Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir. Lakin sınavı geçemeyen öğrenci üniversitenin yabancı dil ağırlıklı bir eğitimine tabi tutulmaktadır.
Eğer öğrenci İngilizce Muafiyet Sınavından yeterli puan alamazsa, zorunlu dersi almak zorunda kalıyor. Öğrenci, aldığı Ortak Zorunlu Temel İngilizce dersini başarıyla tamamlamadan mezun olamıyor.
Muaf olunan derslerin notları, Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) hesabında değerlendirmeye alınır.
Evet, %85 devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler bir sonraki akademik yılın güz döneminde yapılan yeterlilik (muafiyet) sınavına katılabilirler.
Muafiyet Sınavı beş bölümden oluşur; Dinleme, Okuma, Kelime bilgisi, İngilizce kullanımı ve Yazma. Bölüme geçebilmek için sınav geçme notu 75'tir. Bu sınavdan 60 ila 74 arası alan öğrenciler sonrasında yapılan bir Konuşma testinde konuşma yeteneklerinden sınava tabi tutulur.
İlgili 28 soru bulundu
Öğrencinin muaf olduğu derslerin varsa sayısal değeri ortalama hesaplamalarında değerlendirmeye katılır.
Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.
Muafiyet işlemi, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.
Muafiyet sınavında elde edilen harf notu, öğrencinin yarıyıl ve genel not ortalaması hesabına katılır. Muafiyet sınavından başarılı olunan dersin AKTS yükü Başkent Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 15. maddesinde belirtilen ders yüküne katılmaz.
Yani tüm üniversitelerin muafiyet sınavı farklıdır. Zorluk derecesi de doğal olarak üniversitenin seviyesine göre değişebilir. Öğrencilik hayatınızda İngilizceye karşı ilgili bir öğrenci iseniz muafiyet sınavını kolay bir şekilde geçeceğinizi söyleyebiliriz. Muafiyet sınavını geçmek öğrenci için büyük bir avantajdır.
Muafiyet sınavına giren ve başarılı olan öğrenciler, Yabancı Dil-I ve Yabancı Dil-II derslerinden muaf tutulurlar. Muaf sayılmış olan bu dersleri öğrenciler yönetmelik gereği dönem içinde tekrar alamazlar, muafiyet sınavından alınan not geçerli kabul edilir.
Bir başka deyişle yabancı dil seviyesini ölçmek için bu sınav zorunlu bir sınavdır. Eğer muafiyet sınavına girilmezse, seviyeniz sıfır olarak belilrlenir ve ünversite hazırlık sınıfından eğitime başlamanız gerekebilir.
Yeterlilik sınavı Eylül (güz dönemi için) ve Haziran (bahar dönemi için) olmak üzere yılda iki kez yapılır.
Sınavlara girebilmek için geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) gösterilmesi şarttır. Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde sınava gelmeyen öğrenciler sınava alınmazlar. Bu sınavın bir telafisi yoktur.
Sınava katılmak isteyen öğrencilerin 26 EYLÜL- 3 EKİM tarihleri arasında dersin öğretim görevlisine başvurması gerekmektedir. Muafiyet sınavına katılım zorunlu değildir.
Eğitim dili İngilizce olan programlara kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz iki aşamalı sınava tabi tutulacaktır: Birinci aşama seviye belirleme, İkinci aşama muafiyet sınavıdır.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Cevap: Evet, en az CC başarı şartı sağlanıyorsa ve son 5 yıl içinde başarılı olmuşsanız muaf olabilirsiniz.. Ancak, açık ve uzaktan öğretim programları için sadece ortak zorunlu derslerden muaf olabilirsiniz. Ayrıca, son 5 yıl şartı ortak zorunlu dersler ve Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersi için uygulanmaz.
Düzey Belirleme Sınavından B1 seviyesi alan öğrenciler Muafiyet Sınavına girmeye hak kazanır. B1 alan öğrencilerin muafiyet sınavı oturumlarına hangi sınav salonlarında girecekleri Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasındaki Duyurular kısmında ilan edilecektir.
Örn, dört yılda toplam 150 kredilik ders alınması öngörülen bir bölümde en fazla 15 kredilik dersten muafiyet verilebilir. Lisans kademesinde alınan dersleri yalnız lisans kademesi derslerine, ön lisans kademesinde alınan dersler yalnız ön lisans kademesi derslerine sayılabilir.
Bir öğrenci bir dersten muaf ise o derse girmesine gerek yoktur. Dersten muaf olmak demek o dersin zorunluluğu olmadığı göstermektedir. Öğrenciler isterler ise muaf oldukları dersleri tekrar alabilmektedir. Eğer muaf oldukları dersi alırlar ise derse girmek ve sınava girmek zorundadırlar.
Sınav soru sayısı 50 olup sınavın süresi 100 dakikadır. Muafiyet sınavının içeriği, Hazırlık Sınıfı ders müfredatında işlenen tüm konulardan oluşmaktadır.
-- Muafiyet sınavına girerek 100 tam puan üzerinden 70-84 arası not alanlar birinci sınıf, 85 ve üstünde not alanlar birinci ve ikinci sınıf zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) derslerinden muaf olurlar.
Yazılı Sınav, Grammar, Vocabulary, Reading, Wrting ve Listening becerileri dikkate alınarak hazırlanacak olup 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınav speaking konuları göz önünde bulundurularak hazırlanan sorulardan oluşacak ve 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
derslerin muaf olarak değerlendirilebilmesi için, muafiyet istedikleri dersleri belirten bir dilekçe ve ekinde not döküm belgesi ile ders içeriklerini kapsayan onaylı belgelerle ilgili birime başvurmaları gerekir. ders/derslerden muaf olmak istediklerini başvuru dilekçelerinde belirtmek zorundadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri