boşnakça'da "bizim" anlamına gelir. s'nin üstünde şapka olduğu için "naş" olarak okunur.
NAAŞ KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ
- Annemin naaşı teneşir üzerinde beyaz bir kefenle örtülüydü.
Tdk nas 1. anlamı : Açıklık, açık ve kesin yargı.
Ceset veya naaş, ölü bir insanın bedeni. Aynı anlama gelen kadavra sözcüğü genelde tıbbî anlamda kullanılır. Cenaze töreni için hazırlanmış cesede cenaze denir.
Arş kelimesi günlük hayatlarımızda da sıkça kullandığımız bir kelimedir. Bazı deyimlerde de geçmesiyle birlikte günümüzün önemli kelimelerinden biridir. Birden fazla anlamı olan arş kelimesinin sözlük anlamı yükseklik, yüksek yer veya tavandır.
İlgili 25 soru bulundu
Tanrının tahtı olarak çevirebileceğimiz bu kelime "Arş-ı Âlâ" olarak kabul edilebilir. Tanrının tahtının görünür olduğu tasvirlerde çoğunlukla yanında İsa yanında Vaftizci Yahya ve Meryem bulunmakta ve insanların günahlarının affedilmesi adına af dilemekte iken tasvir edilirler.
"Arş", izzet, sultan, memleket ve mülk3 anlamlarına gelir. Kur'ân'da "arş" çeşitli anlamlarda kullanılmıştır: 1- Hz. Yusuf'un ve Saba melikesi Belkıs'ın tahtı anlamında.
Nâs, insanlar demektir. Nas Suresi cinlerden ve insanlardan gelen kötülüklerden korunmak için okunur.
boşnakça'da "bizim" anlamına gelir. s'nin üstünde şapka olduğu için "naş" olarak okunur.
Naip (Arapça nwb kökünden gelen nāˀib نائب, vekil, temsilci, birinin yerinde duran), ülkenin başında bulunan hükümdarın henüz yönetecek yaşa gelmemiş olması, yetersiz olması veya tahta geçecek kişinin olmaması durumunda yasal olarak hükmetme hakkına sahip kişi veya kişilerin adına ülkeyi idare eden kişiye denir.
Ünlem. [1] (argo) Hadi işine!
Nas, İslam fıkıhında Kur'an'da yer alan ayetler ve peygamberin söylediği sözler olan hadislere verilen genel ad. Nas, Amerikalı rapçi ve aktör. Nas Suresi, Kur'an'ın 114. suresi.
Nass (Arapça: نصّ ); Arapça'da "malûm", ya da aşikâr, yasal karar ve kesin emir mânâsına gelen bir kelime. İslami terminolojide ayet ve hadisler, başka bir ifadeyle Kur'an ve sünnet kastedilir.
TDK'ye göre hükûmet şeklinde yazılmalıdır.
Mücerret yalan dolandırıcılığın karakteristik unsuru olan hileyi meydana getirmez. Hilenin kandıracak nitelikte olup olamadığı olaysal değerlendirilmelidir. Olayın özelliği mağdurun durumu fiille olan ilişkisi kullanılan hilenin şekli yalanın denetim olanağının bulunup bulunmadığına da bakılarak belirlenmelidir.
Türk Dil Kurumu açısından kelime anlamı olarak cüda 'uzak kalmış olan, yurt ve baba ocağı gibi alışılmış yerlerden ayrılmış' anlamlarına gelmektedir.
Farsçada çar, çare ve umut anlamına gelir. Bu kelimenin başına getirilen ''na'' eki ise olumsuzluk bildirir. Tasavvuf edebiyatında, gazel ve kaside türündeki şiirlerde sıklıkla kullanılan naçar kelimesinin sözlük anlamı çaresizdir.
Ebediyen kelimesi günlük hayatta çok sık kullanılan bir kelime olup sonsuzluk manasına gelmektedir.
Aynh kelimesi Göktürk Türkçesinde yer alan bir kelimedir.
Nas Suresi (Arapça: سورة الناس) Kur'an'ın 114. ve son suresidir. Sure 6 ayetten oluşur. Sure ismini her ayetin sonunda yer alan ve insan anlamına gelen nas kelimesinden almıştır.
Nas Suresi Türkçe Anlamı
De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine, İnsanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine), İnsanların İlâhına. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım!
Hatipoğlu, "Dini açıdan hiçbir sıkıntısı yok. Yatarken, kalkarken ya da iş yaparken bunları okumak, regli bir kadına veya lohusa bir hanıma haram değil. Abdestsiz de okunabilir, bunun da sakıncası yok" dedi.
Kur'an ve hadiste ilâhî hükümranlık ve taht anlamında kullanılan bir terim. Allah'ın zâtının âlemle münasebetini konu edinen sıfatlardan biri. Naslarda ilâhî hükümranlığı ifade eden bir terim.
Arşın kelime manası kürsü, taht, yüce makam demektir. Arş-ı A'zam ise Allah'ın kudret ve saltanatının tecelli yeri anlamına gelip en büyük arş, Cenab-ı Hakk'ın arşı mânâsındadır.
Arş, Kürsü'den daha büyüktür. Arş, yaratılan varlıkların en büyüğüdür. Rabbimiz Allah Teâlâ celâline yaraşır bir şekilde onun üzerine istivâ etmiştir. Arş'ın ayakları vardır ve onu büyük yaratılışlı melekler -Arş'ı taşıyan melekler/Hameletu'l-Arş- taşımaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri