TÜVTÜRK - Far ayarlarının yönü veya yüksekliği hatalı olduğu durumlarda "Hafif Kusur" olarak değerlendirme yapılmaktadır. | Facebook.
Bunlara ek olarak yıllık araç muayenelerinde far ayarı kontrol edilir ve farlarınız doğru ayarda değilse muayeneden geçemeyebilirsiniz.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması Park lambalarının yanmaması Arka stop farlarının çalışmaması Aydınlatma aksamları arasında kısa devre olması
doğrudur. hafif kusurla aracınız başkaca bir hata yoksa vizeden geçecektir.
TÜVTÜRK'ün Gönderisi
muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
İlgili 20 soru bulundu
Aydınlatma aksamı muayenesi testleri sonucunda ağır kusurlar aşağıdaki gibidir: far camlarının ya da reflektörlerin matlaşması, cam içlerinde buğu ve nem olması
Ön cam silecekleri yok veya arızalıysa, Cam yıkama su püskürtme sistemlerinde arıza varsa bu durumlar ağır kusurlar içerisinde yer alır.
Muayenedede sifir konumunda olmali.
Led ampüller muayeneden geçer. Eski tip xenon gazlı sistemler muayeneden geçmez.
Doğru far ayarı yaptırarak siz sürücüler; hem kendiniz hem diğer sürücüler hem de yayalar için trafikte hayati bir önlem almış olursunuz. Far ayarı bozuk olan bir araç sürücü için gerekli mesafeyi ve alanı aydınlatamaz ve bu da sürücünün odağını bozarak aracın hakimiyetini kaybetmesine sebebiyet verebilir.
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, motorlu araçlarda kısa farlardan sonra ayarsız uzun farları da “ağır kusur” olmaktan çıkardı. Bu kararla yollarda yapılan denetimlerde ayarsız uzun far nedeniyle ceza kesilemeyecek, araç muayenesinde engel çıkarılmayacak.
Rot balans muayeneden geçer mi? Türkiye'deki araç muayenelerinde rot balans ayarına bakılmıyor. Ancak, çok ağır bir bozukluk varsa ve bunu bile bile muayeneye götürüyorsanız orada ortaya çıkacaktır.
Eğer aracınızın farı yolu değil de yol kenarını aydınlatıyor, yolu görmenizi sağlamıyor ise far ayarlarınızda bozulma meydana gelmiş demektir. Bozuk far ayarı sadece sizi değil diğer araç sürücülerini olumsuz yönde etkileyerek görüş bozukluğuna ve sonrasında da kazalara neden olabilmektedir.
Araç muayeneden geçer. Geçmeli. ön far çatlağı geçmez.
Far Ayarını Ne Zaman Yaptırmalıyım? - Far Ayarı Neden Bozulur? İdeal olarak, far ayarınızı en az her 15.000 Kilometrede bir kontrol ettirmelisiniz. Sürüş esnasında, araç yükünüz, lastik boyutu değişikliği ve hatta küçük çarpma ve kazalar dahil far ayarının bozulmasına neden olabilir.
Egzoz emisyonu, fren, emniyet kemeri, ön cam çatlağı, silecek suyu pompası, lastikler, lamba, kalorifer sistemi gibi yaklaşık aracın 100 noktasını kontrol ettiklerini anlatan Alan, "Araçlar, genellikle fren kusurları, şase ve kaporta çürükler, elektrik aksamı ve kalorifer sistemi arızaları nedeniyle muayeneden ...
Araç muayeneye giderken sorun yaratabilir. Gündüz farları yanmıyor diye ağır kusur verebilirler.
Plaka aydınlatma lambaları hafif kusur, 2 hafta önce muayeneden bu şekilde geçtim ben de fark etmeden gitmiştim sürpriz oldu. Yanmıyorsa hafif kusur geçer. Beyaz veya sarıdan farklı renkte yanarsa ağır kusur kalır.
Far ayarı doğru olan bir araçta, farlar her 10 santimetrede 1 santimetre aşağı gelecek şekilde ayarlanmıştır. Bu tekniğin amacı farın yansıyan ışığını, zemine değmesini sağlayarak sürücünün görüş açısını temiz şekilde göstermektir.
Kısa hüzmeli far: Sembolü ve işlevi
Kısa hüzmeli far, aracınızın önündeki 50 ila 75 metre arasındaki alanı aydınlatır. Gündüz sürüş farının aksine, kısa hüzmeli far sadece sizin görünür olmanızı sağlamakla kalmaz, her şeyden önce karanlıkta, alaca karanlıkta, yağmurda, karda ve siste görüş koşullarınızı iyileştirir.
Araç üzerindeki tüm donanımlar tam kapasite çalıştırılsa bile standart olarak bu donanımları karşılayabilecek güçte bir dinamo ve akü seçildiği için tüketime sizin görebileceğiniz ölçüde etkisi olmaz. Far açıkken vaya kapalıyken aracın tüketimi sizin farkedeceğiniz ölçüde değişmez.
Ruhsatta yazan koltuk sayısı ve araçta bulunan koltukların toplam sayısı ve ayrıca koltukta bulunan emniyet kemerlerinin eksiksiz ve düzgün bir şekilde çalışıyor olması kontrol edilir. Koltukların üzerinde yırtık veya sökük gibi hasar olsa dahi araç muayenesinde hiçbir sorun teşkil etmediği bilinir.
Yani arka silecek çalışmıyor olsa bile muayeneden geçer.
(Hafif kusır)
Kış ya da yaz lastiği fark etmeksizin muayene esnasında diş derinliğin minimum 1.6 mm olması beklenir. Bundan daha düşük lastik diş derinliği ağır kusur sınıfındadır. Motosikletler için ise asgari derinlik 1 mm'dir. Dolayısıyla muayene öncesinde lastiklerinizin diş derinliğini kontrol etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri