kredilerini başka dersler ile alabilmektedir.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri