Ancak genel olarak standart ölçüler şunlardır: – Mutfak boy dolabı yüksekliği: 204-228 cm arasında olmalıdır. – Mutfak boy dolabı derinliği: Mutfak alt dolabı ile aynı derinlikte yani 56 cm olmalıdır. – Mutfak boy dolabı genişliği: 30-60 cm arasında olabilir.
Mutfak dolabı ölçüsü çıkarma konusunda, direkt olarak genişlik belirleyerek yapmalısınız. Sonrasında ise uzunluğu belirlemelisiniz. Ardından ikinci adım derinliktir. Dikkat etmeniz gereken en son raf sayısı, bölme sayısı belirlemektir.
Yeni bir mutfak yaptırıyorsanız yada mutfak dekorasyonunda yeni bir tasarıma gidiyorsanız, ortalama mutfak tezgahı ile dolap arası en az 60cm olmalıdır. Yeni nesil mutfak tasarımlarında ankastre mutfaklar önem kattığı için ortalama 3- 5 cm onların yüksekliğine yer verildiğinde 65-70cm ideal gibi durmaktadır.
Mutfak Tezgahı yerden ortalama 82-86 cm yüksekliktedir.
Ortalama buzdolabı yüksekliği 180-210 arasıdır. Genişlik olarak minimum 70-75 cm olmaktadırlar. Bulaşık ve çamaşır makineleri 60 cm genişlik ve 60 cm derinliğe sahip olduklarından mutfaktaki tezgahların derinliği de 60 cm olmalıdır.
– Mutfak üst dolabının derinliği: Mutfak üst dolabının önünden başlayarak duvara kadar olan mesafedir. Bu mesafe genellikle ortalama 33 cm'dir.
İlgili 23 soru bulundu
Gardırop derinliği, genelde 67 cm civarındadır. 67 cm derinlik gardolap modelleri için idealdir. Elbette 67 cm altında derinliğe sahip gardolaplar bulunmaktadır. Ancak standart olarak 67 cm olduğunu söyleyebiliriz.
Metrenizi elinize alın ve eski dolap kapaklarınızın arka kısmından, bir kenardan diğer kenara ölçün. Her zaman ölçü almaya önce boydan başlayın. hata olasılığına karşı 2 kez ölçü aldıktan sonra not defterinize dikkatlice ve cm cinsinden kaydedin. Aynı şeyleri kapağınızın eni için de yapın ve not defterinize ekleyin.
Mutfakta ocak, eviye ve buzdolabını kapsayan üçgene verilen addır. Adından da anlaşılacağı gibi buzdolabı, ocak ve eviyeyi üçgen oluşturacak şekilde konumlandırmamız pratik ve rahat hareket edebilmemiz için önemlidir. Bu üçgende her bir mesafenin 120 ile 270 cm arası olması idealdir.
Ray dolap metre kare hesaplaması dolabın eni ve boyunun çarpılmasıyla birlikte ortaya çıkar. Derinlikler genellikle standarttır. Diyelimki duvar uzunluğunuz 250 cm yükseklikte 250 cm olsun. 250x250= 6,25 cm2 dolabınız çıkar.
Metretül bir ölçü birimidir. 2 boyutlu malzemenin, tek boyutlu standart alınarak yapılan hesaplamalardır. Her hangi bir alanda kullanılan profillerin toplam metrajıdır. Metretül belirli bir kalınlığı olan malzemenin, enini dikkate almadan kullanılan uzunluk ölçüsü birimidir.
Mat beyaz ya da parlak beyaz dolaplara gold dolap kulpları iyi bir seçenektir. Bunun haricinde dolaplara hiç kulp kullanmadan çeltik atılarak dolap üzerine yapılan açma yerleri de oldukça güzel dekorasyonlar karşımıza çıkarmaktadır.
Mutfak: Bir mutfak için önerilen minimum alan genellikle en az 8 ila 10 metrekaredir. Bu alan, dolaplar, tezgahlar, ocak, fırın, buzdolabı ve diğer mutfak ekipmanlarının yerleştirilmesi için yeterli alan sağlar. Daha büyük bir mutfak ise daha fazla kullanım kolaylığı sunabilir.
Örnek; En: 4M Boy: 5M Hesaplama:4M X 5M = 20m2dir. Evinizin metrekaresini hesaplamak istiyorsanız, bu aslında dikdörgen bir cismin alanını hesaplamak demektir.
Mutfak dolabı imalat ölçüsü için,mutfak tipine göre mutlaka köşe açıları koltrol edilmelidir. Köşe açılarını ölçmek için dört köşe 90 derece olan büyükçe bir parça ile ,şerit metre ile açı ölçer alet yada cihazlarla ölçüsü alınır.
Standart bir buzdolabının genişliği genellikle 60 cm ile 70 cm arasında değişir. Yükseklik, 150 cm ile 180 cm arasında olabilir. Derinlik ise genellikle 60 cm ile 70 cm arasında bulunur.
Isı kaynağı olmasa da buzdolabının duvara çok yakın bir şekilde konumlandırılması da gereken soğutma işleminin sağlanması için engel oluşturabilir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde dolabınızı güneşten ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta, duvara ve çevresine en az 5 santimetre uzaklıkta konumlandırmalısınız.
Buzdolabıyla duvar arasında en az 5 santimetre, üst dolapla arasında en az 3 santimetre ve her iki yanında ise yarımşar ya da birer santimetre boşluk bırakmanız gerekiyor. Bu şekilde buzdolabı hem daha verimli çalışıyor hem de aşırı ısınma sorunu yaşamıyor olacaktır.
Raylı sistemde her kıyafet ayrı ayrı düşünülmelidir. Kazaklar için 35 cm aralıklı çekmece ve raf sistemi yapılmalıdır. Arkalık yapımında ise ray dolaplarda 8 mm arkalık yapılması gerekir. Kapaklarda ise 230 cm yüksekliğe bağlı olarak işlem yapılmalıdır.
6 kapılı bir gardırobun ölçüleri farklılık gösterse de genel olarak standart ölçüler kullanılır. Yükseklik, 180 ila 220 cm arasında değişebilir. Genişlik ise 240 ila 300 cm arasındadır. Derinlik ise 50 ila 60 cm arasında olabilir.
Mutfak Tezgah Arası Fayans Kaç Cm Olmalı? Mutfak tezgah arası fayans modelleri aradığın zaman mutfağının şekline göre bir tercih yapman gerekebilir. Mutfaktan mutfağa değişebilen ölçüler olsa da genellikle tezgah ile dolap arasındaki mesafe 40-60 cm arasında oluyor.
Bunlar genelde bar tezgâhları olarak tasarlandığı için en küçük boyut 80 x 60 olarak varsayılır. Mutfakta adayı yerleştirdiğinizde etrafında rahatça dolaşabileceğiniz bir alan olmalıdır. Standartlara göre mutfakta ada ile duvar veya tezgah arasında en az 80 cm bir boşluk olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri