Yaklaşık 80 derecede, sıcak su ile nane yapraklarını buluşturup 15 dakika demlenmeye bırakın. Rengi ve kokusu sinen mis gibi nane çayınız hazır olunca sıcak sıcak tüketin. Arzuya göre birkaç damla limon suyu ekleyip lezzetini ve vitaminini daha da arttırabilirsiniz.
Nane çayını hazırlamak için 6 ile 8 bardak arası sıcak suyun olduğu demliğe poşet çayını veya nane yapraklarını ilave edip ve 4 veya 6 dakika bekletiniz.
Soğuk algınlığına iyi gelen ve kış aylarının vazgeçilmez çaylarından biri olan kuru nane çayı kaynamış bir bardak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar kuru nane eklenip 10 dakika kadar demlendirilir.
İlk olarak bir bardak su kaynatın ve bu suyun içerisine yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı kuru nane ekleyin. 10 dakika boyunca demlenen kuru nane çayı, süzülerek istenilen diğer malzemelerle tatlandırılabilir. (Limon, bal vb.) Limon, çubuk tarçın ve karanfil kuru nane çayına eklenebilen şifalı besinlerdendir.
İlgili 42 soru bulundu
Kurumuş nane yaprakları kaynamış suya atılır. Nane yaprakları vitaminlerini kaybetmemesi için kesinlikle su ile birlikte kaynatılmamalıdır. Demliğe atılan naneler 15-20 dakika demlenmeye bırakılır. Çayın içine limon ve ya bal katılarak tatlandırılabilir.
Sakinleştirici etkisiyle yatmadan önce bir fincan nane limon çayı tüketildiğinde uyku sürecine geçişi kolaylaştırabilir. Kafein içermediği için gece tüketildiğinde günün stresini azaltarak rahatlamaya yardımcıdır. Kasları gevşetmeye yardımcı olur. Nanenin rahatlatıcı etkisiyle sakinliği hissetmek mümkündür.
Doğal bir uyarıcıdır zihinsel sağlığı destekler, yorgunluk, anksiyete ve depresyonu rahatlatır. Sindirim sistemini (mide ekşimesi, ishal, hazımsızlık, aşırı gaz) düzenler. Sinir ve kas ağrılarını azaltmaya yardımcıdır. Baş ağrısı ve migreni azaltabilir.
Nane çayını gün içinde aşırı tüketmek, mide yanmasına ve ishale neden olacaktır. Bu nedenle ölçülü ve kontrollü şekilde içmeniz tavsiye edilir. Kadın ve erkeklerde hormon üzerinde etkili olan nane çayı, çok yoğun şekilde tüketildiğinde cinsel duyguların zayıflamasına neden olmaktadır.
Nane çayı günde kaç bardak içilmeli? Nane Çayı: 1 ya da 2 tatlı kaşığı nane 1 bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra üstü kapalı olacak şekilde 10 dakika demlenir süzülerek ve tatlandırılmadan içilir. Günde 2 - 3 bardak içilebilir. Reflü problemi olan kişilerin nane çayını tüketmesi uygun görülmez.
Dolayısı ile özellikle vücut direncinin düştüğü ve nezle ya da grip gibi semptomların görüldüğü dönemlerde, nane çayı sürecin atlatılmasına yardımcı oluyor. Sakinleştirici özelliği ile mide problemleri için de önerilen nane çayı, bulantı ataklarında da son derece etkili.
Nane Çayı: Gaz sancısına iyi gelen bitki çayları oldukça fazladır. O bitki çaylarından biri de nane çayıdır. Nane çayı hem mideyi rahatlatır hem şişkinliği alır hem de gaz sancısı problemlerini ortadan kaldırır.
Nane ve limonun birleşimiyle oluşan bu çay, aslında bağışıklık sistemini düzenlemede ve her türlü hasarı onarmada oldukça etkilidir. Aynı zamanda nane limon çayı vücudu temizler ve beyaz kan hücrelerine güç sağlayarak hastalıkları engellemeye yardımcı olur.
Kuru Ve Yaş Nane Çayı Tarifi Nasıl Yapılır? Kaynamış suyu deliğe dökülür ve nane içine yaş veya kuru konur. Yarım saat kısık ateşte demleyin. Demlendikten sonra bardaklar doldurulur ve isteğe göre bardağa limon sıkılır.
Kokusu ve tadıyla insanı mest eden nane, günlük hayatta pek çok yemek arasında kullanılan bitkilerdendir. Sevilerek tüketilen bu bitki sağlık açısından faydalı olduğu gibi zayıflatıcı etkisi de oldukça büyüktür. Son zamanların popüler zayıflama yöntemi olarak bilinen nane sapı çayı ile rahatlıkla kilo verebilirsiniz.
Nane, östrojen hormon seviyesi düşük olan kadınların imdadına yetişir. Östrojen hormon seviyesini yükseltmek gerekiyorsa taze nane bu anlamda bulunmaz bir nimettir. Menopoz döneminde östrojen hormon seviyesi düşüklüğüne bağlı olarak kadınların vazgeçmemesi gereken bir bitkidir nane.
2- Ödem attıran çay: Nane ve ıhlamur çayı
Nane ile ıhlamur hem metabolizmayı hızlandırır hem de ödem atmanıza yardımcı olur. Ödem attırıcı çay tariflerinden en etkili olanı nane ile ıhlamur çayıdır.
İstenmeyen tüylerle başı dertte olan kadınlar, 1 ay boyunca yemeklerden 15 dakika önce bir tutam nane yiyerek kollarda, bacaklarda ya da dekolte bölgelerinde oluşan tüylenmeyi azaltabiliyorlar. Nanenin diğer etkileri Tüm bunların yanında sakinleştirici etkisi olan nane stresi azaltarak vücudun rahatlamasını sağlıyor.
Nane limon yapmak kolay bir uygulamadır. Hem de sık tüketilebilir. 2 çorba kaşığı nane ve 1,5 su bardağı su ile bir cezveye konarak içerisine kabuğuyla beraber küçük parçalara ayrılmış yarım limon ile bir güzel kaynatılır. Kaynayınca süzülerek bardağa boşaltılır sıcak olarak tüketilir.
Akne eğilimli cilt üzerinde harikalar yaratan güçlü anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir.
Taze nanenin fayları kuru nane göre daha fazladır. Çünkü içerisindeki antiseptik özellik direkt vücuda etki ederek antibakteriyel bir özellik ortaya koyar.
Nane çayı Mis gibi kokusu ve rahatlatıcı etkileriyle nane çayı da kabızlık konusunda sizi yalnız bırakmayacak isimlerden biri. İçinde magnezyumdan potasyuma birçok mineral ve bolca C vitamini bulunan nane, hem sindirim hem de sinir sistemini rahatlatıcı etkiler oluşturuyor.
NANENİN ZARARLARI
Bunların başında ilk olarak aşırı tüketildiği zaman boğazı ve burunu tahriş edebilir. Diğer bir zararı ise saf mentol olarak kullanılan naneler zehirlidir ve asla dâhili olarak alınmaması gerekir. Safra taşı sağlık sorunu olan kişilerin tüketirken dikkatli olması gerekir.
- Ülseri ve gastriti olanlar fazla kullanmamalıdır. - Reflü sorunu olanların nane çayı içmesi önerilmemektedir. - Karaciğer yetmezliği ya da siroz olanlar fazla oranda tüketmemelidir. - İnterferon tedavisi olanlar da tüketmemelidir.
9) Nane Çayı
Nane çayı kasları rahatlatan ve sinirleri yatıştıran maddeleri içermektedir. Regl günlerinde oluşan kasılmalar ve stresli ruh hali için oldukça etkili olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri