Nakit avans kullanımlarında işlem tarihinden itibaren günlük nakit faizi işletilir.
Nakit avans faizi kredi kartı faizi oranlarının üzerindedir. Çektiğiniz avansı ödemediğiniz her gün faiz işlemeye devam eder.
Bu ücret bankadan bankaya göre değişiklik gösterir. Bankalar nakit avans çekim ücreti olarak nakit avans tutarı üzerinden %3 ile %4 arasında faiz ve 3 ile 10 TL arasında değişen bir sabit ücret almaktadırlar.
ATM'den taksitli nakit avans çekim işlemlerinde işlem tutarı ATM günlük para çekme limiti ile sınırlıdır. Taksitli nakit çekim işlemi kredi kartına tanımlı nakit çekim limitinden düşülmektedir.
Taksitli Nakit Avans Faizi Oranları
2023 yılı 1 Kasım'dan itibaren geçerli olmak üzere TCMB'nin belirlediği akdi faiz (nakit çekiminde uygulanabilecek en yüksek faiz) aylık %4,42'dir.
İlgili 35 soru bulundu
Avans Hesap faiz oranı her bir tutar için %4,42'dir. 200 TL'nin 7 günlük kullanımı süresince oluşacak KKDF ve BSMV dahil faiz tutarı 2,68 TL'dir. Borç tamamen kapatıldığında ödenmesi gereken tutar 202,68 TL'dir. Garanti BBVA Avans Hesap'a yapılan tüm para girişleri hesabınıza bir sonraki iş günü yansır.
1 Ocak 2022 yılı itibarıyla nakit avans almanız durumunda uygulanabilecek en yüksek faiz oranı %1,80 olarak belirlendi. Neredeyse bankaların tamamında kredi kartından nakit avans çekimi için uygulanan faiz oranı, bankaların belirledikleri oranlara göre daha düşük olabilir ancak aylık %1,80'i aşamaz.
Yasal düzenlemeler kapsamında bir takvim yılı içerisinde en fazla 3 defa, asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılan kredi kartlarınız ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri gerçekleştirilemez ve bu kredi kartı limitleriniz arttırılamaz.
Erken ödeme ve kısmi ödeme yapıldığında nakit avans işlem ücreti iptal edilmez. Erken ödeme ve kısmi ödeme yapılması halinde, kalan anapara üzerinden günlük mevcut nakit avans faizi işletilir.
Nakit avans, kredi kartınıza bağlı olarak tanımlanıyor ve ATM'ler üzerinden kredi kartınızı kullanarak çekebiliyorsunuz. Nakit ihtiyacınız ne zaman ortaya çıkarsa, dilediğiniz saatte kartınızın bağlı olduğu bankaya ait en yakın ATM'ye giderek nakit avansınızı çekebilirsiniz.
Nakit avans kullanımlarında işlem tarihinden itibaren günlük nakit faizi işletilir.
Nakit avans, alındıktan sonra istenildiği zaman geri ödenebilir. Kullanılan nakit avans tutarı üzerinde faiz, borcun kapatılacağı süreye kadar işlemeye devam eder.
Taksitli nakit avans işlemine son ödeme tarihine kadar ödeme yapılmadığı veya taksit tutarından daha az ödeme yapıldığı takdirde anapara taksit tutarı üzerinden günlük mevcut nakit faizi işler. Erken Kapama ve Kısmi Kapama yapılması halinde kalan anapara üzerinden günlük mevcut nakit avans faizi işletilir.
Taksitli nakit avans 3, 6, 9 ve 12 ay vade ile alınabilir. Borca uygulanacak aylık faiz oranı tüm bankalar için sabittir.
Kart sahibi belirtilen son ödeme tarihinde borcun tamamını ya da asgari ödeme tutarını ödemez ise ödeme yapılan güne kadar borç miktarına göre günlük faiz uygulamaktadır. Kredi kartı borcuna göre belirlenen bu faiz oranına ise kredi kartı faizi adı verilmektedir.
Yasal düzenlemeler kapsamında bir takvim yılı içerisinde en fazla 3 defa, asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılan kredi kartlarınız ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri gerçekleştirilemez ve bu kredi kartı limitleriniz arttırılamaz.
Yeni gelişmeye göre alınan nakit avans kararı iptal edildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası "Kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak" açıklamasında bulundu.
Nakit Avans Nasıl Ödenir? Nakit Avans, peşin veya taksitli ödeme seçenekleri ile geri ödenebilmektedir. Günlük faiz işlediği için kişiler, bütçeleri için en uygun ödeme şeklini kendileri hesaplamalar yaparak belirlemeli gerekli gördüklerinde banka yetkililerine bu konuda danışmalıdır.
Taksitli nakit avanslar, genellikle kredi kartı faiz oranlarına yakın veya daha yüksek faiz oranları ile geliyor. Uzun vadeli kullanımda toplamda yüksek faiz ödenmesine neden olabiliyor. Taksitli nakit avans kullanımı, kredi kartı limitini azaltabiliyor ve ek harcama yapılmasını kısıtlayabiliyor.
Kredi kartı borcunun asgari ödeme tutarının altında ödeme yaptığında ise %3,96 oranında gecikme faizi kalan borcuna uygulanır. Kredi kartı gecikme faizi, genellikle aylık olarak hesaplanır ve önceki dönemde ödenmeyen bakiyenin üzerine uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri