Kokulu mumların farklı özellikleri bulunuyor. Her özellik, ayrı bir fayda ve etki yaratabilir. Genel olarak kokulu mumların stresi azaltıcı etkilerinden söz edilebilir. Ayrıca bazı mumlar, sinüs nöbetlerine ve bulantı gibi durumlarda da rahatlatıcı etkisi ile fayda sağlıyor.
Farklı sağlık faydaları olduğu bilinen kokulu mumlar, anksiyeteyi ve stresi azaltırken, iyi bir uykuyu ve rahatlamayı destekliyor. Keyifli bir ambiyans yaratırken odanızı ve evinizi çevreleyen bitkisel kokular ile içinizdeki tüm endişeyi ve stresi atabilirsiniz.
Yatak odasında rahat uyumak, rahatlamak ve gevşemek için kokulu mum alacaksanız soft kokuları tercih edebilir ya da mutfakta yemek sonrasında oluşan kötü ve itici kokuların giderilmesi için kokulu mum alacaksanız; alacağınız mumun keskin kokulu bitkilerden üretilmiş olmasına dikkat etmeniz gereklidir.
Yapay bir aydınlanma kaynağı olan elektrik lambaları baş ağrısına sebebiyet verebilirken mumun doğal ışığı, insanı rahatlatır. Mum ışığının loş ortamda yarattığı sıcak ve yumuşak atmosfer, ruhu dinginleştirir. Ayrıca bu ışık, yapay versiyonları gibi gözlerinizi yormaz ve cildinize zarar vermez.
İyi anıları hatırlamamızı sağladığı söylenen mum, dekoratif olarak da gözümüze hoş görünen, keyif veren bir obje. Uykunun verimini düşürdüğü bilinen mavi ışıktan yani cep telefonlarımızdan uzak durup geceleri birkaç mum yakmak sakinleştiriyor ve uykuya geçişi kolaylaştırıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Lavanta kokulu mum
Uykusuzluk problemi çeken kişilere doğal bir çözüm olarak da önerilen lavantanın endişeli, kaygılı olma durumlarında da rahatlatıcı etkisi var.
Uzun süre mum kokusuna maruz kalan kişilerde göz, burun ve boğaz tahrişi yaşanabilir. Aynı zamanda Çevre Koruma Ajansı'na göre böbrekler ve merkezi sinir sistemi de zarar görebilmekte.
Özetle, mum içerdiği yakıttaki kimyasal enerjiyi ısı ve ışık enerjisine, güneş gözesi ışık enerjisini elektrik enerjisine, LED ampul de elektrik enerjisini ışık enerjisine dönüştürür.
Mum ritüeli adımları:
Duygusal bir aktivite olmak zorunda değildir. Aşkla ilgili niyetlerinizi ve isteklerinizi bir kağıda yazın. Kağıdı alın ve mumun altına oturacak kadar düz olana kadar kendinize doğru birkaç kareye katlayın. Dilerseniz, niyetinizi kağıda küçük bir öpücük kondurarak mühürleyebilirsiniz.
Mum yakmanın dindeki yeri nedir? Özellikle mum yakmanın bir sakıncası yoktur.
Bu madde sadece havayolu, burun ve gözlerde tahriş yapmaz, aynı zamanda karaciğer bozukluğu ve kansere de neden olduğu gösterilmiştir. Kimi katı hava temizleyicilerde bulunan kamfor, nefes darlığı, halsizlik, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi belirtilere yol açabilir.
Mumu ilk kullanımda mutlaka 2 saat boyunca yakmaya özen gösterin. Bu yöntemdeki amaç, mumun yaklaşık 1 cm derinliğe kadar bütünüyle erimesidir. Kokulu mumların kokusunu korumak için mumu tek seferde 4 saatten fazla yakmamaya özen gösterin.
Sağlık açısından pek uygun olmadığı için günümüzde mum yapımında parafin tercih edilmiyor. Bunun yerine diğer iki seçeneği değerlendirebilirsin; soya veya bal mumu. Soya mumu parafine göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü mumlar yaratmanı sağlar. Bal mumu ise en sağlıklısıdır ve 2 kat uzun süreli kullanım imkanı sunar.
Rüyada mum yakmak rüya sahibinin mumun yanması ile birlikte dileklerinin gerçekleşeceği şeklinde yorumlanmaktadır.
Mum yakmak Rabbe sunulan bir adaktır. şükürlerimizi O'na sunar. mum yakarken dua edilebilir. Işık, insanları ve imanı temsil eder.
ACAA'nın Başkanı Stanley Fineman şöyle konuştu “Oda parfümleri ve kokulu mumlar alerjiyi tetikleyebilir ya da astım rahatsızlığı olanların sağlık durumunu kötüleştirebilir. En güvenli seçenek bu tarz kokuların emdiği ve havaya verdiği kimyasallardan uzak durmak.”
Alışkanlık hâline gelen rutin işlerimizi yaparken pek fazla düşünmeyiz. Eylemlerimizi onlara bir anlam yüklemeden yapar ve bir süre sonra onların alışkanlıklarımıza dönüştüğünü görürüz. Ritüeller ise alışkanlıklarımızın, rutin işlerimizin birer anlamı olduğunu anımsatır ve farkındalıkla yaşamamıza yardımcı olur.
MOR MUM. Psişik ve sezgisel güç, Üçüncü göz, Ruhsallık ve Ruhsal Arınmayı belirtir.
Beyaz: Beyaz renk bilindiği üzere huzur ve barışı simgeler. Beyaz mumu tartışmalara açık olduğunuz, alıngan olduğunuz ve huzuru hatırlamanız gereken anlarda kullanabilirsiniz. Beyaz mum zihni sakinleştirmek ve anda kalmak için oldukça idealdir. Siyah: Siyah mumları enerji alanınızı korumak için kullanabilirsiniz.
Sadece dört mumla, 20 metrekarelik bir odayı sıcaktan pişmeyecek şekilde ısıtabiliyor. Mumlar yandıktan 5 dakika sonra oda ısınmaya başlıyor ve 30 dakika sonra sıcaklık 10 derece artıyor. Soğuk havalarda terasta oturmak isteyenler rahatlıkla kullanılabilir.
Varlığı hissetmek, zihne odaklanmak, iç huzura ve dinginliğe ulaşmak mumu bir ışık kaynağı olmaktan öteye taşır. Işığıyla ortama kattığı derinlik hissi dinginlik ve huzur verir. Aynı zamanda mumun rengi ortamın kimliğini belirlerken duygularımızın da şekillenmesine yön verir.
Oda kokularına benzer şekilde, kokulu mumlar, potpuriler ve tütsüler de sağlığa zarar verebilir. Mumlar yandıklarında asetaldehit, formaldehit, naftalin gibi organik kimyasal maddeleri havaya yayar.
Mumların içinde de akrolein ve formaldehit partiküleri yer alıyor. Benzen, Avrupa Birliği tarafından insanlar için kanserojen olarak sınıflandırılıyor. Formaldehitin burun ve solunum yollarında tahriş edici bir gaz olduğu biliniyor. Bu nazofarenks kanseri kökeni ve aynı zamanda lösemi nedeni olarak kabul ediliyor.
ABD'deki Güney Carolina Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada kokulu mumların en az sigara dumanı kadar zararlı olduğu ortaya çıktı. Bilim adamları kokulu mumların sigara dumanı kadar toksik madde yaydığını açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri