Namaste genellikle hafif bir reverans ile ve eller birbirine bastırılarak, avuç içleri birbirine dokunarak ve parmaklar yukarıyı gösterecek şekilde, başparmaklar göğse yakın olarak söylenir. Bu harekete añjali mudrā denir ; onu içeren ayakta duruş pranamasana'dır .
Namaste, kelimenin tam anlamıyla 'sana boyun eğiyorum' anlamına gelir. Namaste yapmak için elleri kalp çakrasına yerleştiririz, gözleri kapatırız ve başımızı eğeriz. Ayrıca, elleri üçüncü gözün önüne bir araya getirerek, başı eğerek ve sonra elleri kalbe getirerek de yapılabilir. Özellikle derin bir saygı biçimidir.
Namaste, “Sana boyun eğiyorum.” anlamına gelen Sanskritçe bir kelime. Namah veya Namas “yay”, te ise “sen/size” anlamına gelir. Namaste; Hint kültüründe, Budist ve Hindu inanç sistemlerinde saygılı bir selamlama, hürmet içeren saygı veya iyi niyetin bir göstergesi olarak görülür.
Namaste kelimesi çoğunlukla yoga felsefesinde yer alan insanlara sevgi ve saygının sunulduğu bir kelimedir.
Namaste kelimesi olduğu zaman genelde akla ilk olarak Hindistan gelir. Ancak bu kelimenin aynı zamanda Felsefi bir yönü vardır ve yoga öğretileri için büyük bir öneme sahiptir.
İlgili 20 soru bulundu
Sözcük, Türkçeye Farsça "saygı veya ibadet amacıyla yere kapanma, temenna" ile "İslami ibadet biçimi" anlamlarına gelen نماز (namâz) kelimesinden ödünçlenmiştir. Farsça sözcük, Orta Farsça "saygı gösterme, yere kapanma, dua" anlamındaki 𐭥𐭮𐭢𐭣𐭤 (namāz) kelimesinden evrilmiştir.
Namaste kelime anlamı olarak hoş geldin, merhaba ve iyi kal anlamlarına gelmektedir. Namaste kelimesi sadece ağız alışkanlığı olarak değil karşıdaki kişiye saygı ve sevgi duyulduğunu göstermek için kullanılır. Yoga felsefelerine göre var olan her canlıya sevgi ve saygı duyulması koşulu vardır.
Namaste, bazen Namaskar ve Namaskaram olarak da söylenen, geleneksel bir Hindu saygı ve teşekkür selam, aynı zamanda bir sevgi ve saygı hareketidir. Bu hareket (namaste terimi değil), Güneydoğu Asya'nın Hint dinlerinin güçlü olduğu bölgelerinde de yaygın olarak, hem kutlamak hem de veda için kullanılır.
isim Yoga felsefesini uygulayan kimse.
Yoga uygulayan veya yoga felsefesini takip eden kişiye yogi ya da yogini adı verilir. Yogini ifadesi "yogi"isminin dişil kullanımıdır.
Birtakım ilâhî bilgiler ve yetenekler kazandırarak kişiyi kurtuluşa ulaştırdığına inanılan yoga Hindu, Budist ve Caynist/Jainist öğretilerinin en temel kavram ve tekniklerinden biridir.
“Namaste” demek, başka bir ruhtaki ışığı ve iyiyi tanıdığınızı ve karşılık verdiğinizi kabul etmektir. “Namaste” ye uygun yanıt “namaste” dir.
Yoga Felsefesi Nedir? Yoga felsefesi temelde yoga yapan kişilere yol gösteren bir rehberdir. Yoga felsefesi sizin şiddetten uzak, daha mutlu ve daha sağlıklı bir hayata ulaşmanızı amaçlar. Derin ve uzun süreli bir memnuniyete dönüşen bu mutluluk, bedeniniz ve zihniniz açısından daha tatmin edicidir.
Hindistan ülkesinde yaşayan ya da Hindistan halkından olan kimselere Hint denir. Bir kişi için Hintli denmesi için Hindistan halkından olması ya da Hindistan halkından bir soya sahip olması gerekir. Bu kişilere Hintli denir ve bu kullanım doğru bir kullanım olur.
Hindistan adı, eski Farsça İndus adından türetilmiştir. Bu isim İndus Irmağı ve çevresi için kullanılmıştır. Eski Yunanlar, İndus toplumunu Hintler olarak adlandırdı.
Türk Dil Kurumu sözlüğünde namus iki farklı şekilde açıklanmıştır. İlk olarak "bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık, iffet" anlamına gelmekte; ikinci olarak "dürüstlük ve doğruluk" anlamını taşımaktadır.
Kümülatif kelimesi, birikerek artması yani verilerin birikerek üst üste toplanması anlamına geliyor. Kümülasyon kelimesinin anlamı 'kümelenme' şeklinde de tabir edilebilmekte.
Hola kelimesi İspanyolca olan ve merhaba anlamına gelen bir kelimedir.
Farsça χōş bāşad خوش باشد ""hoş olsun", "hoş geldin" anlamında karşılama sözü " deyiminden türetilmiştir.
Buna göre bir Müslüman'ın, başka bir dinin inanç ve ibadetlerine dayandığını bilerek yoga yapması caiz değildir.
Kısacası: Kesinlikle yoga yapmak caiz değildir. İster inanç, ister taklit olsun veya iddia edilen yararları sağlamak olsun; amacı ne olursa olsun yukarıda ki bilgilerden çıkardığımız sonuç ve aşağıda belirteceğimiz sebeplerden dolayı caiz değildir.
Evde Yoga Yapılabilir Mi? Daha önce herhangi bir yoga tecrüben olmasa bile basit hareketlerle evde yoga yapmaya başlayabilirsin. Günde 15 dakika kadar zaman ayırarak bedeninin zaman içinde nasıl geliştiğini keşfedebilirsin. Ancak evde yoga yaparken bedeni dinlemeyi ihmal etmemek gerekiyor.
DİYANET YOGA AÇIKLAMASI.. Yoga, Hinduizm ve Budizm'de kişiye birtakım ilâhî bilgiler ve yetenekler kazandırarak, onun arınmasına ve hakikate ulaşmasına aracı olması amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Buna göre bir Müslümanın, başka bir dinin inanç ve ibadetlerine dayandığını bilerek, yoga yapması uygun değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri