Azure NAT Gateway, tam olarak yönetilen ve yüksek oranda dayanıklı bir Ağ Adresi Çevirisi (NAT) hizmetidir. Azure NAT Gateway'i kullanarak özel alt ağdaki tüm örneklerin tamamen özel kalırken İnternet'e giden bağlanmasını sağlayabilirsiniz.
NAT, aynı ağ içerisinde bulunan birden fazla cihazın aynı IP'yi kullanarak internete erişebilmesini sağlayan yöntemdir. Ev veya iş yerinde kullandığınız iç ağdan dünyaya açılmanızı sağlayan bir protokol diyebiliriz NAT'a. IP adreslerin yetersiz gelmesi bu tarz geliştirmeleri ihtiyaç doğurdu.
Network Address Translation (NAT) (Türkçe: Ağ Adresi Dönüştürme), TCP/IP ağındaki bir bilgisayarın yönlendirme cihazı ile başka bir ağa çıkarken adres uzayındaki bir IP ile yeniden haritalandırma yaparak IP paket başlığındaki ağ adres bilgisini değiştirme sürecidir.
Gateway bağlantısı IP adresleri üzerinden bulunur. Gateway IP adresi atanma aşamasında genel olarak bir ağın kullanılabilir ilk IP adresi veya son IP adresi atanır. Bu atama sırasındaki IP adresi gateway bağlantısı kurduğu ağ ile aynı ağ adresine sahiptir. Bu da Gateway bağlantısının bulunmasını sağlar.
NAT, bir ağdaki özel IP adreslerini internet üzerinde geçerli olan genel IP adreslerine çevirme işlemini gerçekleştirir. Bu teknoloji genellikle bir router veya firewall tarafından kullanılır. NAT'ın temel amacı, IP adreslerinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır.
İlgili 38 soru bulundu
NAT protokolü gerçek bir IP adresi olmayan istemcilere sanal IP adresi atayarak LAN içerisinde erişilebilir hale getirir. Dış dünyaya açılırken de sahip olduğu gerçek IP adresini kullanarak dış dünyaya çıkmalarını sağlar. Gerçek IP olarak tek bir IP kullanılabildiği gibi birden fazla IP de kullanılabilir.
Bazı bağlantı türlerinde WAN'ı Etkinleştir ve Devre Dışı Bırak seçeneğiyle yeni bir IP adresi alabilirsiniz. NAT'ı etkinleştir: NAT (Ağ Adresi Dönüştürme), yönlendiricilerde, ağ paketlerinin adres bilgisini yeni bir adres bilgisi ile değiştirmek için kullanılan bir işlemdir.
Ağ Geçidi (Gateway) Nedir? Ağ geçidi, farklı iki bilgisayar ağı arasında bağlantı kurmayı sağlayan bir ağ donanımıdır. Ağ iletişim kurallarına uygun olarak hareket eden iki bilgisayar ağının birinden gelen bilginin hedefteki ağa iletilmesi prensibi ile çalışır.
Gateway İşlevleri
Ağ geçitleri, veri iletimi için kapı görevi görür ve farklı protokollere sahip farklı ağ cihazlarından veri giriş veya çıkışına izin verir. Ayrıca e-posta göndermek, web sayfalarını kullanmak ve internette diğer birçok etkinliği gerçekleştirmek gibi görevleri verimli bir şekilde gerçekleştirebilirler.
Gateway, iki farklı ağ veya cihaz arasında bir köprü görevi gören bir ağ donanımı veya yazılımıdır. Gateway, verilerin farklı ağ protokollerinden geçmesine izin verir ve protokol dönüştürmesi yapar.
Yönlendiricinizi sıfırladıktan sonra NAT türünüzü yeniden denetleyin (Profil ve sistem > Ayarlar > Genel > Ağ ayarları > NAT türünü test et). Herhangi bir hata almazsanız ve NAT Türünüz Açık'sa işiniz tamamlandı demektir!
Knot (/nɒt/), saatte 1 deniz miline (nm) eşit hız birimi. Tam olarak saatte 1,852 metreye, yaklaşık olarak saatte 1,151 kara miline ve saniyede 0,514 metreye eşittir. Yaygın olarak meteorolojide, denizcilikte ve havacılıkta kullanılır.
NAT, İngilizce Network Adress Translation kelimesinin kısaltması olan ve Türkçesi de Ağ Adresi Çeviricisi anlamına gelen bir kısaltmadır. NAT, aynı ağ içinde bulunan birden fazla cihazın aynı IP adresinden internete bağlanmasını sağlayan bir yöntemdir.
DMZ, Demilitarized Zone (Yasak Olmayan Bölge) anlamına gelir. Bu özellik, Internet üzerinde bir IP adresinin gösterilmesine olanak tanır. DMZ, birden çok TCP/IP portunun açılması gerektiğinde sadece bir bilgisayarın gösterilmesini sağlar.
IP ve Port İlişkisi
Ağ ortamındaki iletişimin ve veri alışverişinin sağlanması için sunucu programları tarafından bilgisayarlara IP adresleri verilir. Bu adresler kullanılarak ulaşılan bilgisayarda hizmet alınmak istenilen sunucu programı için port numaraları kullanılır.
Gateway türleri, tek yönlü ağ geçitleri ve çift yönlü ağ geçitleri şeklinde iki ana kategoriye ayrılırlar.
Router cihazı bir network'ten aynı teknolojiyi kullanan başka bir network'e paket iletimi için kullanılır. Gateway ise bir network'ten farklı teknoloji kullanan başka bir network'e paket iletimi için kullanılır.
IPv4içinde, 255.255.255.0 alt ağ maskesi 32 bittir ve dört adet 8 bitlik sekizer bitlik otetlerden oluşur. 255.255.255.0 alt ağ maskesine sahip 10.10.10.0 adresi, alt ağın 10.10.10.0-10.10.10.255 aralığındaki bir IP adresi aralığı anlamına gelir.
Bilgisayarlar arasındaki ağ geçidi, geçit olarak hareket eden bir donanım aygıtıdır. Gateway sisteminde amaç, ağdaki iletişim kurallarına uygun olarak hareket eden ve iki bilgisayar ağının birbirinden gelen bilginin hedefteki diğer bir ağa iletilmesini sağlamaktır.
HomeWhiz uygulamasının çalışması için gerekli olan Gateway, akıllı ürünlerinizle cep telefonunuz arasında köprü görevi görür. Evinizdeki akıllı ürünleri kolayca yönetmenizi sağlar, cep telefonunuza ise güncel bildirimleri aktarır.
NAT (Network Address Translation), aynı ağ içerisinde bulunan birden fazla cihazın aynı public IP'yi kullanarak internete erişebilmesini sağlayan yöntemdir. NAT sayesinde evimizde bulunan ve internete bağlanan bütün cihazlar için ayrı birer public IP adresine ihtiyacımız kalmaz.
WAN için en çok kullanılan bağlantı çeşitlerinden biri noktadan noktaya bağlantıdır. Noktadan noktaya bağlantı LAN'ları İnternet servis sağlayıcısı yoluyla WAN'a bağlamak için kullanılır. Bunun için kullandığımız protokol PPP'dür.
NAT, ağ adresi çevirisidir ve internet IPv4 adreslerini diğer ağ IPv4 adreslerine çevirebilmek için geliştirilmiştir. NAT hızlandırmayı etkinleştirmek, çeviri işlevini hızlandırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri