Kağıt muffin kalıplarından kullanacaksanız herhangi bir yağlama işlemi yapmanıza gerek yoktur. Silikon muffin kalıplarından kullanacaksanız onları da iç harcını koymadan önce yağlamanız gerekmektedir.
Muffin kağıdını yağlayarak ya da yağlamadan kullanabilirsiniz.
Eğer muffin kalıplarınız silikon ya da seramik kaplıysa ömrünü uzatmak için ilk kullanımda yağlamalısınız. Sonraki kullanımlarda yağlamanıza gerek yok.
Muffin kek kalıbı tek kullanımlıktır. 1 pakette 200 adet kağıt kek kalıbı bulunmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Eğer muffin hamurunu sadece bu kağıt kalıplara paylaştırır ve düz bir tepsi üzerinde fırına verirseniz muffin'leriniz gerçek bir muffin gibi kabarık ve şekilli olmaz. Hamur piştikçe yukarı doğru kabarmak yerine yanlara doğru yayılır.
Mikseri yüksek ayarda çalıştırmak hava kabarcıkları yaratacağından keklerinizin gözenekli olmasına ve kolayca dağılmasına sebep olur. Keklerinizin hem kabarık hem de sağlam olması için hamur malzemelerini ilk önce tahta bir kaşık yardımı ile daha sonra da mikserin düşük ayarı ile kısa bir süre karıştırmanız yeterli.
Muffinleri 20-25 dakika kadar pişirin. İçinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. (kürdan kuru çıkarsa içi pişmiş demektir).
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Hemen kullandığınız zaman oda sıcaklığında bulunan kuru malzemelere yapışarak, iyi bir şekilde karışmaz ve kek hamurunuz homojen olarak karışmamış olur. Yanlış yapılan bu işlem yüzünden maalesef kek hamurları hafif, yumuşak ve kabarık olması yerine daha yoğun ve sert olur.
Bu doğrultuda, Muffin (Cupcake) kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Muffin (Cupcake), ortalama 180,54 kaloriye, 30,24 karbonhidrata, 1,94 proteine ve 5,76 yağ değerine sahiptir.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.
Fırına direk girer, yanmaz , yapışmaz ve yayılmaz kağıttır.
Genel kanının aksine, pişirme kağıtlarının üretiminde hiçbir bitkisel, hayvansal veya sentetik yağ kullanılmaz. Yağlı hissini üretimde kullanılan silikonize maddeler verir. Bu maddeler üzerine konulan gıdanın kağıda yapışmasını engeller. Dolayısıyla pişirme kağıdının yağlanmasına gerek yoktur.
Emici özelliği olmayan pişirme kağıtlarını, boya ya da mürekkep paleti olarak kullanabilirsiniz. Çelik tavada yemek, börek ya da krep yapacaksanız yağlı kağıtları kullanarak yapışmasını önleyebilirsiniz. Yağlı kağıtlar, ısıya dayanıklıdır ve asla yapışmazlar.
Halk arasında “yağlı kağıt” olarak da ifade edilen pişirme kağıtlarının üretiminde kesinlikle hiçbir hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz. Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür.
Muffin; cupcake'den farklı olarak daha yoğun, az tatlı ve biraz da şekilsizdir. Napalım canım olacak o kadar. Klasik muffin tariflerindeki sıvı oranı, cupcake tariflerinde kullanılan sıvı oranından daha azdır ve bu temel farklardan bir tanesini oluşturur.
Muffin, ABD kökenli, keke benzeyen tatlı ekmek. Küçük porsiyonlarda yapılmaktadır.
Eğer çok fazla muffin yapmıyorsanız sert kâğıt kek kalıplarını ya da tek kullanımlık alüminyum kalıpları tercih edebilirsiniz.
İlk bakışta aynı gibi görünüyor olsalar da farklılar. Her ikisi de tek porsiyonluk tatlar fakat yapılışları farklı. -Cupcake iki karışımla (hamur ve krema) hazırlanıyor. -Muffin'se tek kapta hazırlanan karışımların bir araya gelmesiyle yapılıyor.
Kullanılırken yağa ihtiyaç duyulmaz veya çok az yağ sürerek defalarca kullanabilirsiniz. Esnek ve pratiktir. Kalıplarda yapılan ürünleri kalıptan formunu bozmadan kolayca çıkarabilirsiniz. Silikon kalıplar ısıyı çabuk üzerine aldığı için son derece homojen bir ısı dağılım sağlar.
Tarifinizdeki un miktarından az ya da çok un eklerseniz, tam kıvamında kabarmasına engel olabilirsiniz. Kek yaparken dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de unun tam ölçüde eklenmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri