Kullanıcı, TC Kimlik Numarası/E-posta adresi ve şifresini girerek sisteme giriş yapabilir. Sisteme giriş yapıldığında aşağıdaki Harcama Birimi, Kurumsal Kod ve Rol Seçim Ekranına ulaşılır.
MYS V2 UYGULAMASINA GEÇİŞ AŞAMALARI:
veri giriş gerçekleştirme ve haracama yöneticilerinede rol ataması yapılır. https://giris.hmb.gov.tr/login adresinden kullanıcı ad ve şifre ile uygulamalar kısmı ana sayfaya girilir ve burdan Mysv2 uygulaması tıklanır.
Harcama yetkilileri ve gerçekleştirme görevlilerinin işlem yapabilmeleri için Yeni Mali Yönetim Sistemi (MYSV2) ne tanımlanması gerekmektedir. Bu işlem birimimiz tarafından yapılmaya başlanmıştır. Harcama yetkilisi gerçekleştirme görevlisi ve veri giriş görevlisine MYSV2'ye tanıtıldıklarına dair mail iletilmektedir.
Veri Giriş Görevlisi; “Harcama Talimatı Onay Belgesi” ile “Ödeme Emri Belgesi‟ni sistem üzerinden hazırlayarak Gerçekleştirme Görevlisine göndermektedir. Belgeler üzerinde imzası bulunmamakta ancak yaptığı işlemlerin kaydı sistem tarafından tutulmaktadır.
MYS sistemi ileriki dönemlerde e-imza ve e-belgeye geçilmesi ile birlikte ıslak imza ve evrakı ortadan kaldırarak tüm süreçlerin elektronik olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
İlgili 23 soru bulundu
Mali Yönetim Sistemi, “Harcama Talimatı Onay Belgesi” ile “Ödeme Emri Belgesi” nin e-belge standartlarına uygun olarak elektronik ortamda hazırlamasına ve harcama işlemlerini yürütebilmesine imkân tanıyan bilişim sistemidir. Harcama Birimleri, https://mysv2.hmb.gov.tr/ adresinden Mali Yönetim Sistemi'ne ulaşabilir.
Harcama Yönetim Sistemine https://mys.muhasebat.gov.tr/login adresinden ulaşabilirsiniz. Harcama Yönetim Sistemi MYS Muhasebat Giriş Nasıl Yapılır? MYS Sistemine kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı olarak TC Kimlik numaranızı girmeniz şifreyide kendinizin belirleyeceği bir şifre olmalı.
maliye bakanlığının, hys yerine kamu kurumlarının muhasebe işlemlerinde kullanılması için kullanıma açtığı yeni muhasebe yazılımı. tübitak tarafından geliştirmiş yerli bir yazılımdır açılımı da muhasebe yönetim sistemi.
Veri giriş görevlisi ile gerçekleştirme görevlisi arasındaki yetkilidir. Hem harcama talimatı hem de ödeme emri belgesinde işlem yapabilir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın MYSV2 (Harcama Yönetim Sistemi Versiyon 2) ödeme süreçlerini 28 Şubat 2022 tarihinde uygulamaya başladığı bilgisi ekteki duyuruda yer almaktadır.
SOL MENÜDEN SIRASIYLA; Ödeme İşlemleri – Ödeme Talebi İşlemleri – Sorgula YAPILDIĞINDA TALEBİMİZ LİSTELENECEKTİR. TALEBİ TİKLEDİĞİMİZDE AKTİFLEŞEN MENÜLERDEN Ödeme Emri Oluştur YAPACAĞIZ. ÖDEME EMRİ BELGESİ GİRİŞ KISMINDA Gerçekleştirme Usulü ve Ödeme Yöntemi HARİCİNDEKİ BİLGİLER OTOMATİK GELİR.
Üniversitemizde MYS sisteminin kullanımına18.11.2022 tarihinde son verilecek olup, 21.11.2022 tarihinde Yeni Mali Yönetim Sistemi (MYSV2)'ne geçilecetir. Bu kapsamda klavuzlar ektedir.
MYS'de e-Fatura Sorgulama
Harcama birimi adına düzenlenmiş olan faturalar, aşağıdaki resimde gösterildiği üzere “Harcama Yönetimi” menüsü altında yer alan “e-Fatura” alt menüsünde “Gelen Kutusu” bölümü içerisinde yer almaktadır.
AÇILAN EKRANIN SAĞ TARAFINDA BULUNAN İşlemler SEKMESİNİ AÇINIZ. BU SEKMEDEN Ödeme Talebi Oluştur YAPINIZ. Varlık İşlem Fişi HÜCRESİNDEN HARCAMAYLA İLİŞKİLENDİRDİĞİMİZ VİFİ SEÇEREK Ödeme Talebi Oluştur YAPIYORUZ. TALEP OLUŞTURULDUĞUNDA İşlem Başarılı – Ödeme Talebi Oluşturuldu UYARISI ALACAĞIZ.
Düzenlenen ödeme emri belgeleri elektronik ortamda muhasebe birimine gönderilebilir. Hatalı oluşmuş ya da eksik düzenlenmiş olan ödeme emri belgelerinden muhasebe birimine gönderilmemiş olanlar sorgulanıp ekranda görüntülenip gerekli düzeltmeler yapılıp yeniden ödeme emri belgeleri oluşturulabilinir.
Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda size ait duyuruları gösteren bir liste ve size ait olan çağrıları gösteren grafik resim karşınıza çıkacaktır. Sayfanın en üstündeki “Yeni Çağrı” butonu ile sistemde yeni bir çağrı açabilir, “Çağrı Listesi” butonu ile mevcut çağrılarınızı listeleyebilirsiniz.
28.02.2022 tarihinden itibaren Üniversitemizde Yeni Mali Yönetim Sistemine geçilecektir. Harcama birimlerimizin, Yeni Mali Yönetim Sistemine geçiş sürecinin gerektirdiği hazırlıkları aşağıdaki dokümanlar çerçevesinde 28 Şubat 2022 tarihine kadar yapmaları önem arz etmektedir.
Harcama Yönetim Sistemi (MYS) ile bu ekranda yer alan ödenek bilgisi paylaşılmaktadır. Ödenek bilgilerini tüm tertipler bazında görmek için doğrudan Sorgula butonuna tıklanır ya da sorgulama alanları kullanılarak istenilen tertiplerin ödenek bilgilerine ulaşılır.
MYSV2'de Reddedilmiş ödeme emirlerine ait uyarı niteliğinde bir bildirim şu anda bulunmadığı için, harcama süreçlerinde yer alan kişiler tarafından bir ÖEB' nin Muhasebeye Gönderildi (Reddedildi) ya da Muhasebeye Gönderildi (Ödeme Tamamlandı) durumuna dönüp dönmediğinin takip edilmesi gerekmektedir.
Blokeli tutar bir ödemenin yapılması için kesilen tutar anlamına gelir. Örneğin kredi ödemesi olan birisinin hesabında para durumu yoksa maaşı yatınca kredi miktarı kadar tutar otomatik olarak kesilir. Buda blokeli tutar anlamına gelir.
Bakanlığımız (Hazine ve Maliye Bakanlığı) Mali ve Sosyal Haklar konulu 08/01/2019 tarihli ve 87 sayılı Genelgesi hükümlerine göre; Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinde gerekli değişiklik ve güncelleme işlemleri tamamlanarak, 08/01/2019 tarihi itibarıyla sistem kullanıma açılmıştır.
“Hatalı düzenlenmiş olan faturaların iptali için, Türk Ticaret Kanunu'nda belirtilmiş olan harici yollarla itiraz edilmesi gerekmektedir. Bunlar; Noter aracılığıyla, • Taahhütlü mektupla, • Telgrafla, • Güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi, Şeklindedir.”
ÖDEME TALEBİNE TİK ATTIĞIMIZDA “İşlem Geçmişi – Görüntüleme – Ödeme Emri Oluştur – İptal Et” GİBİ SEÇENEKLERİ GÖRECEKSİNİZ.
Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.
Ödeme emri, borçluya borcunu ödemesini aksi halde nasıl ve hangi sürede itiraz edebileceğini, bunların sonuçları hakkında ikaz ve ihtarları içeren borçluya karşı yapılan ilk icra takip işlemidir. Alacaklının icra dairesine yaptığı takip talebi sonrası borçluya ödeme emri gönderilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri