Narsist kişilik özelliklerine sahip kişi ile evli bir eş özgürlüklerinin kısıtlanması konusunda tahammülsüz olabilirken, bir diğer eş daha sabırlı ve anlayışlı kalabilmektedir. Bir eş sevgi ve saygı beklerken, bir diğeri için sevilme ve sayılma ihtiyacı daha az olabilmektedir.
Kıskançtır. Narsist insan sürekli kendini başkalarıyla kıyaslar. Farklı konularda başkalarına göre nasıl olduğu onun için çok önemlidir. Bu da kıskançlığı ve çekememezliği beraberinde getirir.
Narsistik kişilik bozukluğu olan bir eş, ilişkide egemenliği ele almak, diğer eşin düşüncelerini ve ihtiyaçlarını yok saymak ve kontrol etmeye çalışmak gibi davranışlar sergileyebilir. Bunun sonucu olarak, diğer eş sürekli olarak kendini yaralanmış ve değersiz hissetebilir.
Narsist eşten boşanmak inanılmaz derecede zor olabilir. Narsistik kişilik bozukluğu başlı başına bir boşanma sebebi değildir. Narsist eş, diğer eş için ortak yaşamı çekilmez hale getirmeye başladıysa genel boşanma sebebi olan evlilik birliğinin temelinden sarsılmasından boşanma davası açılabilir.
Aslında narsist erkeğin özgüveni yoktur. Yaralıdır, kendi değersizlik duygusu çok yüksektir ve bu yüzden kaybetmekten çok korkar. Fakat davranışı hiç korkmuyormuş gibidir. Mücadele etmenin zor olma sebebi de açık olmamalarıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Narsist bir ilişkinin bitişinin ardından maruz kalan partner rahatlama ve özgürlük de hissedebilir, kendini sorgulama içinde kalıp olumsuz duygularla boğuşabilir de. Bu noktada özellikle ikinci kısımdaki bireyler profesyonel destekle birlikte geçmiş kısımları sorgulaması ve anlamlandırması gerekir.
İsteği yapılmayınca sinirlenir, bunun gerekçesini önemsemez. Kendi hatalarının farkına varmaz. Hatasını kabul etmek zorunda kalırsa kolayca depresyona girer, abartılı duygular yaşar. Kendinden daha iyi tanınan ve bilinen insanların hiç de o kadar büyük olmadıklarını söylemeye çalışır.
özellikle partnerde belirgin narsistik kişilik özellikleri mevcutsa ayrılık acısı daha sert yaşanabiliyor.
Narsisistler için kurbanlarıyla kurdukları ilişkiler ömür boyu sürer. Sizi terk edip gitmesi onun için ilişkinizin bittiği anlamına gelmemektedir. Ayrılırken bir daha asla sizinle görüşmek istemediğini, size her şeyin kesin olarak bittiğini ve bir daha da asla başlamayacağını ifade etmiş olsa da hiç fark etmez.
Kendinizi partnerinizin her şeyi gibi hissederken, bir anda kendinizi kapının önünde bulabilir ve neyin yanlış gittiğini anlamakta zorlanabilirsiniz. Orloff'a göre bunun nedeni, narsistlerin çıkarları doğrultusunda rol yapma konusunda çok becerikli olması. Özür dilemez ya da pişmanlık duymazlar.
Narsist kendi dünyasında yapa yalnız olduğunun gerçeğini de asla kabul etmek istemez o yüzden kurbanını aşırı derece yalnızlaştırır ve ona muhtaç olmasını sağlar.
Narsisistik kişilik, öteki ile kurduğu ilişkide "sen" e yatırım yapamayan, libidinal(cinsel,yaşam) enerjiyi kendisinden karşısındakine akıtamayan kişilerdir. Bu kişilerin birçoğu aşık olamazlar. Rastgele cinsel ilişkilere girerler, sanki aşıkmış gibi görünürler ama aslında değildirler.
Narsist kişilik özelliklerine sahip kişi ile evli bir eş özgürlüklerinin kısıtlanması konusunda tahammülsüz olabilirken, bir diğer eş daha sabırlı ve anlayışlı kalabilmektedir. Bir eş sevgi ve saygı beklerken, bir diğeri için sevilme ve sayılma ihtiyacı daha az olabilmektedir.
Narsist kişiler ilişkinin başlarında cinsel arzusu yüksek, hiperseksüel kişiler olarak görülebilirler, ancak ilişkileri ilerledikçe bu ilgileri azalır ve cinsel sorunlar ortaya çıkabilir.
Cinsel ilişkilerinde cinsel performans kaygısı oldukça fazla olur. Cinsel ilişki esnasında erken boşalma, ereksiyon problemleri, sertleşme problemleri, geç boşalma gibi pek çok cinsel sorun yaşarlar, ayrıca narsistik kişilik bozukluğuna sahip olan kişiler için partnerinin orgazm olması çok önemlidir.
Narsistler bunu bilinçli olarak yaparlar, çünkü yalnız başlarına çalışmaktan hoşlanmazlar. Hayatınızı mahvetmek için onları size karşı kışkırtmak, sıklıkla kullandıkları bir yöntemdir.
Narsistler ve diğer manipülatörler siz onlarla ilişkinizi kestikten çok sonra bile size geri dönmeye çalışabilirler. Hatta bazen terk eden taraf onlar olduğunda bile bir süre sonra kapınızda belirdiklerini görebilirsiniz.
Sizin herkesten daha farklı olduğunuzu ve özel olduğunuzu anlatırlar. Sürekli iltifat ederler, pahalı hediyeler alırlar.
Narsist terk eder mi ? Bazı zamanlar tetikleyici bir olay narsisti terk etmek için motive edebilir. Bu olaylar genellikle iki taraftan biri için hayat değiştiricidir. Eğer narsistin sizin için tasarladığı hayatı yaşamak için isteksiz, yetersiz ya da uygun durumda değilseniz, narsist terk etme eğilimine girebilir.
Narsist bireyler, kendilerini daima ayrıcalıklı görürler. Bunun haricinde, olumlu davranışlar görmeyi hak ettiklerini düşünmektedirler. Talep ettikleri her şeye sahip olmaları gerektiğini düşünürler. Ayrıca etraflarındaki bireylerin, kendilerinin tüm isteklerine otomatik olarak uyum sağlamasını isterler.
Narsist bir eşe karsi kararlı ve tutarlı davranmalı. Sevgi ve vericiliğini eşinin benliğine ve taleplerine göre değil, kararında sunmalı. Eşinin narsist benliğini tatmin etmeye çalışmak zaman kaybettireceği için, haksızlık yapmamak şartıyla kendi kişiliğini de korumalı.
Bu da narsistik kişilik bozukluğu olan bir kişinin depresyona girmesine, sabırsız davranışlar sergilemesine ve öfke kontrolüyle ilgili sorunlar yaşamasına neden olabilir.
Kendilerine "olağanüstü" önem veren ve genelde "utanç" duygusundan yoksun olan narsistler, psikologlara göre çok daha mutlu.
Bencil Narsist sadece kendi kendine sevişir. Partneri onun için sadece bir araçtır. Kadın veya erkek narsistler sevişmek istediklerinde herhangi bir kriteri yoktur ve bir şey hissetmek zorunda değildir, sadece biraz etkilensin yeter. Bencil narsist sonuç odaklıdır.
İyi aile ilişkileri olan insanlar, hobileri veya özel yetenekleri olanlar, geniş bir sosyal çevresi olan ve sevilen kişiler, kısacası hayatta belli alanlarda başarı gösteren insanlar narsistlerin çokça ilgisini çekecektir çünkü bu insanlar narsisti diğerlerinin gözünde iyi gösterecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri