1000 “ZARF KUYRUĞA EKLENDİ”: Gönderici fatura belgesi olan zarfı oluşturur ve Merkez Birime gönderir Bu zarf Merkez Birimde kuyruğa alınır. Ne yapılmalı: Durum kodunun güncellenmesini beklemeniz gerekir.
1100 ZARF İŞLENİYOR:
Kuyrukta sırası gelen zarf işlenmeye başlar. Burada zarfın durumu "ZARF ISLENIYOR"dur. Zarf çeşitli işlemlerden (şema ve schematron kontrolü) geçer, eğer bu durumda bir hata oluyorsa zarfın durumu ilgili durum kodu olur. İşlenme sırasındaki hatalara ait durum kodları 1100 ile 1200 arasındadır.
Muhasebe Birimi tarafından eksik/hata tespit edilen ödeme emri belgeleri MYSV2'de "Muhasebeye Gönderildi (Reddedildi)" durumuna dönmektedir.
Hazine sürecine alınan ödemeler Hazine tarafından karşılanmaya hazır ancak henüz karşılanmamıştır. Hazine nakit karşıladıktan sonra banka talimatı otomatik oluşur ve ilgili ödeme kaydının durumu Hazine Sürecinde (Talimat Oluştu) olarak güncellenir.
5. ÖEB, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından e-imza ile imzalanacaktır. Veri giriş görevlilerinin işlemlerinde e-imza kullanılmayacak olup sistem üzerinde yaptıkları işlemlerin kayıtları veri tabanında tutulacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
Borçlu, borcunu 15 gün içinde öderse hiçbir sorun kalmaz.
Ödeme emri, hüküm ve sonuçlarını tebliğ edilmesi ile doğar. İcra dairesi, en az 3 gün içinde ödeme emrini borçluya tebliğ eder. Ancak 3 günlük süre geçtikten sonra yapılan tebliğ de geçerlidir. Ödeme emri, PTT aracılığıyla ya da elektronik yolla tebliğ edilebilir.
Cevap: Amme alacağını vadesinde ödemiyenlere, 15 gün içinde borçlarını ödemeleri veya mal bildiriminde bulunmaları lüzumu bir "ödeme emri" ile tebliğ olunur.
Buradaki onaylama işlemi say2000 sistemindeki kabul işlemiyle eş değerdir ve muhasebe personeli tarafından da yapılabilmektedir. Onaylama gerçekleştikten sonra ödeme “onaylandı(imza aşamasında)” durum koduna geçecektir. Buradan sonraki işlemi yapmaya yetkili olan sadece muhasebe yetkilisidir.
Kurumunuza ait, Mebbis kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız. Sol tarafta yer alan menülerden Ödenek Takip Modülü Bağlantısına tıklayarak Ödenek Takip Modülüne giriş yapınız. Ödenek Takip Modülüne giriş yaptığınızda karşınıza gelen Duyuruları görebileceğiniz ekrandır.
Muhasebe, işletmelerin finansal faaliyetlerini yürütmede önemli bir rol oynamaktadır. Çünkü muhasebe işletmeye ait gelir ve giderleri takip etmeye, yasalara uyum sağlamaya ve doğru karar vermeyi sağlayacak finansal bilgileri analiz etmeye yardımcı olmaktadır.
Harcama Yetkilisi; düzenlenen Ödeme Emri Belgesini butonunu tıklayarak iptal edebilir, butonunu tıklayarak gerçekleştirme görevlisine geri yollayabilir, butonunu tıklayarak onaylayabilir. Onaylanan Ödeme Emri Belgesi Harcama Yetkilisi tarafından butonu tıklanarak elektronik ortamda muhasebe sistemine gönderilir.
“1000” ve “1100” statülerinde zarf GİB' e iletilmiştir. Bu aşamalarda Gönderici Birim Merkez'de durum sorgular ve bu iki durum kodundan biri cevap olarak dönerse faturanın ERP statüsü “GİB'e gönderildi” olur.
1000 “ZARF KUYRUĞA EKLENDİ”: Gönderici fatura belgesi olan zarfı oluşturur ve Merkez Birime gönderir Bu zarf Merkez Birimde kuyruğa alınır. Ne yapılmalı: Durum kodunun güncellenmesini beklemeniz gerekir.
Blokeli tutar bir ödemenin yapılması için kesilen tutar anlamına gelir. Örneğin kredi ödemesi olan birisinin hesabında para durumu yoksa maaşı yatınca kredi miktarı kadar tutar otomatik olarak kesilir. Buda blokeli tutar anlamına gelir.
o)Mali Yönetim Sistemi(MYS):Harcama birimlerince ödeme emri belgelerinin, e- fatura, taşınır işlem fişleri ile harcama talimatlarının hazırlandığı ve muhasebe sistemine gönderildiği sistem.
MYS'de e-Fatura Sorgulama
Harcama birimi adına düzenlenmiş olan faturalar, aşağıdaki resimde gösterildiği üzere “Harcama Yönetimi” menüsü altında yer alan “e-Fatura” alt menüsünde “Gelen Kutusu” bölümü içerisinde yer almaktadır.
MYS sistemi ileriki dönemlerde e-imza ve e-belgeye geçilmesi ile birlikte ıslak imza ve evrakı ortadan kaldırarak tüm süreçlerin elektronik olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde borcunu ödeyemeyecekse, bu 15 günlük süre içerisinde mal bildiriminde bulunmak zorundadır.
Ödeme Emrinin (İcra Emrinin) Özellikleri
Resmi Bir Belgedir: İcra emri, icra daireleri tarafından gönderilir ve resmi bir belge niteliğindedir.
Ödeme Emri Nedir? Ödeme emri, borçluya borcunu ödemesini aksi halde nasıl ve hangi sürede itiraz edebileceğini, bunların sonuçları hakkında ikaz ve ihtarları içeren borçluya karşı yapılan ilk icra takip işlemidir. Alacaklının icra dairesine yaptığı takip talebi sonrası borçluya ödeme emri gönderilir.
Borçlu, her türlü gelirlerini veya haczedilebilecek malının olmadığını ve yaşayış tarzına göre geçim kaynaklarını da ayrıca mal bildiriminde belirtmelidir. Borçlu, mal bildiriminde borcunu ne şekilde ödeyebileceğini belirtmelidir. Mal bildirimi yazılı veya sözlü olarak vergi dairesine yapılmalıdır.
İcra takibi dosyasının İcra Müdürlüğü'nde açılması ve borçlu kişiye tebliğ edilme süresi borçlunun adresine göre değişkenlik göstermekle birlikte yaklaşık 10 gündür.
Ödeme emrinde; senet veya senet yoksa borcun sebebinin yazılması gerekir. Borçluya tebliğ edilen ödeme emri ekinde, takip dayanağı belge örneği gönderilmemiş ise, borçlunun şikayeti üzerine, icra mahkemesi, 'ödeme emrinin iptaline' karar verir…”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri