Bunlardan; (NA) notu: Derse devam yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getiremediği için başarısız olan öğrencilere öğretim üyesince takdir olunur. (NA) notu, not ortalamaları hesabında (FF) notu işlemi görür.
W (çekilmiş) notu, Dersten çekilme, akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır, W notu danışmanının önerisi ve dersi veren öğretim üyesinin izni ile çekilmesine izin verilen bir ders için kullanılır.
2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
AA: 90 - 100 / Başarılı BA: 80 - 89 / Başarılı BB: 75 - 79 / Başarılı CB: 70 - 74 / Başarılı
A+ : Bir derste istisnai üstün başarı gösteren öğrencilere A+ notu takdir edilebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Harf notu karşılıklarına göre; A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
DC harf notunun başarılı olabilmesi için bir dönemde aldığınız tüm derslerin (alttan dersler dahil) ortalaması (ANO değeri) 2.25 üzeri olması halinde dersten başarılı sayılırsınız. 2.25 altında ise DC olan derslerinizin bütünleme sınavlarına girmeniz gerekmektedir.
Final öncesi notlar ilan edildikten sonra da değiştirilebilir ve girilmemiş notlar girilebilinir. yapılamamaktadır.
Şayet GANO 1.80 altında ise bu durumda öğrencinin son iki dönem YANO 'suna bakılır. Son iki dönem YANO 'suna yaz okulu YANO 'su dâhil değildir. Bu son iki dönem YANO 'lardan biri 2.00 ve üzeri ise öğrenci sınamalı olmaz. 2.00 altı ise sınamalı öğrenci olur.
Koşullu geçtiğiniz dersten bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez. Bu durumda, öğrenci kalmış olduğu dersi daha sonraki dönemlerde yeniden alarak geçmek zorundadır.
Koşullu geçilen yani D1 ve D2 ile geçilen dersler için açıklama aşağıda Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nin ilgili maddelerinden alınarak yapılmıştır. "Koşullu geçer not alınan dersler öğrenim süresi boyunca istenirse tekrar alınabilir. Bu derslerin açılan ilk yarıyılda tekrar alınma zorunluluğu yoktur.
Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.
c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
a) Bir öğrencinin bir dersten aldığı ağırlıklı puanı, o dersin kredisi ile o dersin başarı notu katsayısının çarpımıdır. Genel not ortalaması, alınan bütün derslerin ağırlıklı puan toplamının, derslerin kredileri toplamına bölünmesiyle bulunur.
Başarı Değerlemesi Harfli Başarı Notu Başarı Katsayısı Pekiyi AA 4,00 İyi-Pekiyi BA 3,50 İyi BB 3,00 Orta-İyi CB 2,50 Orta CC 2,00 Orta – Geçer DC 1,50 Geçer DD 1,00 Başarısız FD 0,50 Başarısız FF 0,00 Yarıyıl/Yıl sonu sınavına girmedi (başarısız) FG 0,00 Devamsız (başarısız) DZ 0,00 Mazeretli MZ --- Yeterli (başarılı) ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri