Münih teknik üniversitesi ve diğer Münih üniversitelerinde öğrenim dili ingilizce olan master programları Münih teknik üniversitesi İngilizce bölümleri şunlardır : Advanced Material Science. Applied and Engineering Physics.
Almanca ve İngilizce lisans programları sunan Münih Teknik Üniversitesi'ne başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle başvuru yapan diğer adayların önüne geçebilmesi için başarılı bir akademik geçmişe sahip olmaları gerekmektedir.
Cevap: Münih Teknik Üniversitesi, koşullu kabul imkânı ve dil hazırlık programı sunmamaktadır.
Münih Teknik Üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteleri (World University Rankings 2021) sıralamasında 2021 yılında Dünya'da 50. Almanya'da ise 2. olmuştur. Mühendislik alanlarında Dünya'da 22. Sırada yer alan TUM, temel bilimler alanında ise 24. Sırada yer almaktadır.
İTÜ SEKİZ ALANDA BİRİNCİ
Aynı alanda Türkiye'de ise birinci sırada yer aldı. İTÜ, alan bazında Mineral & Maden ile Petrol Mühendisliği alanlarında QS Dünya Sıralaması'nda ilk 50'de yer alarak büyük bir başarıya imza attı.
İlgili 34 soru bulundu
Almanya'nın Münih kentindeki okullarda bir süredir ara verilen, Türkçe ve Türk kültürü dersi, pilot bölge olarak 6 okulda yeniden verilmeye başlandı.
Türkiye'de örgün eğitimde lise mezunu olup YKS ile üniversitede bir lisans programına yerleştirilen herkes belli şartlar altında Almanya'da lisans programlarında okuma hakkına sahip olur. Aynı şekilde lisans mezunu herkesin Almanya'da yüksek lisans programına başvuru hakkı vardır.
1. Münih Teknik Üniversitesi. Almanya'nın en iyi üniversitesi Münih Teknik Üniversitesi(TUM), bu sene yayınlanan listede dünyada 60. sırada yer almaktadır. 1868 yılında kurulmuştur ve sadece Almanya'da değil Singapur'da da kampüsleri bulunmaktadır.
Lise Diploma Notu: Türkiye'de lise bitirip Almanya'da üniversite okumak isteyen öğrencilerin lise diploma notunun en az 75 olması önerilir.
Daha önce de bahsettiğimiz gibi Almanya'da üniversite okuma şartları ortak olarak bazı şartlar sunmaktadır. Bunların başında TestDaf veya DSH sınavından en az %65 başarı göstermeleri bulunmaktadır. Bunun yanında Almanya'daki her üniversitede Almanca dil yeterliliği aranmamaktadır.
Dil eğitiminiz sırasında ve sonrasında Almanca Dil Yeterliliğini ölçen sınavlara katılarak; üniversitelerin DSH Hazırlık Programları için minimum B1-B2, lisans veya yüksek lisans programlarına kesin kabul için ise C1 seviyesinde dil yeterlilik belgesi sunduğunuzda eğitiminize başlayabilirsiniz.
Cevap : Evet. Almanya'da lisans ve yüksek lisans programlarını İngilizce almak mümkündür. Ayrıca üniversitelerin programları içerisinde, Almanca'nın yanı sıra, İngilizce program seçeneği vardır. Bu programlara kayıt olabilmek için en önemli şart İngilizce dil yeterliliğidir.
Derslerin yarı yarıya İngilizce ve Almanca olarak okutulduğu üniversitelerin yanı sıra, Almanya'da eğitim dili Almanca olsa bile en az B1 düzeyinde, ilgili üniversite kriterine göre C1 (Toefl belgesiyle) düzeyinde İngilizce isteyen çok sayıda üniversite programları bulunmaktadır.
Almanya'da her şeyden önce eğitiminde eşitlik ilkesi benimsenmiştir ve buna bağlı olarak gerek Almanca gerek İngilizce okutulan lisans bölümleri tüm devlet üniversitelerinde ücretsizdir. Öğrenciler sadece her 6 ayda bir 100€ ile 500€ arasında değişen katkı payı ödemektedirler.
İTÜ'de bütün lisans programlarında %30 İngilizce şartı olup bazı lisans programları %100 İngilizcedir. İngilizce hazırlık zorunludur. Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 13. fakültesi olarak 2010 yılında kuruldu.
Prensip olarak, kolay bir üniversite diploması olmaz. Almanya'da ise daha da zor olabilir. Tanımadığınız bir ülke ve ana diliniz olmayan herhangi bir dilde eğitim almak bunu daha da zor yapacak. Başlangıçta söyleyeyim Almanya'da lisans programları yüksek lisans programlarına oranla çok daha zor.
Şartlı Kabul Veren Almanya Üniversiteleri
Almanya'da şartlı kabul veren üniversiteler arasında Hamburg Üniversitesi, Freie Universität Berlin (FU Berlin), Münster Üniversitesi, Bonn Üniversitesi, Duisburg-Essen Üniversitesi, Hannover Üniversitesi, Paderborn Üniversitesi gibi bir çok üniversite bulunmaktadır.
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor.
Avrupa ülkelerinde ise "Meslek Lisesi" mezunu iseniz bir şansınız var. Hatta Almanya'nın meslek lisesi mezunları denklik işlemlerini yapan bir kurumu bile var. Bu denkliği alıp iş arama vizesi ile Almanya'ya gidip iş arayabiliyorsunuz.
Almanya ya gitmeden önce, en azından temel Almanca bilgisi edinmenizi önemle tavsiye ederiz. Branş eğitiminden önce her yabancı öğrencinin Almanca Dil Sınavından geçmesi (DSH veya TestDaF) ve yüksek öğrenim hakkı elde edebilmek için bu sınavda başarılı olması gerekmektedir.
Almanya'nın En Zengin ve Pahalı Şehri
Almanya dediğinizde aklınıza gelecek ilk şehirlerden biri Münih. Almanya'nın güneyinde, İtalya'nın kuzeyinde yer alan bu Bavyera başkenti, Almanya'nın ve hatta Avrupa'nın en zengin ve Almanya'nın en pahalı şehri olması ile öne çıkar.
Münih, Avrupa'da yaşam standardı en yüksek, en “yaşanabilir” kentlerin başında geliyor. Almanya'nın ve AB'nin ekonomi lokomotifi. Otomotiv sanayisinin ve bira üretiminin baştacı. Bavyera'nın gururlu başkenti ve geleneklerine fevkaladenin fevkinde bağlı bir bölge.
1 milyon 700 bin nüfuslu Münih'te, merkezde 65 bin, çevresiyle birlikte 100 bin civarında Türk yaşıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri