MYS V2 UYGULAMASINA GEÇİŞ AŞAMALARI: veri giriş gerçekleştirme ve haracama yöneticilerinede rol ataması yapılır. https://giris.hmb.gov.tr/login adresinden kullanıcı ad ve şifre ile uygulamalar kısmı ana sayfaya girilir ve burdan Mysv2 uygulaması tıklanır.
Harcama Yönetim Sistemine https://mys.muhasebat.gov.tr/login adresinden ulaşabilirsiniz. Harcama Yönetim Sistemi MYS Muhasebat Giriş Nasıl Yapılır? MYS Sistemine kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı olarak TC Kimlik numaranızı girmeniz şifreyide kendinizin belirleyeceği bir şifre olmalı.
Veri Giriş Görevlisi; “Harcama Talimatı Onay Belgesi” ile “Ödeme Emri Belgesi‟ni sistem üzerinden hazırlayarak Gerçekleştirme Görevlisine göndermektedir. Belgeler üzerinde imzası bulunmamakta ancak yaptığı işlemlerin kaydı sistem tarafından tutulmaktadır.
MYS sistemi ileriki dönemlerde e-imza ve e-belgeye geçilmesi ile birlikte ıslak imza ve evrakı ortadan kaldırarak tüm süreçlerin elektronik olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Okulların/Kurumların adına düzenlemiş olan e-faturalar, “Harcama Yönetimi” menüsü altında “e-Fatura İşlemleri” alt menüsünde yer alan “Gelen Kutusu” bölümü içerisinde yer almaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından uygulamaya konulan e-Fatura ve e-Arşiv fatura sistemlerinde hem işletme sahipleri hem de üçüncü tekil şahıslar kendilerine kesilen faturaları sorgulayabilir. Sorgulama işlemi efatura.gov.tr adresinden yapılır.
Elektronik faturaları görüntüleyebilmek için kullanılan bir diğer yöntem ise efatura.gov.tr adresi. Bu adres, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuş bir adrestir. Kullanıcılar bu adrese girdikten sonra, fatura görüntüleme kısmından elektronik faturalarını görüntüleyebilirler.
MYS'de e-Fatura Sorgulama
Harcama birimi adına düzenlenmiş olan faturalar, aşağıdaki resimde gösterildiği üzere “Harcama Yönetimi” menüsü altında yer alan “e-Fatura” alt menüsünde “Gelen Kutusu” bölümü içerisinde yer almaktadır.
maliye bakanlığının, hys yerine kamu kurumlarının muhasebe işlemlerinde kullanılması için kullanıma açtığı yeni muhasebe yazılımı. tübitak tarafından geliştirmiş yerli bir yazılımdır açılımı da muhasebe yönetim sistemi.
MYS – HARCAMALAR – YENİ HARCAMA (BURADA İSTERSENİZ “TANIMLAMALAR – ABONELİKLER – ELEKTRİK ABONELİĞİNİ” İŞARETLEYEREK – SAĞ ÜST KISIMDAN “ÖDE” BUTONU İLE DE ÖDEMEYE BAŞLAYABİLİRSİNİZ.
MYS V2 UYGULAMASINA GEÇİŞ AŞAMALARI:
veri giriş gerçekleştirme ve haracama yöneticilerinede rol ataması yapılır. https://giris.hmb.gov.tr/login adresinden kullanıcı ad ve şifre ile uygulamalar kısmı ana sayfaya girilir ve burdan Mysv2 uygulaması tıklanır.
Harcama yetkilileri ve gerçekleştirme görevlilerinin işlem yapabilmeleri için Yeni Mali Yönetim Sistemi (MYSV2) ne tanımlanması gerekmektedir. Bu işlem birimimiz tarafından yapılmaya başlanmıştır. Harcama yetkilisi gerçekleştirme görevlisi ve veri giriş görevlisine MYSV2'ye tanıtıldıklarına dair mail iletilmektedir.
Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.
Blokeli tutar bir ödemenin yapılması için kesilen tutar anlamına gelir. Örneğin kredi ödemesi olan birisinin hesabında para durumu yoksa maaşı yatınca kredi miktarı kadar tutar otomatik olarak kesilir. Buda blokeli tutar anlamına gelir.
ÖDEME TALEBİNE TİK ATTIĞIMIZDA “İşlem Geçmişi – Görüntüleme – Ödeme Emri Oluştur – İptal Et” GİBİ SEÇENEKLERİ GÖRECEKSİNİZ.
28.02.2022 tarihinden itibaren Üniversitemizde Yeni Mali Yönetim Sistemine geçilecektir. Harcama birimlerimizin, Yeni Mali Yönetim Sistemine geçiş sürecinin gerektirdiği hazırlıkları aşağıdaki dokümanlar çerçevesinde 28 Şubat 2022 tarihine kadar yapmaları önem arz etmektedir.
Yeni Harcama Yönetim Sistemi (MYSV2) Kullanıcılarının Sisteme Tanımlanması Hk. Harcama Birimi Kimlik Yöneticileri Dikkatine, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın MYSV2 (Harcama Yönetim Sistemi Versiyon 2) ödeme süreçlerini 28 Şubat 2022 tarihinde uygulamaya başladığı bilgisi ekteki duyuruda yer almaktadır.
Bakanlığımız (Hazine ve Maliye Bakanlığı) Mali ve Sosyal Haklar konulu 08/01/2019 tarihli ve 87 sayılı Genelgesi hükümlerine göre; Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinde gerekli değişiklik ve güncelleme işlemleri tamamlanarak, 08/01/2019 tarihi itibarıyla sistem kullanıma açılmıştır.
KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
MYS – HARCAMALAR – YENİ HARCAMA (BURADA İSTERSENİZ “TANIMLAMALAR – ABONELİKLER – SU ABONELİĞİNİ” İŞARETLEYEREK – SAĞ ÜST KISIMDAN “ÖDE” BUTONU İLE DE ÖDEMEYE BAŞLAYABİLİRSİNİZ.
Mükellefler e-Fatura resmi sitesinden(efatura.gov.tr) VKN veya TC kimlik numaralarını girerek e-Fatura sorgulama işlemini yapabilir. E-Arşiv sorgulama için ise e-Fatura resmi sitesine(efatura.gov.tr) girerek fatura numarası veya firma adıyla işlem yapabilirsiniz.
Günümüzde belirli faturaların sorgulanabilmesi için yaygın olarak kullanılan uygulamalar bulunur. e-Arşiv Fatura ve e-Fatura gibi elektronik belgelerin sorgulanması için de ebelge.gib.gov.tr web sitesi kullanılabilir. Bu web sitesi üzerinden herhangi bir e-Fatura elektronik belgesini sorgulamak mümkündür.
Kullanıcılar, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB e-Arşiv portal'e giriş yaptıktan sonra “Adıma Düzenlenen Belgeler” bölümünden çeşitli filtrelemeleri yaparak kendilerine düzenlenen e-Arşiv faturaların listesini görebilmektedir.
Kullanıcılar, tüm e-arşiv faturalarını tek bir platformdan görüntüleyebilmekte ve takip edebilmektedir. Kullanıcıların düzenlediği veya tarafına düzenlenen e-arşiv faturalar 10 yıl boyunca arşivlenmektedir. Kullanıcılar, e-arşiv faturaları PDF ve XML formatında görüntülemektedir.
e-Fatura Mükellefi Nasıl Sorgulanır? e-Fatura mükellefi sorgulama işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait efatura.gov.tr adlı web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Sorgulama işlemlerine geçmeden önce, sorgulamak istediğiniz faturanın e-arşiv sistemine kayıtlı olup olmadığını mutlaka teyit etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri