İnternet üzerinden www.turkiye.gov.tr/nvi-adres-beyan-icin-muvafakat-verme resmi sitesine girilir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra hizmetin ilk aşamasında adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgilerin girilerek onaylanması gerekir.
Adrese kayıtlı kişinin “Adres Beyanı için Muvafakat Verme” sayfası üzerinden adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgileri girerek onaylaması gerekir. İstenen bilgiler, bildirimde bulunacak kişilerin isim, soyisim ve kimlik numarasıdır. Onaylama işlemi e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile yapılır.
Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.
E-Devlet (Turkiye.gov.tr) Adres Değişikliği İçin Muvafakat Verme İşlemi. E-Devlet üzerinden adres değişikliği için muvafakat verme onayı durdurulmuş. Şimdi bu işlem için iş yerinden izin alıp nüfus müdürlüğüne ® gitmemiz gerekecek.
e-Devlet'ten, “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturmak İçin / Muvafakatlı)” hizmetini kullanarak elektronik imza, mobil imza veya SMS ile doğrulama yöntemlerinden biriyle işleminizi yapabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
Muvafakat beyanı herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünce alınabilecektir.
Peki, noter muvafakatname ücreti nedir? Notere muvafakatname için başvuru yaptığınızda Türkiye Noterler Birliği ve Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen ücreti ödemeniz gerekir. İzin belgesi için belirlenen ücret 50 TL üzerindedir. Muvafakatname alabilmek için E devlet sistemini de kullanabilirsiniz.
İkamet adresi değiştirme işlemi nüfus müdürlüklerinden yapılabilmektedir. İnternetten adres değişikliği için ise e-Devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılması gerekmektedir.
Muvafakatname ebeveynlerinin imzası ile düzenlenmelidir ve noter onaylı olmalıdır. Bu belgeyi almak için kimlikleri yeterli olmakla birlikte bazı durumlarda başka belgeler talep edilebilir. Çocuğun nüfus cüzdanı ve öğrenci belgesi de noterde gerekebilir. Ebeveynler evli ise ikisi de noterde bulunmalıdır.
Çocukların ikametgah değişikliği bildirimini ise veli, vasi ya da yetişkin kardeşleri yapabilir. İkametgah adresi olarak belirtilecek mülkte kimse yaşamıyorsa bireylerin kendilerinin bildirimde bulunmaları yeterlidir.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler.
Yeni bir adrese taşınan kişiler, adreslerini İl Nüfus Müdürlüklerine bildirerek ya da yeni adres girişleri için e devlet sistemini kullanarak ikametgah değişikliği yapabiliyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar ise adres değişiklikleri için bulundukları yerin konsolosluğuna başvurabiliyor.
Kurumlar Arası Geçişte Muvafakat Süresi ve Dava Açma Süresi
Bu süre idare için bir yükümlülüktür. Kurumlar arası geçişte muvafakat süresi de gene bu kural çerçevesinde 30 gün olarak kabul edilmelidir.
7-Reşit olmayanlar veya kısıtlılar için anne ve babanın başvuru esnasında gelememesi durumunda, gelemeyen kişi/kişiler için noterden alınan Muvafakatname. (Yasal temsilci en yakın Nüfus Müdürlüğüne giderek de muvafakat beyanı verebilir.)
-e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “adres değişikliği” yazılır. -Çıkan sonuçlardan “Adres Değişikliği Bildirimi” dijital hizmeti seçilir. -Adres değişikliğini, kendi adınıza ya da aynı konutu paylaştığınız aile fertleriniz adına yapabilirsiniz.
Muvafakatlı adres bildirimi; kişinin, başka kişi veya kişilerin kayıtlı olduğu adrese bildirimde bulunması ve ilgili adreste oturan ergin kişinin bu bildirime izin vermesi (Muvafakat) şeklinde gerçekleştirilen adres bildirim yöntemidir.
Adres değişikliği bildirimleri;
Form-5 ve nakil ilmühaberi kaldırılmış olup ayrıca muhtara bildirimde bulunulmaz. Müstakil konut sahipleri, apartman , bina ve site yöneticileri gelen ve gidenleri Form-C belgesi ile muhtara bildirmek zorundadırlar.
Muvafakat vermeme işlemi idari bir işlemdir ve bireysel bir idari işlem olup idari işlemin iptali davasına konu olur. Bu tür davalarda yürütme durdurma da talep edilebileceği gibi zaruri de değildir. Çünkü kişi eski kurumunda çalışmaya devam edecek olup bu durum bazen aleyhe hak kayıplarına yol açmayabilir.
Üzerinde, hangi konu hakkında izin verildiğine dair bir bilgi bulunan yazılı belgelere muvafakatname denir. Örneğin 18 yaşından küçük olan kişilerin bir kulüpte spor etkinliği yapabilmesi için muvafakatname verilmesi gerekir.
Muvafakatname, Gayrimenkul alım-satım, 18 yaş altı çocukların yurtdışı seyahatleri, işyeri işlemleri, öğrenci işlemleri ve abonelik işlemlerinde gerekli belgedir. Muvafakatname, işlem yapmaya izin veren makamlar tarafından verilebilmektedir. Muvafakatname, ayrıca noterlerden alınabilmektedir.
Kurumsal mevzuatta yetki devrine ilişkin düzenleme yer almıyorsa muvafakat verme yetkisi atamaya yetkili amire aittir.
Okul için misafir ikametgah belgesi almak isteyenlerin adreste ikamet eden kişiler ile Nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekir. Gerekli işlemler gerçekleştirildikten sonra belgeyi almak mümkündür.
Taşındıktan sonra ortaokul ve ilkokul nakil işlemleri de aynı şekilde adres baz alınarak gerçekleştirilir. İkamet değişikliği yapıldıktan sonra çocuklar, taşınılan evin kayıt alanında olan okula nakil edilebilir.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri