Mürekkep püskürtmeli yazıcı, diğer adıyla inkjet yazıcılar, metin ve grafikleri kağıda püskürterek baskı alan yazıcılardır. Bu yazıcılar, sıvı mürekkep içeren kartuşlar kullanır. Yazıcı kafası, bu kartuşlardan gelen mürekkebi, kağıt üzerinde istenilen noktalara püskürterek baskıyı oluşturur.
Bir mürekkepli yazıcıda, kartuş, makinenin içindeki çeşitli püskürtme uçlarından kağıda püskürtülür. Görüntüleri veya kelimeleri net bir şekilde oluşturabilmesi için mürekkep küçük damlacıklar halinde serbest bırakılır. Mürekkepli yazıcılar genellikle küçük işletmeler ve fotoğrafçılar tarafından kullanılır.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, bilgisayarlardan aldıkları veri sinyaline göre elektronik uçlarla mürekkep püskürterek metin ya da grafik baskısı verebilen yazıcılardır. Baskıda kullanılan mürekkep, cihaza takılan kartuşlardan gelir. Üç temel renkte kartuş sayesinde bu yazıcılardan renkli baskı alınabilir.
Toner parçacıklarının tamamını üzerinde barındıran baskı kağıdı ısıtıcı birimine geçirilir. Bu noktada toner parçacıkları eritilerek kağıda yapışır. Yani artık yazıcıya iletilen içerik kağıda basılmış haldedir. Baskı kağıdı yazıcının çıkış noktasına iletilir ve işlem tamamlanır.
Bitmeyen Kartuş Sistemi dediğimiz tanklı sistem yazıcının dışında durur. Bu tanklar hortumlar vasıtasıyla yazıcı içindeki kartuşlara bağlanır. Her tankta yaklaşık 80 ile 100 ml arası değişen mürekkep bulunur. 4 tanklı bir bitmeyen kartuş sisteminde yaklaşık 400 ml mürekkep bulunmaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, fotoğraflar ve okul projeleri gibi küçük, görüntü ağırlıklı belgeler için en uygunudur. Ancak, ağır miktarda metin tabanlı belgeleri işleyebilecek bir yazıcı arıyorsanız, bir lazer yazıcı daha verimli ve ekonomik bir seçimdir.
Kablolu veya yerel yazıcı yüklemek veya eklemek için
Yazıcı veya tarayıcı ekle'nin yanındaki Cihaz ekle'yi seçin. Yakınlardaki yazıcıları bulmasını bekleyin, kullanmak istediğiniz yazıcıyı belirleyin ve Cihaz ekle'yi seçin. Yazıcıyı daha sonra kaldırmak isterseniz, yazıcıyı seçin ve ardından Kaldır'ı seçin.
Kablosuz yazıcılar işleri bir bilgisayar olmadan da yürütebildikleri için baskı sürecini hızlandırırlar. Telefonunuz veya tabletiniz gibi elinizde taşıdığınız bir cihazı kullanarak belge yazdırabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan şey Bluetooth veya Wi-Fi.
Başlat >Ayarlar öğesini seçin. Cihazlar > Yazıcılar ve tarayıcılar > bir yazıcı seç > Yönet'e gidin. Ardından Varsayılan olarak ayarla'yı seçin. Varsayılan olarak ayarla seçeneğini görmüyorsanız, Varsayılan yazıcımı Windows yönetmesine izin ver seçeneği belirlenebilir.
Mürekkep püskürtmeli yazıcı nedir sorusunun da çok fazla sorulduğu görülmektedir. Bu yazıcılar, bilgisayarlardan aldığı sinyallerle çalışmaktadır. Elektronik uçlarla ve mürekkeple metin ve grafik baskısı için kullanılabilmektedir. Mürekkebin püskürtülerek baskı malzemesinin üzerine geçirilmesi sağlanmaktadır.
Tanklı yazıcılar, özellikle renkli belge veya fotoğraf baskıları için tasarlandıkları için yüksek kaliteli renk üretimine odaklanır. Her renk, genellikle ayrı bir mürekkep tankında bulunur. Bu sayede kullanıcılar, sadece tükenen mürekkep rengini doldurarak ekonomik bir yazdırma çözümü elde edebilirler.
Bakım (Maintenance) sekmesinde, Yazıcı Durumunu Görüntüle (View Printer Status) seçeneğini tıklatın. Tahmini mürekkep düzeyleri (Estimated ink levels) için (açma üçgeni) düğmesini tıklatarak, mürekkep durumunun bir resmini görüntüleyin.
Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Bu işlem için telefonun ayarlar menüsüne giriş yapılır ardından yazıcı bluetooth özelliği olan yazıcılar için telefon üzerinden bluetooth ayarları açılarak birbiriyle eşleştirilir. Yazıcıya aktarılması gereken belge açılarak yazdır seçeneği tıklanarak yazdırma işlemi başlatılır.
Yazıcı ve telefonunuz aynı anda Wi-Fi ağına bağlı olduğu müddetçe yazdırmak istediğiniz her görselin ve dokümanın çıktısını Wi-Fi aracılığıyla kolaylıkla alabilirsiniz. Aynı zamanda Google Play Store'da bulunan birçok uygulama ile de Android telefondan yazıcı ile çıktı alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Yazıcınız ve yönlendiricinizdeki WPS düğmesine tıklayarak kablosuz yazıcınızı ev ağınıza bağlayın. Yeni aygıtları keşfetmek için yönlendiricinizdeki WPS düğmesine basmanız ve ardından yazıcının üzerindeki WPS düğmesine basmanız gerekecektir. Bu, kablosuz ağınızı otomatik olarak algılar ve bağlanır.
Yazıcılar genellikle USB yazıcı kablosu ile bilgisayara bağlanır. USB kablosu, yazıcı ve bilgisayar arasında veri iletişimini sağlar. Ancak bazı yazıcılar farklı bağlantı türleri (Ethernet, Wi-Fi) gerektirebilir.
Yüksek verimli baskı
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
Lazer yazıcı modelleri daha az yer kaplamaktadır. Bunun yanı sıra lazer yazıcı modelleri hem siyah hem de renkli baskı yapmaktadır. Lazer yazıcı modelleri ile 400 ya da 500 arası baskı yapabilirsiniz. Ancak mürekkep püskürtmeli yazıcılarda yapabileceğiniz baskı sayısı yalnızca 100 olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri