Muz Anne Karnındaki Bebeğe Kilo Aldırır mı? Evet, muz anne karnındaki bebeğe kilo aldırır. Muz; doğal şeker, lif, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir meyvedir. Bu besin öğeleri, bebeğin sağlıklı büyümesini ve kilo alımını destekler.
Kısacası gebe annenin kontrollü ve düzenli bir şekilde meyve sebze tüketmesi, kırmızı et, beyaz et tüketmesi, süt ve süt ürünlerinden destek alması bebeğin sağlıklı gelişmesi ve kilo alması açısından önemli olacaktır. Özellikle tüketilmesi gereken ve bebeğin kilo almasına yardımcı olacak besinler şunlardır; Yumurta.
Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyeceklere örnek olarak şunlar verilebilir: Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Ayrıca, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından da zengindir.
Muzun İki Güçlü Vitamini
Aynı zamanda hücre bölünmesi ve gelişimindeki yeri sebebiyle gebelikte B6 vitamininin sağlanması önemlidir. Muz pek ilişkilendirilmese de aynı zamanda iyi bir C vitamini kaynağıdır.
Kan şekerinin dengeleyen, sindirim sistemini düzenleyen, antioksidan etkileri bulunan muz, tokluk hissi verdiği için diyetlerde de rahatlıkla tüketilebilmektedir. Muz, vitamin deposu olmasının yanında ezilerek rahatlıkla mama haline getirilebildiği için bebekler için de ideal bir besindir.
İlgili 20 soru bulundu
*Bulantı yoksa sabah kalkınca bir bardak ılık su tüketilebilir. *Muz, kabuksuz elma ve kabuksuz şeftali tüketilmemelidir. *Kayısı, mürdüm eriği, armut, erik gibi meyveler daha sık tüketilebilir.
Muzların ayrıca kas kramplarıyla savaştığı, kan basıncını düşük tuttuğu ve asitliği önlediği bilinmektedir. Günde 1 ila 2 ufak muz, çoğu sağlıklı insan için makul bir alım olarak kabul edilir.
Posalı – Lifli Meyveler: Elma, armut, muz, portakal, çilek, kayısı, üzüm, şeftali gibi sebzeler lifli oluşu nedeniyle bebeklerde gaz problemine neden olur. Meyveler içerdiği vitamin, mineral bakımından fayda sağlasa da, şeker yoğunluğu ve posası gaz oluşturur.
Açken yiyeceğiniz muz kandaki magnezyum seviyesinde ani ve keskin bir artış yaratır. Bu da kalbiniz için zararlı olabilir. Boş mideyle yiyeceğiniz yoğurt oluşturacağı hidroklorik asitle faydalı bakterileri yok edecektir. Sabahları asitli içecekler içmek mukus dokularına zarar verip mideye giden kan akışını azaltır.
D vitamini olan meyveler ve sebzeler arasında; ıspanak, muz ve portakal da sayılabilir.
Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ile chia tohumu, keten tohumu gibi tohumlar protein ve lif açısından zengindir. Bu yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesi, anne adayının ve bebeğin sağlıklı bir şekilde kilo almasını destekler.
Gebeliğin 7. Ayına denk gelen bu haftada bebek boyu 38-40 santim civarındandır. Bu hafta bebek yaklaşık 1200 gramdır.
Hafta Bebek Kilosu. Gebeliğin 37. haftasında bebeğin baş popo mesafesinin uzunluğu ortalama olarak 33-34 santimetredir. Baş topuk mesafesi ise 48 santimetre civarındadır. Bu dönemdeki bir bebeğin vücut ağırlığı ise yaklaşık olarak 2,9-3 kilogram civarındadır.
33 haftalık bebek ultrason görüntüsünde yüz hatlarının belirginleştiği, anne karnındaki yerinin daraldığı ve boy ve kilosunun arttığı dikkati çekecektir. Bebek hareket halinde veya uyurken görüntülenebilmektedir. 33 haftalık bebeğin boyu ortalama olarak 43-44 santim, 33 haftalık bebeğin kilosu ise 1900-2000 gramdır.
Bebeğiniz bu haftada ortalama 2850 gramdır ve günlük olarak ortalama 15 gram almaya devam edecektir.
6 Aylık Bebek Gelişimi
Bebeğiniz hızlı gelişimini sürdürüyor. 6 aylık gebelikte bebeğin boyu 25-30 cm'ye ulaşır, ağırlığı ise 800 gramı asar. Henüz doğuma hazır olmasa da vücudu birçok işlevi yerine getirebilecek durumdadır. Kulakları sesleri algılayabildiği gibi bacak, ayak ve kolları da artık onun kontrolündedir.
Muzun içinde hem bolca besin lifi hem de potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller ve vitaminler bulunuyor. Tüm bu özellikleri sayesinde günde 1 adet muz yediğinizde uzun süre kendinizi tok hissedebiliyorsunuz. Bu etkisinden yararlanmak için günde 1 ara öğününüzü muz yiyerek değerlendirebilirsiniz.
Uyumadan önce yenilebilecek meyvelerin başında muz geliyor. Çünkü muz, magnezyum ve potasyum içerir. Bu içeriğinden dolayı da kasları rahatlatır ve uyurken daha rahat bir bedenle uyumuş oluruz. Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar.
Muzun genellikle erken saatlerde tüketilmesi tercih edilir. Bu şekilde tüketmek daha sağlıklı olmaktadır. Geç saatlerde ölçüsüz bir şekilde tüketilen muz sağlık açısından risk oluşturabilir. Bu nedenle diyetlerde gece saatlerinde muz önerilmemektedir.
Sebze ve Meyva Tüketin
Özellikle hurma, incir, kırmızı üzüm, şeftali, kuru kayısı, hünnap, havuç, dereotu, semizotu, maydanoz gibi yeşil yapraklı besinler anne sütünün miktarını artıracak besinler arasında yer alan meyve ve sebzelerdir.
Hurma, incir, kuru kayısı, kuru üzüm gibi ürünler de hem enerji verir, hem tatlı ihtiyacınızı karşılar hem de süt arttırıcı özellikte besinler arasındadır.
Meyve ve Sebzeler: Bazı meyve ve sebzeler, sindirimi teşvik edebilir. Özellikle kabak, havuç, muz gibi lifli meyve ve sebzeler tüketebilirsiniz. Gaz Giderici Bitki Çayları: Bazı bitki çayları, özellikle nane çayı veya rezene çayı, gaz sancısını hafifletebilir.
Altıdan fazla muz yemek insanı öldürür. Bu bir gerçek; potasyum seviyesi tehlikeli miktarda yüksek.
Her ikisi de asidik yapı da olan, muz ve gazozu, siz siz olun birlikte tüketmeyin. Şeffaf bir poşedin içerisinde yapılan deneyde, 2 muz ve 2 şişe gazoz kullanılıyor. Sonrasında olanlar ise hayli inanılmaz. Muz ve gazoz mide de devasa bir köpüğe dönüştükçe dönüşüyor.
Bu sizi gece yatarken rahatsız edebilir. Bu nedenle gece yatmadan bir adet muz tüketilmesi yeterli olacaktır. Muz; zengin potasyum ve magnezyum içeriği sayesinde kasların gevşemesini sağlayarak rahat bir uykuya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri