Mutfakta kullanılan fayans türleri; Karo, mantar, taş, vinil, seramik, porselen, cam ve bambu fayanslardır. Döşemelerde en çok vinil, mantar ve bambu fayanslar tercih edilir. Porselen, seramik ve karolar, hem tezgahta, hem de döşemelerde kullanılır. Cam fayanslar ise duvarlarda ve tezgah aralarında tercih edilebilir.
Büyük bir mutfağınız varsa, desenli veya koyu renkli seramikleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ancak mutfağınızın boyutları küçükse, mutfak seramikleri tercihinizi açık renkli, mermer görünümlü veya sade desenli seramiklerden yana kullanmalısınız.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Beyaz mutfak dolapları için önerilen fayans renkleri ise koyu gri, lacivert ve şarap kırmızısı olarak sıralanabilmektedir. Bu gibi renk seçimleri ile de sade ama göz alıcı bir mutfak görünümü elde edebilirsiniz. Beyaz dolaba hangi renk graniti tercih edeceğiniz de mühim aşamalardandır.
Mutfak duvarlarında sıcaklık ve neme bağlı olarak kabarma meydana gelmemesi için tezgah arasına fayans kaplama yapılması gerekir. Farklı materyallerde geniş bir tasarım çeşitliliğine sahip mutfak tezgah arası fayans çeşitleri, dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlar.
İlgili 19 soru bulundu
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
Dayanıklılık. Aşınmaya ve çizilmeye karşı en fazla dayanım için Çimstone tezgah (kuvars tezgah, cımstone, çimston tezgah) tercih edilmelidir. Çeşitli kimyasallar ile yapıldığı için yüksek dayanımlıdır.
Seramik ve derz dolgu uygulamasından sonra, mutfak dolabı montajı yapılmadan önce alt kısımların boyanması ve zeminin mutfak dolabına göre ayarlanması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra mutfak dolabı montajı yapılır, tezgah konulur ve tezgah arası seramikler döşenir.
Beyaz Mutfak Dolabına Hangi Renk Tezgah Olur? Beyaz mutfak dolabına en uygun mutfak tezgahı siyah renk olur. Bu tasarımlar ile siyah granit ya da mermer tezgahlar oldukça popülerdir.
3-)MUTFAK DEKORASYONUNDA HANGİ RENKLER KULLANMALIYIZ? Mutfaklarımız eger küçükse açık renklerden faydalanmak gerekir.Mutfak dolaplarında açık renkli ,meşe,akçaağac gibi ahşap renkleri kullanılabilinir. Bej,açık vizon,beyaz, renkler mutfaklar için ideal renklerdir.
Granit, mermer, traverten ve kireçtaşı gibi birçok doğal taş seçeneği vardır. Bu malzemeler dayanıklı, estetik ve yüksek kaliteli zeminler sunarlar. Vinil Döşeme: Vinil döşeme, mutfak zemini için ekonomik bir seçenektir. Su ve neme dayanıklıdır, ayrıca kolay temizlenirler.
Yeni bir mutfak yaptırıyorsanız yada mutfak dekorasyonunda yeni bir tasarıma gidiyorsanız, ortalama mutfak tezgahı ile dolap arası en az 60cm olmalıdır. Yeni nesil mutfak tasarımlarında ankastre mutfaklar önem kattığı için ortalama 3- 5 cm onların yüksekliğine yer verildiğinde 65-70cm ideal gibi durmaktadır.
Dokulu bir macun malzemesi ile (fayans yapıştırıcı + doku), eski fayanslar ile yeni sıva arasında güvenli bir aderans köprüsü oluşturulur. Geçişin üzerini macunlayın. Tutunmayı iyileştirmek için, önceden taşlama yerine, zar gibi ince bir kat fayans yapıştırıcı da çekebilirsiniz.
Minimum ebatın 1,5 santime 15 santim olabildiği tezgah arası beyaz fayans ve diğer fayans modellerinde, ihtiyaca ve beklentiye göre ebat büyüyebilmektedir.
Mutfak Tezgâh Arası Kaç cm Olmalı? Mutfağınızın büyüklüğüne ve ölçülerine göre değişebilen mutfak tezgâh arası ölçüleri sizlere rahat bir kullanım alanı sunması açısından sizlere uygun bir büyüklükte olmalıdır. Mutfak tezgâh arasında bulunan fayanslar arasındaki boşluğun ideal ölçüsü 2 mm'dir.
Uzun ömürlü, dayanıklı ve hijyenik karo seramik modelleri ile estetik açıdan tatmin edici ve ferah ortamlar yaratılabilir. Banyo fayanslarının seçiminde alanın küçük ya da büyük olması, dekorasyona hakim rengin açık ya da koyu olması, seramiğin boyutu ve deseni önemli kriterlerdendir.
Eğer mutfakta kullanılan beyaz, parlak bir beyaz ise daha mat renkler seçilmelidir. Örneğin parlak beyaza en çok uyum sağlayabilecek renkler arasında mat mor, mat kahve, mat kırmızı ya da mat maviyi saymak mümkün. Bunun yanında kırmızı ve siyah renkler tercih edilecek ise rengin çok mat olmasına gerek duyulmaz.
Mat beyaz ya da parlak beyaz dolaplara gold dolap kulpları iyi bir seçenektir. Bunun haricinde dolaplara hiç kulp kullanmadan çeltik atılarak dolap üzerine yapılan açma yerleri de oldukça güzel dekorasyonlar karşımıza çıkarmaktadır.
Ankastre setler içinde fiyat skalası vardır. Bu skalada her bütçeye uygun antrasit ankastre set fiyatları bulunur. Özellikle beyaz mutfak dolaplari ve gri renk tezgaha uygun olarak antrasit ankastre seçilebilir. Alınan sette kendi marka tercihinize ve renk seçeceğinize göre bir alışveriş yapabilirsiniz.
Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Tezgah Arası Cam Temizlik malzemelerinden etkilenmez Kırılmaz, Çatlamaz ve Çizilmez. Yüksek Çözünürlüklü Dijital baskı makinaları ile cam üzerine istenilen görsel basılmaktadır. Baskı işleminden sonra koruyucu tabaka ile kaplanarak su geçirmez, ısı, nem ve diğer etkenlere dayanıklı hale getirilmektedir.
Fayans döşemek genellikle banyo ve tuvalet gibi alanların duvarlarına ve zeminlerine yapılır. Öte yandan bazı mutfaklara ve balkonlara da fayans döşendiği görülür. Estetik ve kalıcı bir görüntü oluşturmak için fayans döşemeden önce zeminlerin veya duvarların su yalıtımının yapılması gerekir.
Granit Tezgahlar
Doğal taş özelliklerini barındırmasına rağmen leke tutmaz ve kullanımda özel tedbir gerektirmez. Isıyı izole etme özellikleri ile uzun ömürlü kullanıma uygundur.
Mutfak tezgâhı seçerken en önemli kriter kullanılan malzemenin kaliteli, dayanıklı ve doğal taşlardan oluşmasıdır. Genellikle; mermer, granit, kuvars gibi doğal taşlardan oluşan tezgâhlar tercih edilir. Bunun nedeni hepsinin diğer malzemelere göre (MDF, Sunta vb.) daha sert ve dayanıklı yapılara sahip olmalarıdır.
En zorlayıcı mimari projelerde bile en etkili çözümler sunan, geniş renk ve yüzey yelpazesine sahip, ileri düzey teknoloji ürünü levhadır. Çizilmez, yanmaz, leke tutmaz ve en önemlisi doğal bir malzemedir. Sıfır sıvı emilimiyle suya dayanıklı ve su geçirmezdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri