Ancak her meyvede olduğu gibi muzun da muhabbet kuşlarına ufak miktarlarda verilmesi gerekir. Muz içerisinde bulunan potasyum, B6 vitamini, bakır, magnezyum, manganez ve C vitamini, kuşlar için faydalıdır.
Vitamin takviyesi için sularına multi-vitamin damlatılması oldukça faydalı olur. Tuz içeren tüm yiyecekler,şeker,çikolata,sarımsak ve soğan,süt,alkol,yer fıstığı,limon,greyfurt gibi ürünler muhabbet kuşları için oldukça toksik olup kesinlikle muhabbet kuşunuza vermemeniz gerekir.
Elma sirkesini muhabbet kuşunuzun suyuna ortalama 10 gün ya da 2 haftada bir defa yaklaşık 2 damla kadar damlatmanız, muhabbet kuşunuzun bağırsaklarındaki parazitleri atmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kabız olan muhabbet kuşları için de aynı yöntem uygulanmaktadır; ancak belirttiğimiz aralıklarla olmak kaydıyla.
D vitamini, muhabbet kuşlarının metabolik işlemleri için hayati önem taşır. D vitamini eksikliği, kalsiyum yetersizliğinden dolayı kemikler sağlam oluşamayacaktır. Bunun sonucunda bacaklar ve omur gibi iskelet kısımlarında deformasyonlar gelişebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Kuş vitamini muhabbet kuşu, sultan papağanı, finch ya da papağanlar kısacası hangi tür olursa olsun kuşlarımızın sularına mililitresine göre birkaç damla ekleyerek verdiğimiz besin takviyeleri ve destekleyici vitaminlerdir. Kuş vitamini her gün kullanılmamalıdır.
Kuşların suyunu en az 2-3 günde bir değiştirmelisiniz.
Muhabbet kuşu neden kaşınıyor sorusu merak ediliyor. Muhabbet kuşunun yaşamış olduğu kaşıntı problemi eğer dış parazitten dolayı yaşanıyorsa bu durumu önlemek ancak takviye ilaç yardımı ile mümkündür. Veteriner gözetiminin ardından yazılan damla şeklindeki ilaç düzenli olarak muhabbet kuşunun tüylerine uygulanabilir.
Kuş bitleri, insan derisinde yaşayabilen bit türleri değildir. İnsan vücut ısısıyla, kuşların sahip olduğu vücut ısısı aynı değildir. Kuş kanatlarında yaşayan kuş bitleri, insanların derisinde yaşayamıyor. Sıcaklık farkı olması nedeniyle de, insana geçen bir bit türü değildir.
Muhabbet kuşlarında vitamin ve mineral eksikliği de tüylerin dökülmesine sebep olabilir. Bu durum doğrudan beslenmeyle alakalıdır diyebiliriz. Bu sebeple kaliteli kuş yemi kullanmanızı tavsiye ederiz. Dış parazitler ve mantar hastalığı da tüylere zarar verir ve onların dökülmesine neden olabilir.
Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir. Tohumlar, kuşların ana besin maddesi değildir.
Önce yem hariç bal yumurta ve unu karıştırma kabına koyun. İyice karıştırın. Yavaş yavaş kuş yemini ekleyin. Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye porsiyonlayın.
Muhabbet Kuşu Üreticisi
- 1 Bardak suya(250ml) 1 diş iri sarımsak atılır ve 1 gün bekletilir. 24 saat sonra bu su 5 litre taze suyla karıştırılıp suluklara konur. Ayda bir sefer olmak üzere haftalık 2 kez uygulanır ve ertesi gün suluklar mutlaka sıcak suyla temizlenmeli ve taze su verilmeli.
Bu şekilde verilen portakallar muhabbet kuşları için oldukça lezzetli bir besin kaynağı olmaktadır. Bunlar dışında armut, üzüm, mandalina, çilek, dut, şeftali ve kayısı gibi meyveler de muhabbet kuşlarına verilen meyve çeşitleri arasında yer almaktadır.
Kuşların tüylerinde dökülme yüksek oranlarda ise mutlaka veterinere götürülmelidir. Normal dökülmede bile beslenmelerine ve vitaminlerine kadar dikkat edilmelidir. Anormal dökülmelerde ise profesyonel destek şarttır. Bu destekte vitamin ve mineral katkılı bir beslenme düzeni ile kuş tedaviye alınır.
Muhabbet kuşlarının severek tükettikleri meyvelerden birisi de muz olarak bilinmektedir. Yani evet muhabbet kuşları muz yiyebilir. Muzun kabuğunu soyduktan sonra muhabbet kuşunuza yedirebilirsiniz.
Muhabbet kuşu biti başta olmak üzere tüm kuş biti türleri eve rahatlıkla yayılabilir. Özellikle de akşam vakitleri dolaşarak metrelerce gezinebilen bu kuş biti olarak bildiğimiz kırmızı bitler evinizin farklı yerlerinde görebilirler ve insanların üzerine de yapışabilirler.
Saç biti ve sirkesi, keskin kokulu malzemeleri sevmez. Bu nedenle sizlere önerdiğimiz yöntemlerde kokusu olan malzemelerden faydalanılmıştır. Özellikle de limon suyu, sarımsak, nane yağı ve biberiye yağı bitlerin sevmediği kokuları barındırır.
Sürekli Kaşınma: Kuşların özellikle kanatlarının aralarına, sırt ve boyun bölgesine giren pire ve bitler aşırı derecede kaşınmaya neden olurlar. Bu gibi durumlarda kuşunuz ekstra kaşınma ihtiyacı hissedecektir. Kanatlarını kaldırdığınızda da orada yerleşmiş olan parazitleri rahatlıkla görebilirsiniz.
Muhabbet kuşunuz sürekli olarak kaşınıyorsa, gövdesini kuş kafesi içinde bir yerlere sürtüyorsa, daimi olarak tüyleri kabarıyorsa ve sık şekilde silkeleniyorsa parazitten şüphelenmek gerekir. Parazitler genellikle nemli ve pis alanları severler. Bu yüzden kafeslerinin sık olarak temizlenmesi gerekir.
Vücut Sıcaklığını Düzenleme
Muhabbet kuşları vücut sıcaklıklarını korumak ve düzenlemek için tüylerini kabartırlar. Bu hareket özellikle soğukta kaldıklarında sık gözlemlenebilen bir durumdur. Tüylerini kabartarak tüylerin altına hava hapseder ve ısıtırlar.
Muhabbet kuşları üzgün oldukları zaman genellikle hareketsiz olurlar. Tüneğin bir köşesinde tüneyerek, tüylerini hafifçe kabartırlar. Üst gagaları ile alt gagalarını birbirine sürterek hafif bir çıtırdatma yaparlar. Bunu yaparken de çoğu zaman kısık sesle, kendi kendilerine konuşu gibi öterler.
Hazır su kullanmakta her türlü fayda var. Kendi boğazınızdan eksilmez o kadar. Şuncacık kuş zaten..
Ürün, küçük kuşlar için 100 ml'lik suluğa 15-20 damla şeklinde kullanılır. Büyük kuşlar için ise 100 ml'lik suluğa 20-30 damla eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri