Mühendislik sigortaları birçok sektöre özel olarak geliştirilebilse de ana ürünler olarak İnşaat Tüm Riskler, Montaj Tüm Riskler, Elektronik Cihaz ve Makine Kırılması poliçeleri mevcutta en çok kullanılan mühendislik sigortası türleridir.
Sigorta türleri genel olarak Hayat Sigortaları ve Hayat Dışı Sigortalar olmak üzere ikiye ayrılır. Bu kategorilerin dışında kalmasına rağmen Bireysel Emeklilik Sistemi de önemli bir sigorta türüdür.
Sahip olduğumuz ve maddi değere sahip olan varlıkları güvence altına alan, şirketi ile karşılıklı anlaşmaya dayalı belgeye "poliçe" adı veriliyor. Poliçenin içeriğini oluşturan maddeler, genel ve özel şartlar olarak iki gruba ayrılıyor. Genel şartlar, standart ve tüm poliçelerde aynı şartları içeren koşulları içeriyor.
İlgili 40 soru bulundu
Bunlar; yangın sigortası, kaza sigortası, araç sigortası (kasko ve trafik sigortası), tarımsal sigortalar ve makine sigortaları olarak karşınıza çıkmaktadır. Bu sigortalar sayesinde de kişi, herhangi bir risk gerçekleşmesi sonucunda gerekli tespitler elde edildikten sonra maddi hasara karşılık tazminat almaktadır.
Finansal Risk Sigortaları, başınıza gelebilecek maddi kayıpları güvence altına alan profesyonel sorumluluk sigortalarıdır. Finansal Risk Sigortaları, Mesleki Sorumluluk Sigortaları konularında güvence sağlar.
Teminat; sigortaya konu olan ve belirli bir prim üzerinden sigortalanan şeyin kısmen ya da tamamen hasarlanması sonucunda , hasarın, poliçe şartları dahilinde tazmin edileceği konusunda sigortacının , sigortalıya ya da sigortadan menfaat sahibi olan kişiyi verdiği garantidir.
Eskiden bu sınıflandırma SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur şeklinde yapılıyordu. 2006 yılında ise getirilen kanuni bir düzenleme ile tüm bu kategoriler SGK olarak tek bir çatı altında toplandı. Bu yeni sistemine göre kişiler 4A sigorta, 4B sigorta ve 4C sigorta kapsamında çalışırlar.
4A, 4B, 4C sigorta kolları, Türk vatandaşı olan ve aktif çalışan kişilerin sosyal güvencelerden faydalanabilmesini sağlayan sistemlerdir. Üç sigorta kolu da Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlıdır.
CMI (Comprehensive Machinery Insurance)
Makine ve taşınmazlara operasyonel süreçte gelebilecek fiziksel zarar ve kar kaybı teminatını sağlamaktadır. Tüm ürün, stok, bina gibi fiziksel zarara maruz kalabilecek tüm rizikoları kapsamaktadır.
Sigorta branşları ile ilgili hasar faaliyetlerine ilişkin verilerin tek bir merkezden toplanarak etkin hasar yönetiminin sağlanmasını amaçlamaktadır.
Mesleki çalışmaların esnasında yapabileceğin eksik veya yanlış işlemler sonucunda oluşan zararları karşılamak durumunda kalabilirsin. İşte bu noktada devreye giren mesleki sorumluluk sigortası, yaptığın bu işlemler sonrasında ödemek zorunda kalacağın yasal tazminatlar için koruma sağlayan bir sigorta türüdür.
6.3.1 Çabuk (F Tip) Sigortalar
olan (ışık, ısıtma ve benzeri) elektrik devrelerinde kullanılırlar. Ayrıca, istenmeyen aşırı akımlardan bir ölçü aletini korumak veya cihaz içinde kondansatör vs. gibi bir parçanın kısa devre olma durumunda devreyi kısa zamanda açmak amacıyla kullanılırlar.
Nakliye Aracılığı Sorumluluk (FFL) Sigortası; ulusal ve uluslararası taşımacılık ve depolama işleri yapan nakliyat firmalarının nakliye, taşıma, depolama veya taşımacılığa ait diğer işleri ile ilgili bedelli taşıma sözleşmelerinden doğan sorumluluklarını poliçede belirtilen şart ve limitler dâhilinde teminat altına ...
Ülkemizde 12 adet zorunlu sigorta olduğunu biliyor musunuz? Ülkemizde 12 adet zorunlu sigorta olduğunu biliyor musunuz?
4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'nın ortak görüşüne göre belirli bir adet ve ücret sınırı içinde sözleşme ile çalışanlar da bu gruba dahildir.
İMM Nedir, Ne İşe Yarar? Tam adı “Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası'' olan İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası; araç sahibinin üçüncü şahıslara verdiği maddi zararın, trafik sigortası teminatları kapsamında karşılanmasının ardından kalan kısmı (maddi ve manevi) güvence altına alan bir sigortadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası, konut sigortası, doğum sigortası, eşya sigortası, seyahat sigortası, eğitim sigortası ve ferdi kaza sigortası gibi sigorta türleri ise yaptırılması zorunlu olmayan sigorta türleri arasında yer almaktadır.
İşyeri sigortası, işyerinizin veya işyerinizdeki her türlü demirbaş eşya, makine-tesisat veya cam-emtia gibi varlıklarınızın güvence altına alınması amacıyla yapılan bir sigorta türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri