Aromaterapi mumları rahatlamanıza, sakinleşmenize, enerjik hissetmenize ve zihninizi daha üretken bir moda sokmanıza yardımcı olabilir. Lavanta mumları rahatlamanıza ve stresi azaltmanıza yardımcı olabilir. Okaliptüs mumları enerji verir ve konsantrasyona yardımcı olur.
Ofiste veya evde çalışırken mum yakmak da konsantrasyonu artırıyor ve negatif düşüncelerden uzaklaştırıyor. Sakinleştiren lavanta, enerji veren turunçgiller, odağı artıran tarçın, mutluluk veren vanilya kokulu mumlar ruh halimizi ve evlerimizin havasını değiştiriyor.
Mum terapisi, çeşitli zihinsel ve fiziksel faydalar sağlar. Zihinsel sakinleşme, ruhsal dengelenme ve uyku kalitesinin artması, evde mum yakmanın faydalarındandır. Mum terapisi seansı için ihtiyacınız olanlar, son derece basittir.
Hiçbir zaman mumu yanar bir şekilde bırakıp uyumaya gitmeyin ve asla çocukların odasında yanan bir mum veya benzeri şeyleri bırakmayın. Mumları söndürmek için bir kaşık veya mum söndürücü kullanın. Bu yol onları üfleyerek söndürmekten çok daha güvenlidir.
Gündüz Yemeklerinde Mum Yakılmalı mıdır? Mumlar yalnızca teorik anlamda bir ışık kaynağı olarak onlara ihtiyaç duyulabilecek durumlarda kullanılmalıdır. Özellikle yağmurlu veya bulutlu bir gün olmadığı sürece, mumları yalnızca güneş battıktan sonra yakmak uygundur.
İlgili 42 soru bulundu
Oda Spreyleri Çocuklarınız İçin Zararlı Olabilir
Oda kokularına benzer şekilde, kokulu mumlar, potpuriler ve tütsüler de sağlığa zarar verebilir. Mumlar yandıklarında asetaldehit, formaldehit, naftalin gibi organik kimyasal maddeleri havaya yayar.
Uyumadan önce daima mumları üfleyin. Gece boyunca bir mum yakmanın riskleri arasında ateşin yayılması, uçucu organik bileşiklerin (VOC'ler) solunması, cildin kuruması, alerjik reaksiyonların tetiklenmesi ve hatta potansiyel organ hasarı yer alır.
Laboratuvar ortamında yapılan denemelerde yanan mumlardan çıkan dumanları analiz eden uzmanlar, mumların akciğer kanseri ve astım riskini artıracak zararlı duman çıkardığını tespit etti, ancak bunun zararlı etkisinin mumların yıllarca kullanılması halinde görülebileceğini itiraf ettiler.
Görüntüsünün şıklığı ve farklı renkleri ile odalarda aksesuar olarak da yerini alabilir. Bütün bu özelliklerinin yanında elektrik kullanılmadığı için cebi de yakmıyor. Sadece dört mumla, 20 metrekarelik bir odayı sıcaktan pişmeyecek şekilde ısıtabiliyor.
Mumu ilk kullanımda mutlaka 2 saat boyunca yakmaya özen gösterin. Bu yöntemdeki amaç, mumun yaklaşık 1 cm derinliğe kadar bütünüyle erimesidir. Kokulu mumların kokusunu korumak için mumu tek seferde 4 saatten fazla yakmamaya özen gösterin.
Mumu ilk yaktığınızda 2 saat boyunca yanmasına izin verin. Böylece mumunuz yanmak için en doğru şekli alır ve sonrasında da doğru formda yanacağı için uzun süre dayanır. Yanan mumu hafif de olsa rüzgâr alan bir yere koymayın. Alevin tek yöne itilmesi, mumun formunu yitirmesine ve daha çabuk erimesine sebep olabilir.
Kırmızı mumlar fiyatların düştüğünü gösterir, yani açılış gövdenin üstünde, kapanış ise altındadır.
Depremin üzerinden geçen 1 ay boyunca yaşanamayan kederi dışa vurmak için 'Pencerende 1 mum yak' çağrısı yapıldı. Planlanan bu kampanya depremin 1. ay dönümü olan 6 Mart akşamı 21.00'dan itibaren 10 gün boyunca sürecek. Kampanya Twitter üzerinden #Pencerende1MumYak etiketi ile paylaşılıyor.
Stresli düşüncelerden arınmak, kötü enerjiyi evin dışında bırakmak ve modunu yükseltmek için aromaterapi yağlardan, buhurdanlık ve tütsülerden faydalanabilirsin. Lavanta, papatya, yasemin, okaliptüs, paçuli, palo santo gibi esansiyel aromaterapi yağları hem zihnini sakinleştirecek hem de evin enerjisini yükseltecektir.
Aslında stresimizi kontrol altına almak, yeterli uyumak, düzenli olarak egzersiz yapmak, sigara içmekten kaçınmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, alkol ve kafein tüketimini azaltmak gibi iyi alışkanlıklar aynı zamanda enerji yükseltmeye birebir alışkanlıklar!
Üzerlik tütsüsü (nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte) yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılıyor. Yakılan ortamdaki kötü enerjiyi dağıtıp daha çok başarı ve sağlık getirirmiş.
Bu da mumlar söndükten sonra dahi ısı yayabilmesi anlamına geliyor. Tasarımcı Marco Zagaria; cihazın 5 dakika içerisinde ısındığını, 30 metrekarelik bir odayı 5 saat boyunca 10 cent maliyetle ısıtabildiğini belirtiyor.
Mumun boyutuna bağlı olarak uzun süre yakılan kokulu mum, zaten kendisini eriteceği için yoğun bir parçacık salınımına izin vermez. Yoğunluğa maruz kalınmadığı müddetçe zehirlenme gibi bir sağlık sorunu da ortaya çıkmayacaktır.
wikipedia'ya göre ortalama bir mum dakikada 0.1 gram yanarken, saniyede 80 joule enerji vermekte. yani 1 kg mum'dan 80x60x10000= 48000 kj enerji alabilirsiniz. mumları toptan bir yerden aşırı indirimli aldığınızı varsayalım, kg fiyatı 20tl olsun. 20tl'ye odanıza 48000kj enerji (ısı) verebiliyorsunuz.
"Mumların yatıştırıcı etkisi, kokuların beyinde işlenme şekli ile ilintilidir. Mumların kokusu, beynin hafızamıza ve duygularımıza ev sahipliği yapan kısmı olan limbik sistemimizi uyarır. Serotonin ve dopamin gibi hormonlar, ruh halimizi düzenlemeye yardımcı olurlar.
Mumlar harika kokmalarını sağlamak için sentetik kokular içerir ve zehirlidirler. Fitalat içerirler ve solunduklarında veya ciltten emildiğinde bu fitalatlar kan dolaşımına karışır ve alerjik reaksiyonlara neden olurlar. Hatta astımı bile tetikleyebilir, bununla da kalmayıp hormon düzeylerini bile olumsuz etkilerler.
Mumlar sakinleştirici ve iyileştirici özellikleriyle bilinir ve masaj terapistleri gibi terapistler tarafından tedavi odalarında rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak için sıklıkla kullanılır. Güzel titremesi ve nazik parıltısıyla bir mum yakmak gibi basit bir eylem, zihni rahatlatmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olur.
-- Mum yandığı sürece veya ilerleyen saatlerde baş ağrısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıklar görülebilir. Hatta beyinde merkezi sinir sistemi olumsuz etkilenebilir.
Mumlar, romantizmi ve sıcaklığı simgeler. Mum hediye etmek, duygusal bağınızı ifade etmenin güzel bir yoludur.
Bu tür mumlar yanarken, karbon monoksit, formaldehit ve benzen gibi zararlı maddeler duman ve olarak salabiliyorlar. Bu ortamlarda muma uzun süre maruz kalma kalınması solunum yolları rahatsızlıklarına, baş ağrısına, hatta daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri