Muz yetiştiriciliğinde bir dünya markası olan Antalya'ya özgü lezzetlerden olan Finike Muz Tatlısı, oldukça farklı bir tada sahiptir. Daha önce denemediyseniz mutlaka tadına bakmanız gereken tatlılardan olan Finike Muz Tatlısı, kısa sürede favoriniz olabilecek derecede lezzetlidir.
Antalya denildiğinde ilk akla gelen lezzetler arasında piyaz vardır. Genellikle tahinli piyaz tüketilse de, et ve balık yemeklerinin yanında barbunya piyazı da ikram edilir. Portakal cenneti olarak bilinen Antalya, portakal reçeli ile ünlüdür.
Antalya'nın meşhur tatlıları içerisinde kabak tatlısı, kıvrım tatlısı, tahinli katmer, tahinli un helvası, hamali tatlısı, elmalı baklava, babata keki, taş kadayıf ve Finike muz tatlısı, bergamot reçeli, yanık dondurma, keçi boynuzu pekmezi popüler olanlardır.
Artvin ve çevresinde sıklıkla tüketilen yöresel yemekler arasında kuymak, kalaco, kaygana, yoğurtlu silor, mısır ekmeği, hamsili ekmek, cevizli kete, laz böreği, karalahana sarması, turşu kavurması, şalgam pancarı, hamsili pilav, benekli alabalık ve cağ kebabı yer almaktadır.
Mayasız hamur ile yapılan eriştenin şekerle kaynatılıp, üzerine kızgın yağ dökülerek servis edildiği şilofta tatlısı Antalya'nın yöresel lezzetlerinden biri.
İlgili 25 soru bulundu
Toz şeker kaplamalı, çıtır ve eritilmiş çikolata ile servis edilen İspanya'nın gözde çiroz tatlısı (churros) tarifini sizinle paylaştık. Evde kolayca yapabileceğiniz haliyle, hızlıca hazırlayabilirsiniz.
Niğde'nin geleneksel tatlılarından olan halveter tatlısını un helvasından ayıran özelliği içine pekmez konulmasıdır.
Lahana: felika (Rize). Patates: longur (Trabzon). Sarımsak: zakota (Rize). Diğer: göverti (Artvin).
Trabzon'un baştacı yemeklerinden biri olan kuymak, mısır unu, tereyağ ve peynir ile yapılan, hem ana öğün, hem ara öğün; hem kahvaltı, hem de öğle ve akşam yemeği olabilen oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Bu yöresel yemek, “Muhlama” veya “Mıhlama” isimleri ile de bilinmektedir.
Güzel adlandırma olarak bunun yerine halka tatlısı da denebilir. Hatay'da müşebbek, Adana'da kıvrım tatlı, Eskişehir'de ballı ballı denir.
Doğu Karadeniz'de Ağustos ayının sonunda neredeyse bütün sofralarda bulunan pepeçura, neredeyse Laz böreği kadar önemli bir yere sahiptir. Hafif mayhoş, hafif tatlı ve ferahlatıcı bir lezzettir. Laz böreği ve Hamsiköy sütlacı da, kuzeyin incisinin özgün tatlılarındandır.
Fiyat olarak uygun olan Finike Muz Tatlısı'nı Robert's Coffee'de bulabilirsiniz. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilen Şilofta, bölge mutfağının meşhur tatlıları arasında yer almaktadır. Tatlı krizleriniz için oldukça uygun olan Şilofta, hızlı hazırlanışı ve yoğun tadı nedeniyle tercih edilmektedir.
Yöre mutfağında listemizde de yer verdiğimiz ülübü yemeği, ilibada ve laba dolması, göleviz bitkisinden yapılan yemekler ve gülüklü çorbası denenmesi gereken meşhur lezzetler arasında yer almaktadır.
1- Hamsi Çorbası
Denizden babam çıksa yerim diyen Trabzon halkı, çorbalarını bile milli yiyecekleri hamsi ile pişiriyor. Kış aylarının vazgeçilmez başlangıç yemeği hamsili çorba, kılçıklarından ayrılmış ve fileto haline getirilmiş balıkların un ve yumurta ile terbiye edilip, domates sosu ile harmanlanmasından oluşuyor.
Artvin il nüfusunu Gürcüler, Hemşinliler, Ahıska Türkleri ve Lazlar oluşturur.
Paçi: Küçük kız.
Hopa nüfusunun büyük bir bölümünü Lazlar, Hemşinliler ve Rize göçmenleri oluşturur.
Zerde, Türk mutfağında İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, Konya, Şanlıurfa Tekirdağ Edirne ve Karaman yörelerine ait geleneksel bir tatlıdır. Pirinçle su pişirilerek ve içine kızamık şekeri (lohusa şekeri) ve karanfil atılarak hazırlanır. Safranla renk ve koku verilen bir çeşit şekerli pirinç peltesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri