Silikon; küvet, lavabo, mutfak tezgâhları, seramik, fayans, pvc, ahşap doğrama gibi alanlarda yalıtım ve birleşme sağlamak amacı ile kullanılmaktadır.
Akfix silikonlar geniş kullanım alanları ile biliniyor. Akfix silikonlar özellikle sızdırmazlık, tamir, yapıştırıcı ve derz dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Akfix silikonlar banyo, mutfak, duşakabin, akvaryum, ayna hatta küvet, duvar ve tezgahlarda kolaylıkla kullanılabiliyor.
Lavabo, duşakabin gibi banyo mutfak bölümlerinde şeffaf silikon kullanmanız çok daha estetik ve güzel bir görüntü ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Lavaboya silikon çekme işlemi önce varsa eski lavabo silikon sökme işlemi yapmanız gerekiyor. Sökme işleminde mümkün olduğunca tüm silikonu çıkartmaya çalışın.
Mutfak tezgahı silikon temizliği başta olmak üzere birçok yüzeyde karbonatla silikon temizliği sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Özellikle kararmış silikon lekelerini çıkarmada oldukça faydalıdır. Karbonat ve su karışımını silikonun üzerine uygulayarak birkaç saat bekleyin.
Standart Silikon:
İzolasyon, sızdırmazlık ve yapıştırma için kullanılmaktadır. Universal silikon olarak da adlandırılır. Duş kabini, küvet, lavabo kenarı gibi alanlarda sızdırmazlık olarak kullanımı tercih edilir. Aynı zamanda PVC, metal fayans gibi bölgelerde de sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi için kullanılmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır. Hava koşullarına dayanıklıdır ve esnek oluşu sayesinde cam macunu yerine pencere ile kasa arasında kullanılabilmektedir.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
SS 935 Mermer, Doğaltaş Silikonu
Doğaltaş, mermer, granit gibi yapı malzemelerinin derzlerinde kullanılabilen, tek bileşenli, havadaki nemle kürlenen, nötral yapılı, solvent içermeyen yüksek kaliteli %100 silikon mastiktir.
1) Karbonatlı Temizlik
Karbonatın üzerine 1 bardak ılık su ekleyerek karıştırın. Karışan suyu yumuşak sünger yardımıyla alın ve mutfak tezgahınızı tamamen silin. Lekeli yerler için biraz güç uygulayabilirsiniz. Tüm tezgahı sildikten sonra nemli ve temiz bezle, karbonatlı suyu tezgahtan arındırın.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Bizim önerimiz Çekomastik 805 Kartuş mermer silikonunu silikon tabancasına yerleştirin evyenin yapışacak kısımlarına hiç boşluk bırakmadan şerit halinde sürün. Mutfak tezgahınıza alttan yapıştırın ve tahta çıtalar ile destekleyin. Mermer silikonunun kuruması için 3-4 saat yeterlidir fakat siz yinede 1 gün kullanmayın.
Mutfak tezgahı kaplama işlemini gerçekleştirmek için aslında birçok farklı sistemden yararlanmak mümkündür. Tezgah açısından yenileyici bir görüntü sağlayacak bu kaplama işlemleri, günümüzde pratik olarak temin edilebilecek birçok farklı suya dayanıklı folyo malzemeler veya silikon malzemeler ile yapılabilmektedir.
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Silikon Mastikler
Silikon mastik, ideal bir mastik çeşididir. Uzun süre elastikliğini korur ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca, diğer sızdırmazlık malzemelerinin çoğundan daha az çekme eğilimi gösterirler ve hemen hemen her malzemeye yapışabilir.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Silikon protezlerin değiştirilmesi gerekmez. İlk zamanlarda 10 yılda bir değiştirilmesi önerilmesine rağmen artık silikon protez üretici firmalarının bir çoğu ömür boyu garanti vermektedirler.
İnşaatlarda, ahşap, PVC, alüminyum doğramalarda kullanılır. Derz bileşimleri içinde, doğrama sıvamada, demir doğrama montajında, çatı montajında kullanılır. Tuğla, ahşap, altıçıpan, ytong yüzeylerde birleştirme ve izolasyon için kullanılır. Gözenekli yüzeyleri düzlemek ve doldurmak için tercih edilir.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
İşlem Yapacağınız Yüzeye Silikonu Uygulayın
Silikonu uygularken acele etmemeye dikkat edin. Yavaş çalışın ve uygulayacağınız bölgeden hiç durmadan geçin. Etrafa damlamaması için sona geldiğinizde tetikten elinizi hızlıca çekin. Silikonun düzgün kalması için sıktıktan sonra parmağınız ile üzerinden geçerek düzleyin.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır. Elektrik kablolarının yalıtımında tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri