Müşteri İlişkileri Direktörü Nedir, Ne İş Yapar? Müşteri İlişkileri Direktörü, müşterilerinin ihtiyaçlarını anlamak ve onlarla ilişkileri geliştirmek için sorumludur. Müşteri memnuniyetini arttırmak ve müşteri ilişkilerini geliştirmek için stratejiler geliştirir ve uygular.
Müşteri Temsilcisi, firma ürün ve hizmetleri ile ilgili soruları cevaplayıp potansiyel müşterileri firmaya yönlendirmek ve müşteri kayıtlarını tutmakla sorumludur.
Müşteri yönetmeni, temel olarak kendisine bağlı müşterilerin taleplerini kurumun çalışma şartlarına ve kurallarına göre gerçekleştirmeye çalışır. Birçok sektörde gerek satış gerekse müşteri memnuniyeti alanında müşteri yönetmeni olarak görev alabilmeniz mümkündür.
Müşteri hizmetleri temsilcisi olmak için herhangi bir eğitim şartı bulunmaz.
İlgili 18 soru bulundu
Çağrı merkezinde müşteri ile konuşurken her zaman aynı ses tonunun kullanılması önerilmektedir. Müşteri ile iletişim kurarken çağrı merkezi temsilcisi kesinlikle müşteri ile tartışmaya girmemelidir. Müşteri ne kadar sinirli olursa olsun çağrı merkezi çalışanının sakin bir şekilde çözüm odaklı yaklaşması gerekmektedir.
9.00-22.00: Çağrı merkezi çalışma saatleri arasında firmaların kullandığı yaygın mesai aralığıdır. Bir önceki madde ile aralarında bir fark bulunmamaktadır.
Müşteri Danışmanı olarak göreve başlayan kişiler müşterilerin ihtiyaçları çerçevesinde ürün ve hizmet satışından sorumludurlar. Tüm müşterilere para yatırma ve çekme, ödeme, para transferi, çek ve senet ödemeleri vb. nakit işlemlerinde hizmet sunar.
CRM (Customer Relationship Management) uzmanı, müşteri ilişkileri yönetimi konusunda uzmanlık vasfına sahip olan bireylere verilen mesleki unvandır. Meslek profesyonelleri, hizmet verdikleri firmanın CRM platform yapısına karar vererek, sistemin kuruluş çapında sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.
Alanında başarılı bir müşteri ilişkileri sorumlusu olmak için İşletme ya da İktisat gibi lisans programlarından mezun olmak gerekir. Ancak bu bölümleri bitirme şartı aranmamaktadır. Kendini müşteri ilişkileri, satış ve pazarlama alanında geliştiren kişiler de müşteri ilişkileri sorumlusu olarak görev yapabilir.
Çağrı Merkezi Elemanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Çağrı Merkezi Elemanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.600 TL civarındadır.
Müşteri temsilcisi olmak için çoğunlukla bir mezuniyet derecesine veya belgeye gerek yoktur. Ancak bazı işletmeler belirli bir alandaki tecrübe veya uzmanlığı tercih edebilir. Müşteri temsilcisi olmak için gerekenler arasında iyi iletişim, problem çözme, organizasyon, müşteri odaklılık ve takım çalışması yer alır.
Konuya uzak birisi için çağrı merkezinde çalışmak, genel olarak ne olacak altı üstü telefonlara bakıyorlar seviyesinde algılanır. Sanılanın aksine çağrı merkezinde çalışmak, özelliklede müşteri temsilcisi olmak oldukça yorucu ve stresli bir görevdir.
Müşteri hala küfürler savurmaya devam ederse angajman kuralları değişir ve müşteri temsilcisi görüşmeyi sonlandırır (telefonu müşterinin yüzüne kapatır). Bu hareket çağrı merkezinde yapılmaması gereken davranışların birincisidir; müşteri temsilcisi asla telefonu kapatamaz.
Çağrı merkezi çalışanları, müşterilerin karşılaştığı sorunları hızlı ve verimli bir şekilde çözmekte becerikli olmalıdır. Bu, analitik düşünme ve karar verme becerilerinin yanı sıra yaratıcılık ve esneklik gerektirir. Çağrı merkezi çalışanları, zaman zaman zorlu müşteri davranışlarıyla karşılaşabilirler.
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
Mülakat boyunca, soruları aşırıya kaçmadan cevaplandırın ve çok az veya fazla konuşmaktan kaçının. Firma hakkında mutlaka önceden araştırma yapın. Karşı tarafa her zaman güven vermeye çalışın. Soruları net ve akıcı bir şekilde cevaplandırın, cevap vermeden önce dikkatlice düşünün.
Çağrı merkezi çalışanı ne kadar sinirlenirse sinirlensin bunu müşteriye asla yansıtmamalı ve müşteriye karşı her zaman kibar ve nazik bir konuşma şekli ile hitap etmelidir. Müşterinin sorunu çözümlenene kadar müşterinin sorularına cevap veren çağrı merkezi çalışanları müşteriyi işlemler ile ilgili bilgilendirmelidir.
Sektöre kazandırılan Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü mezunu, kurum ve kuruluşların müşteri ile iletişimini sağlayan önemli bir pozisyondadır. Müşterinin cevaplarını aradığı soruları, talepleri ve şikayetleri profesyonel bir şekilde iletişim kurarak dinlemesi ve müşterinin isteklerini yerine getirmesi beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri