Dünyanın en lezzetli meyvelerinden biri olarak gösterilen muzlar birçok meyve gibi gerisinde leke bırakır. Evet, bu lekeler kiraz ya da
Muz lekesi nasıl çıkar yöntemlerinden en önemli olanı çamaşır makinesine atmadan önce muz lekeli kumaşı bir kovaya yerleştirin ve lekeli bölgeye deterjan dökün. Tüm yüzeyi deterjanla kapladıktan sonra kovanın içine sıcak su doldurun. Kumaş deterjanı emecek ve lekeyi daha kolay çıkartmanızı sağlayacak.
Muşmula lekesi nasıl çıkar? Eğer leke taze ise hemen limon suyu yardımı ile lekeli bölgeyi iyice ovun. Sonrasında durulama işlemi yapıp kıyafeti güneşte kuruması için bırakın. İsterseniz lekeli bölgeyi sadece soğuk suyun içinde iyice durulayabilir ve sonrasında doymamış alkol yardımı ile lekeli bölgeyi silebilirsiniz.
Kumaşın, giysinin tersini çevirin ve soğuk suyla akıtın. Bir miktar bulaşık deterjanı ile ılık suyu karıştırın. Hazırlanan sabunlu suda lekeli kıyafeti yaklaşık yarım saat bekletin. Ardından lekeli giysiyi her zamanki yönteminizle makine de yıkayın.
İlgili 31 soru bulundu
Hemanjiyomlar: Halk arasında çilek lekesi olarak da bilinen hemanjiyomlar, pembe, mavi veya parlak kırmızı renkte görünebilir. Genellikle kol, bacak, baş veya boyunda bulunurlar. Hemanjiyomlar küçük boyutlu ve düz halde başlayabilir. Bazen bir bebeğin hayatının ilk birkaç ayında giderek hızla büyür.
Çiçeklenmeden sonraki 90. günde hasat edilen meyvenin (tropik şartlarda) hasattan sonra yeşil kalma süresi yaklaşık 17 gün iken, çiçeklenmeden 120 gün sonra hasat edilen meyvenin olgunlaşma süresi 9 gündür.
İşte bu kadar basit! Teninizde iyileştirici etkileri bulunan muz kabuğu cilde faydaları arasında antioksidan görevi ilk sırada. Cildinizde sivilce, akne gibi problemler yaşıyorsanız bu bölgeyi temizledikten sonra 2 hafta kadar düzenli olarak muz kabuğu ile masaj yapın.
Düşük sıcaklık nedeniyle kabuktaki hücrelerin zarlarının geçirgenliğinde ortaya çıkan değişim enzimlerin etkinliğinde artışa neden olur. Bunun sonucunda kabuğun yapısındaki fenol bileşikleri yükseltgenir ve muzun kabuk kısmı kahverengileşir.
Özellikle yaşa ve zararlı güneş ışınlarının etkisine bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklara karşı muzun kabuğu oldukça faydalıdır. Düzenli olarak cilde muz kabuğu maskesi yapmak hem ciltte kırışıklık oluşmasına engel olur hem de cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlar.
Muz Kabuğu Cildi Beyazlatır Mı? Muz kabuğunun içeriğinde yer alan antioksidan özelliği ve çeşitli vitaminler cildin parlamasına yardımcı oluyor. Bu sayede daha beyaz ve temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.
Muz kabuğu içerdiği A, B, C ve E vitaminleri sayesinde ciltteki siyah noktalar ve lekeler için de oldukça yararlı etkilere sahip. Bu etkiden yararlanmak için 5 dakika boyunca muz kabuğuyla yüzünüze masaj yapıp 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkamanız yeterli.
Muzun genellikle erken saatlerde tüketilmesi tercih edilir. Bu şekilde tüketmek daha sağlıklı olmaktadır. Geç saatlerde ölçüsüz bir şekilde tüketilen muz sağlık açısından risk oluşturabilir. Bu nedenle diyetlerde gece saatlerinde muz önerilmemektedir.
Muzun serin ve kuru bir ortamda saklanması da kararmasına engel olacaktır. Muzların kararmasını önlemek için muzların birleşim yerlerini yani saplarını streç film ile sarmak etkili bir yöntemdir. Bu şekilde hava alması önlenir ve buda kararmasını geciktirerek daha uzun süre kararmadan saklama imkanı sağlar.
Muz çoğumuzun sevdiği, hem çok lezzetli hem de yenmesi kolay bir meyve. Dahası temel vitamin ve minerallerden zengin bir gıda. Genellikle sarı renkte ve olgun olanları yemeye alışkın olsak ta son zamanlarda marketlerde daha çok görmeye başladığımız yeşil yani ham muz da güvenle yenilebilir.
Muzun cilt sağlığına etki eden bir diğer yönü ise içerisinde bulunan antioksidan ve iltihap önleyici yapılardır. Bu sebeple muz maskesi gibi içeriğinde muz kabuğu bulunan ürünler cilde uygulandıklarında hem ciltteki iltihap oluşumunun azalmasına hem de sivilcelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
Muz cilt güzelliği için muhteşem bir besindir. Muzun içerisindeki bazı vitamin ve mineraller cildi güzelleştirir ve parlaklık verir. Özellikle muzun içeriğinde bulunan B vitamini yaşlanmaya karşı etkilidir ve yine muzdaki potasyum kuru cildi nemlendirir.
Antioksidan deposu muz kabukları cilt sağlığı için birebir. Sadece sivilcelere çözüm olmayan muz kabuğu içerdiği A, B, C ve E vitaminleri sayesinde ciltteki siyah noktalar ve lekeler için de çok faydalı. 5 dakika boyunca muz kabuğuyla yüzünüze masaj yapıp 20 dakika beklettikten sonra yıkamanız yeterli.
Muzun sapını alüminyum folyo ile sarınız. Böylelikle sarı muzlar kararmayacağını göreceksiniz. Uzun ömürlü kullanım için alüminyum folyo hayat kurtaran bir malzeme olabilir. Muzun sapına streç film geçirebilirsiniz.
Kararmış muz, daha iyi olgunlaşmış ve olgunlaşırken faydalı içeriklerini artırmış muz demektir. Artan faydalı vitaminleri ve antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklığınızın güçlenmesine önemli bir katkıda bulunarak en basitten en ciddi hastalığa kadar vücudun daha dirençli olmasını sağlar.
“Annenin izin almadan bir şeyi yemesi, gül koklaması, dut ve ciğer yemesi doğum lekesine sebep olur”, “Anne adayı aşerdiği gıdayı tüketmezse bebekte o gıdanın izi kalır” gibi pek çok düşünce karşımıza çıkabilir.
Doğum anında görülmese bile, doğumdan birkaç hafta sonrasında gelişebilir. Genellikle hızla büyürler, bir süre sabit bir boyutta kalırlar ve sonrasında azalırlar. Bu tür doğum lekeleri birçok vakada birey 9 yaşına geldiğinde ortadan kaybolur.
1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz. Yeterince bekledikten sonra ılık bir su yardımıyla bu karışımı sürdüğünüz yeri durulayabilirsiniz.
Muzun aşırı tüketiminden dolayı kabızlık problemi ile karşılaşılmaktadır. Muzu soyarken liflerin bir kısmını soymaya dikkat edilmezse, migreni tetiklemekte ve baş ağrısı yapmaktadır. Muzun fazla tüketilmesinde vücut hiperkalemi geliştirmekte ve kalbe zarar vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri