MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır.
2.ADIM: Kurs açmak için en az 12 kursiyeriniz bulunmalıdır. 12 kursiyeriniz varsa aşağıdaki belgeleri doldurup kurumuza veriniz. Kurumunuz da elektronik sistem (DYS) üzerinden Halk Eğitimi Kurumu'na gönderecektir.
Diğer yandan kılavuza göre; kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi özel okullarda çalışan öğretmenler de destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alabilecek. Özel okul öğretmenleri, https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek.
Yaz dönemi kurslarında hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir.
Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8 ve 11'inci sınıf öğrencileri en fazla 6 ders, 12'nci sınıf, örgün ve açık ortaöğretim kurumları mezunları ise en fazla 8 ders seçebilecek. Haftalık ders süresi 8 ve 11'inci sınıflar için en fazla 18 saat, 12'nci sınıf ve mezunlar için 24 saat olabilecek.
İlgili 41 soru bulundu
MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.
Kararın 5 ve 6'ncı maddelerine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında haftada 30 saat, destekleme ve yetiştirme kurslarında ise aynı Kararın 8'inci maddesine göre haftada 10 saat daha olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutmaları mümkün bulunmaktadır.
Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde kurslar, ilköğretim kurumlarında cumartesi ve pazar günlerinde, ortaöğretim kurumlarında ise hafta içi ders saatleri dışında saat 22:00'a kadar, ayrıca yarıyıl tatilinde de devam edebilir. Kurslarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadır.
Dolayısıyla, Destekleme ve Yetiştirme Kursu görevi zorunlu ek ders kapsamında bir görev değildir. Öğretmen bu görevi ister kabul eder istemezse de kabul etmez.
destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında maximum 15 saat ders alabilir. Maaş karşılığını doldurmayan öğretmenin DYK Kapsamında hafta içinde okuttukları ders saati öncelikli olarak aylık karşılığında değerlendirilmektedir.
-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir.
Mesleki Ve Teknik Orta Öğretim Programı Uygulanan Özel Eğitim Meslek Liselerinden Mezun Olanlar. Örgün Eğitim Öğrencileri Okudukları Okul Yada Kurumlarından Aldıkları EBA Şifresi İle E-Kurs Modülü Üzerinden Tercih Yapabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı talebimize binaen gönderdiği cevabi yazıda özetle destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere mevzuatta yer verilmediğinden nöbet görevine bağlı ek ders ücreti ödenemeyeceği belirtilmiştir.
İlkokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 10 öğrencidir. Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 20 öğrencidir. İlkokul ve Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı üst sınırı ise 30 öğrencidir.
Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde kurslar, ilköğretim kurumlarında cumartesi ve pazar günlerinde, ortaöğretim kurumlarında ise hafta içi ders saatleri dışında saat 22:00'a kadar, ayrıca yarıyıl tatilinde de devam edebilir. Kurslarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadır. az, 8 saatten çok olmamak üzere planlanır.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
Bu itibarla özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrencilerin okula gelmediği günlerde ders görevini fiilen yerine getirmeyen öğretmenlerin, söz konusu günlere rastlayan ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlanmalarının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.” Hükmüne yer verilmiştir.
Ücretli öğretmenler de başvurabilir. Başvurular: e-kurs.meb.gov.tr adresinden yapınız. Instagram.
Bu çerçevede, resmi eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilerin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı diğer resmi eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında ders okutmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.
2023 Destekleme ve Yetiştirme Kursu (Takviye Kursu) ne kadar? 2022 senesi Temmuz ayında öğretmenlere gelen yüzde 42'lik zammın akabinde Takviye kursu ek ders ücreti 78 TL civarında olmuştu. 2023 yılında bu rakamın 100 TL düzeyine gelmesi bekleniyor.
(4) Kurslarda açılan şube sayısının 5 ve üzerinde olması durumunda kursta görevli öğretmenlerden nöbetçi öğretmen görevlendirilir." hükümleri bulunmaktadır. Buna göre usulüne uygun olarak açılmış olan kurslar her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda kapatılabilir.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada yaz döneminde açılacak destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8'inci sınıf öğrencileri için Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı dil derslerinden kursların açılacağını belirtti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri