Sarımsak ve soğan ile besleme sonucunda ciddi sonuçlara neden olabilecek birikmiş
– 1 Muhabbet Kuşu Suluğu Kadar Suyu ( Tasa Bardağa Ekleyin ) Orta Boy 1 Diş Sarımsağın Kabuğunu Soyun Ortadan İkiye Bölüp 1 Parçasını Ayırdığınız Suyun İçine Atın ( Ezmenize Gerek Yok ) Parça Sarımsak Suyun İçerisinde 12 Saat Kadar Zaman Zarfında Beklesin Bekledikten Sonra o Suyu Kuşun Suluğunu Yarısına Kadar Doldurun ...
Tuz içeren tüm yiyecekler,şeker,çikolata,sarımsak ve soğan,süt,alkol,yer fıstığı,limon,greyfurt gibi ürünler muhabbet kuşları için oldukça toksik olup kesinlikle muhabbet kuşunuza vermemeniz gerekir.
Pek çok yemiş gibi fındık da muhabbet kuşları için iyi bir besin olarak kabul edilir. İçeriğinde bulunan yüksek yağ sebebi ile muhabbet kuşlarının fındık tüketiminin sınırlı tutulması sağlıkları için önemlidir.
Sürekli Kaşınma: Kuşların özellikle kanatlarının aralarına, sırt ve boyun bölgesine giren pire ve bitler aşırı derecede kaşınmaya neden olurlar. Bu gibi durumlarda kuşunuz ekstra kaşınma ihtiyacı hissedecektir. Kanatlarını kaldırdığınızda da orada yerleşmiş olan parazitleri rahatlıkla görebilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Muhabbet kuşu neden kaşınıyor sorusu merak ediliyor. Muhabbet kuşunun yaşamış olduğu kaşıntı problemi eğer dış parazitten dolayı yaşanıyorsa bu durumu önlemek ancak takviye ilaç yardımı ile mümkündür. Veteriner gözetiminin ardından yazılan damla şeklindeki ilaç düzenli olarak muhabbet kuşunun tüylerine uygulanabilir.
Muhabbet kuşunuz sürekli olarak kaşınıyorsa, gövdesini kuş kafesi içinde bir yerlere sürtüyorsa, daimi olarak tüyleri kabarıyorsa ve sık şekilde silkeleniyorsa parazitten şüphelenmek gerekir. Parazitler genellikle nemli ve pis alanları severler.
Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir. Tohumlar, kuşların ana besin maddesi değildir.
Muhabbet kuşları meyveleri de sever. Örneğin, çekirdeğini çıkardığınız sürece kuşunuza elma sunabilirsiniz. Muhabbet kuşları için uygun olan meyveler arasında armut, erik, şeftali, papaya, kivi, üzüm, kavun, mango, çilek ve narenciye sayılabilir.
Muhabbet kuşlarının içme sularına vitamin koyabileceğiniz gibi doğal takviye olarak da birkaç damla limon damlatabilirsiniz. Limon, C vitamini bakımından oldukça kuvvetlidir ve kış mevsimlerinde olası hastalıklara karşı evcil hayvanınızı korur.
Her muhabbet kuşunun sevdiği yiyecek farklıdır, bu konuda genelleme yapmak gerekirse, marul, bezelye, semizotu, brokoli, maydanoz, turp gibi sebzeleri çok severler. Ayrıca muz elma, armut havuç gibi meyveleri de severek tüketirler.
Muhabbet kuşu için en iyi yem çeşitleri üretilirken farklı besin ürünleri kullanılarak atılır. Muhabbet kuşu en iyi yem çeşitlerinin içinde darı, keten tohumu, ay çiçeği tohumu, mısır, Nijer tohumu, yulaf, buğday, susam ve arpa yer alır.
Öncelikle muhabbet kuşunuz ısırdığında kesinlikle kızma, vurma veya buna benzeri bir ceza gibi bir yöntem uygulamamalısınız. Çünkü muhabbet kuşları son derece inatçı hayvanlardır ve siz ceza verdiğinizde daha sert bir tepki göstererek ısırmanın şiddetini daha da arttırabilirler.
Sarımsak ve soğan ile besleme sonucunda ciddi sonuçlara neden olabilecek birikmiş zehirlenmeler görülebilmektedir. Kafeinli ve alkollü içkiler, çikolata kuşlar için oldukça zararlı yiyeceklerdir. Yeşil domates kuşlara verilmemelidir.
– 1 Muhabbet Kuşu Suluğu Kadar Suyu ( Tasa Bardağa Ekleyin ) Orta Boy 1 Diş Sarımsağın Kabuğunu Soyun Ortadan İkiye Bölüp 1 Parçasını Ayırdığınız Suyun İçine Atın ( Ezmenize Gerek Yok ) Parça Sarımsak Suyun İçerisinde 12 Saat Kadar Zaman Zarfında Beklesin Bekledikten Sonra o Suyu Kuşun Suluğunu Yarısına Kadar Doldurun ...
Muhabbet Kuşu Üreticisi
- 1 Bardak suya(250ml) 1 diş iri sarımsak atılır ve 1 gün bekletilir. 24 saat sonra bu su 5 litre taze suyla karıştırılıp suluklara konur. Ayda bir sefer olmak üzere haftalık 2 kez uygulanır ve ertesi gün suluklar mutlaka sıcak suyla temizlenmeli ve taze su verilmeli.
Her zaman verilmediklerinde ödül olarak da değerlendirildiklerinden eğitim sırasında büyük bir avantaj sundukları söylenebilir. Muhabbet kuşu ödül yemi, papağan krakeri ve kanarya krakeri gibi seçenekler bu nedenle kanatlı dostları olanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Kızıştırma sürecini hızlandırmak için ne yapabilirim? Muhabbet kuşlarının kızıştırma dönemini hızlandırmak amaçlı kuşlara nijer tohumu,*bal ve keten tohumu verilebilir. Ayrıca muhabbet kuşu kızıştırıcı mamayı deneyebilirsiniz. Kızıştırma, muhabbet kuşlarını çiftleşmeye hazır ve daha istekli hale getirme olayıdır.
Muhabbet kuşları eğer uygun yöntemler ile alıştırırsanız bulgur yer. Bakliyatların sağlık açısından faydaları düşünüldüğünde bulgur çok faydalı bir besin olacaktır.
Bir çok muhabbet kuşu, omuzlarınızda vakit geçirmeyi çok sever. Bu özelliklerine rağmen genellikle kucaklanacak, okşanacak hayvanlardan değildirler. Ama ara da bir başlarının kaşınmasından da hoşlanırlar. Muhabbet kuşları, kendilerine her gün dokunulmasını isterler.
Muhabbet kuşlarının ömrü ortalama 8-10 sene arasındadır. Ancak bazı muhabbet kuşları 20 seneye kadar yaşayabilmektedir. Muhabbet kuşlarının ömrünü etkileyen pek çok faktör bulunur. Bu faktörler arasında muhabbet kuşunun beslenmesi, bakımı ve stres büyük bir önem arz eder.
Muhabbet kuşu neden ısırır sorusu ise kullanıcılar tarafından merak edilmiştir. Muhabbet kuşları son derece hassastır ve özellikle yeni girdiği br ortamda korku ve strese girer. Bu nedenle kendisini savunmak için ısırır. Isırma alışkanlığı edinilen muhabbet kuşunun bu davranışını unutturmak biraz zaman alabilir.
Elma sirkesini muhabbet kuşunuzun suyuna ortalama 10 gün ya da 2 haftada bir defa yaklaşık 2 damla kadar damlatmanız, muhabbet kuşunuzun bağırsaklarındaki parazitleri atmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kabız olan muhabbet kuşları için de aynı yöntem uygulanmaktadır; ancak belirttiğimiz aralıklarla olmak kaydıyla.
Normal temizleme amaçlı olarak yaşanılan kaşıntı alışkanlıkları Tüylerini düzenlemek istemeleri kaşınmalarına neden olabilir. Tüylerinin daha parlak olmasını istediklerinde de kaşınabilirler. Mantar ve benzeri hastalıklar nedeniyle kaşınabilirler.
İç Parazit Nasıl Tespit Edilir
İç parazitler nadir olarak dışkıda kendilerini belli ederler. Gözle görülebilir kurtçuk gibi yaşayan ufak canlılar şeklinde dışkıda belli olan bu parazit türlerinin yaygınlık oranı gözle görülmeyen parazitlere göre daha azdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri