Dışkı kıvamı yumuşak, içerisinde mukus ve beyaz lekeler söz konusu ise köpeğinizin parazit sorunu var demektir. Sarı ya da turuncu dışkılama; yediği gıdalar (örneğin havuç), diyet değişikliği dışkısının rengini sarı ya da turuncumsu bir renge dönüştürebilir.
Dışkıdaki mukus bazı durumlarda bir takım belirtilerle birlikte ortaya çıkabilir. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir: Gaitada kan ve irin. Kramp, şişkinlik, karın ağrısı
Mukuslu Kaka
Köpeğinizin kakasında küçük bir miktar mukus gördüğünüzde korkulacak bir şey yoktur. Mukus kakanın bağırsaktan geçişini kolaylaştırır ve bazen vücut dışına çıkabilir. Ancak çok miktarda mukus olduğunda bu sindirim sistemindeki bir rahatsızlığın belirtisi olarak değerlendirilmelidir.
Sağlıklı köpek dışkısı, yoğunluk açısından oyun hamuru gibi biraz sert olmalıdır. İdeal olarak, üstünde küçük yarıklarla rulo şeklinde olmalı ve sanki yuvarlasanız daha küçük parçalara ayrılacakmış gibi görünmelidir. Son olarak sağlıklı dışkının dışında hiçbir kaplama olmaz.
Köpeklerde Dışkı Kıvamı
Köpeğinizin yeterince su aldığından emin olun. Sıvı dışkı, köpeklerde ishal belirtisidir ve izlenmelidir. Bununla birlikte, bu durum hafifse ve bir veya iki gün içinde düzelirse, özellikle köpeğiniz kusmuyorsa, iştahı iyiyse ve normal davranıyorsa, genellikle endişelenmenize gerek yoktur.
İlgili 28 soru bulundu
3.İç Parazitlerin Belirtileri Nelerdir? Köpeklerde iç parazit enfeksiyonlarının belirtileri parazitin türüne, enfeksiyonun şiddetine ve köpeğin genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. En yaygın görülen belirtilerin arasında ishal, kusma, kilo kaybı, anemi, göbekli görünüm, öksürme ve kaşınma yer alır.
Üşütmeye bağlı ya da aşırı kar yiyen köpeklerde sindirim sistemi rahatsızlıkları şekillenebilir. Kusma, ishal, iştahsızlık, dışkıda kan, vücut ısısında artış gibi belirtiler gözlemlenebilir.
Özellikle yavru köpeklerde iç parazitten kaynaklı kanlı veya mukuslu yani sümüksü ishal görülebilir. Çünkü parazitler bağırsaklarda kanamaya neden olur. Bu da normal dışkıda veya ishal dışkıda kanlı görülmesine neden olur.
Köpekler parazitin larvalarını yutarak kancalı kurtlara yakalanabilir veya larvalar köpeğin derisine girer. Yavru köpekler kancalı kurtları annelerinden doğumdan önce veya meme emerken kapabilir. Zaten hasta ve zayıf olan köpekler kolay bir hedef oluşturur ve önlem alınmadığı takdirde ölüme kadar götürebilir.
İltihaplı bağırsak hastalığı fiziksel bir anormallik neticesinde ortaya çıkar ve anormal inflamatuar hücre büyümesi ile karakterizedir. İrritabl bağırsak sendromu ise genellikle stres, beslenme değişimleri, enfeksiyon gibi nedenlere bağlı ortaya çıkar ve ilk olarak kalın bağırsağı etkiler.
Dışkı kıvamı yumuşak, içerisinde mukus ve beyaz lekeler söz konusu ise köpeğinizin parazit sorunu var demektir. Sarı ya da turuncu dışkılama; yediği gıdalar (örneğin havuç), diyet değişikliği dışkısının rengini sarı ya da turuncumsu bir renge dönüştürebilir.
Öte yandan yumuşak dışkılama, genellikle enfeksiyon veya hastalığın sonucu değil, uygun olmayan veya kalitesiz bir diyetin, lif eksikliğinin veya köpeğin hassasiyetinin olduğu yiyeceklerle beslenmesinin bir sonucudur. Köpeğinin ishal olması durumunda ne yapman gerektiğini anla.
"Can dostunuzun sağlığı ve konforu için, dört ila altı saatte bir tuvalete çıkmasını sağlayın." Standart çalışma günleri sekiz ila on saat uzunluğundadır, bu nedenle köpeği dışarı çıkarmak için öğle yemeğinde eve gidemiyorsanız, köpek yürütücü kiralamayı düşünebilirsiniz.
Kakadaki besin alerjisi belirtileri
Özellikle kakada sümüklenme yani mukus oluyorsa, kakada kan görülüyorsa, makat etrafında kızarıklık oluyorsa aklımıza besin alerjisi gelmelidir.
Dışkıda kan veya mukus nadir olarak görülür. Basilli dizanteride belirtiler bazen çok hafif olabilir. Hastalık doktora gitmeden birkaç gün içinde kendiliğinden geçebilir.
Ayrıca dışkıda incelme, kanlı dışkı, makattan kan gelmesi ve dışkıda yumurta akına benzer sıvı olması kalın bağırsak kanserinin belirtilerindendir. Bağırsaktaki kanserin daha da ilerlemesiyle birlikte; karında şişlik, şişkinlik, kitle ve ağrı gibi belirtiler ortaya çıkar.
Dış Parazit Belirtileri Nelerdir ? Tüylerde dökülme, tüylerin canlılığını kaybetmesi, deride kızarıklık, kaşıntı, deri üzerinde yara oluşumu gibi belirtilerdir. Köpeklerde iç parazit daha çok dışkılarında fark edilir.
Köpeklerimizde iç dış parazit aşı uygulaması ilk kez 7 haftalıkken vurulmaktadır.İlk vurulan aşının ardından yaşı farketmeksizin 2-3 ayda bir yeni parazit aşısı vurdurmanız gerekmektedir. Aşı vurdurmak istemeyen köpek sahipleri bu tedaviyi ilaç olarak da alabilir.
KÖPEKLERİN DIŞ PARAZİTLERİ (İnsektisit - Akarisit) Rutinde uygulanan dış parazit aşıları ense damlası olarak kullanılır. Bu ense damlaları köpekleri pire (Ctenocephalides sp.)
Dışkının kıvamı ishalin önemli bir göstergesidir. Dışkı sulu ya da yumuşak kıvamdaysa bu, ishalin bir işareti olabilir. Bazı durumlarda ishale dışkıda kan da eşlik edebilir. Kanlı ishal altta yatan daha ciddi bir durumun işareti olabilir ve bir veteriner hekim tarafından değerlendirilmelidir.
Köpeklerde görülen ishal vakalarının çoğu ciddi değildir ve olumsuz sonuçları yoktur. Ancak köpeğinizde ishal ve sık kusma, iştahsızlık, halsizlik veya kanlı ishal gibi diğer semptomlar varsa, veteriner hekiminize mutlaka başvurun.
Yağsız gıda tercih edilmelidir yağsız tavuk eti, pilav, yada bağırsakta su tutan gıdalar azar azar verilmelidir. İshale birlikte hafif bir ateş varsa ılık bir banyonun iyi geleceği unutulmamalı.
Yemede zorluk, dışkılamada problem, gözlerde kızarıklık, öksürme gibi semptomlar veya rutin dışı davranışlar, köpeklerin bir problemi olduğu anlamına gelir. Eğer evinizdeki patili dostunuz bu problemleri yaşıyorsa vakit kaybetmeden bir veterinere danışmalısınız.
Karın ağrısı: Şişkinlikle ilişkili ağrı nedeniyle, köpeğiniz sızlanıyor veya uluyor olabilir, rahatlamakta veya uzanmakta zorlanabilir ve sık sık ayakta durabilir veya yeniden konumlandırılabilir. Köpeğinizin sırtının kambur olduğu da görünebilir. Hızlanma ve huzursuzluk genellikle en erken belirtilerden biridir.
Köpeklerin üşüdüğünü anlamanın bir yolu da kulaklarını kontrol etmektir. Soğukta kalan ve üşüyen köpeklerin kulakları ve aynı zamanda karın bölgeleri soğuk olur. Üşüyen köpekler sızlanabilir, havlarken ağlar gibi ses çıkarabilir. Bazı köpeklerin sahiplerine havlayarak haber vermeye çalışması da muhtemeldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri