Konuşma eğitimine başlarken ana kural kuşa kısa cümleler yerine kelimeler öğretmektir. Mesela kafesin yanından geçerken merhaba maviş yerine sadece maviş demeniz daha yerinde olmaktadır. Kısa sözcükleri düzenli olarak tekrarlamalısınız. İlk kelimeleri öğrendikten sonra kelimeler yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.
Eğitim sırasında içerisinde özellikle ç, k, p, ş ve t harfleri geçen kelimeleri tercih etmeniz ilk yöntemdir. Kuşlar bu harflerin olduğu kelimelerle daha kolay bir şekilde konuşmayı öğrenebilir.
Kuşlar isim öğrenme konusunda olduğu gibi kelime öğrenme konusunda da bazı harflere daha fazla meyillidir. Muhabbet kuşuna ilk aşamada öğretilebilecek bazı kelimeler ise; aşkım, tatlım, canım, babacım ve kim gelmiş şeklinde sıralanabilir.
Her boş vaktinizde, gün içinde defalarca aynı kelimeyi sürekli olarak tekrar edin. Muhabbet kuşunuzun bir süre sonra konuşmaya başladığını göreceksiniz. Ülkemizde, “babacık, aşkım, cici kuş” gibi kelimeler muhabbet kuşlarının en çok söylediği kelimeler arasında yer alır.
Muhabbet Kuşunuz Öğrettiklerinizi Kaç Günde Öğrenir? Muhabbet kuşunuza öğrettiğiniz kelimeleri unutmaması için düzenli olarak tekrarlamalısınız. Öğrenme aşamasında kuşunuz mutluysa ve siz de yeteri kadar onunla ilgilendiyseniz ortalama olarak 2 – 3 gün içerisinde kelimeleri öğrenebilmektedirler.
İlgili 28 soru bulundu
Muhabbet kuşunun konuşması için mutlaka onunla belli bir kelime üzerinde sürekli çalışma yapmak gerekir. Hatta gün içerisinde defalarca aynı kelime ona karşı söylenmelidir. Böylece muhabbet kuşu bir süre sonra konuşmaya başlayacaktır.
Muhabbet Kuşunun En Kolay Söylediği İsimler
Muhabbet kuşlarının harf ile oluşumları kısmına bakılacak olduğu zaman rahat bir şekilde ses ifade edebildikleri kelimeler; P, Ş, B ve K sesleri olarak da öne çıkmaktadır.
İlk olarak, kuşunuzun sesler çıkarmaya başlaması ve farklı tonlarla ötmesi bir göstergedir. Ayrıca, tekrarlamaya eğilimli sesleri taklit etmeye başladığını fark edebilirsiniz. Kuşunuz size sesler yapmaya çalışıyorsa, muhtemel konuşmaya başlamak üzere olduğunu söyleyebiliriz.
Konuşma eğitimine başlarken ana kural kuşa kısa cümleler yerine kelimeler öğretmektir. Mesela kafesin yanından geçerken merhaba maviş yerine sadece maviş demeniz daha yerinde olmaktadır. Kısa sözcükleri düzenli olarak tekrarlamalısınız. İlk kelimeleri öğrendikten sonra kelimeler yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.
Boş vakitlerde sürekli olarak kelimeyi tekrar ederek, muhabbet kuşunun o kelimeye alışmasına olarak verilmelidir. Muhabbet Kuşları Ne Kadar Zamanda Konuşur? En merak edilen konular içerisinde muhabbet kuşlarının ne kadar zaman içerisinde konuşacağıdır. Bu genel olarak 7 ya da 8 ay içerisinde gerçekleşir.
Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına göre daha sessiz bir yapıdadırlar. Konuşmaya yatkınlığı ve insan canlısı olması ile de bilinen açık yeşil muhabbet kuşları muhabbet kuşu türleri arasında en doğru seçim olacaktır.
Tüm muhabbet kuşları konuşabilir. Nasıl ki insanlar da konuşma kabiliyeti var ise muhabbet kuşlarında da bu kabiliyet vardır.
5-6 haftalık bir süreç içerisinde muhabbet kuşlarının konuşması için gerekli eğitim verilmelidir ve verilecek bu eğitimlerin sonunda ise erkek ve dişi muhabbet kuşlarının 70-100 kelime arası öğrenebilmesi yaklaşık olarak 9 aylık bir süreci kapsamaktadır.
Muhabbet Kuşlarının En Sevdiği Besinler? Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir.
Minik kuşunuzun konuşma eğitimini almaya başlaması için en uygun zaman yavru olduğu zamandır. 35 – 45 günlük olan yavru kuşlar için eğitim zamanı gelmiş demektir. Minik kuşunuzun eğitimine öncelikle kafesinin yanına giderek aynı ses tonunda sürekli ismini söyleyerek başlayabilirsiniz.
Muhabbet kuşu Stres Belirtileri 1-Isırma 2 -Saklanma: 3 - Ötmeme 4 -Daha fazla ses çıkarma, Çığlık atma 5-İştahsızlık 6- Tüy yolma 7- Yumurtasını kırma Stres belirtileri için söyleyeceklerimiz şimdilik bunlar…
Konuşmaya çalışan muhabbet kuşunun belli başlı bazı belirtileri ön plana çıkmaktadır. - Öncelikle heceleme üzerinde kelimelerin baş harflerini söylemeye başlar. - Özellikle tekrar edilen kelimeleri mırıldanmaya başlar. - İnsan sesine benzer sesleri taklit eder.
Çok yavaş ve nazik hareketlerle yaklaşmalı ve çekilmelisiniz. Yavaş hareket etmeniz size alışması için önemlidir. Eğer korkarsa kafesine geri bırakmalısınız. Kafesin içinde çırpınıp uçmaya çalışırsa bu korktuğu anlamına gelir.
Elma, hurma, biber, kayısı, ananas, hurma, erik, muz, nar, incir, pancar, üzüm, kabak, yaban mersini, greyfurt, ahududu, kivi, lahana, kavun, marul, kavun, mango, havuç, nektarin, portakal, kiraz, papaya, çilek, hindistan cevizi, şeftali, armut.
Kekik, Fıstık, Fındık, Maviş, Boncuk, Pamuk, Cango, Behlül ve Benek de erkek muhabbet kuşları için en çok tercih edilen isimler arasındadır. Erkek kuşlara göre daha kibar olmalarından dolayı dişi muhabbet kuşlarına daha tatlı isimler verilir. Balım, Balon, Aşkın, Aşkım, Cici, Çiçek gibi isimler dişi kuşa yakışmaktadır.
Genellikle güneş ve ses duyduğunda (ses olarak diğer kuşlar) bağırmaya başlıyor. Eğer aniden kanat çırpma varsa parazit vb. şeylerin belirtisidir. Eğer yoksa az önce anlattıklarımdan da olabilir. Heyecanlanıyor veya mutlu da olabilir.
16 haftalık oluncaya kadar da bebek olarak kabul edilmektedir. 8 - 16 hafta aralığı muhabbet kuşu eğitimi ele alıştırma ve konuşmayı öğretmeye başlamak için idealdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri