Kuran-ı Kerim okuyanların ve bu alanda araştırma yapanların büyük önem verdiği Necm suresi 58. ayet, anlam olarak çok önemlidir. Necm suresi 58 ayet Türkçesi öğrenilerek bu ayetin ne anlama geldiği hakkında bilgi edinilebilir. Necm suresi 58. ayet anlamı aşağıdaki gibidir: Onu Allah'tan başka ortaya çıkaracak yoktur.
Pek çok insanın iyi hissetmediği, ruhsal olarak kötü olduğu dönemler olmuştur. Bu tür dönemlerde insanı rahatlatan aktivitelerden bir tanesi de Kur'an-ı Kerim okumaktır. Necm Suresi'nin 58. Ayeti ise bu bağlamda öne çıkan ayetlerdendir. Bu ayetin ruhsal sıkıntılara iyi geldiği bilinir.
58: Ey iman edenler! Elinizin altında bulunan köleleriniz, câriyeleriniz ve henüz ergenlik çağına girmemiş çocuklarınız şu üç vakitte yanınıza girmek için sizden izin istesinler: Sabah namazından önce, öğleyin elbiselerinizi çıkarıp istirahata çekildiğiniz vakit ve yatsı namazından sonra.
Necm Suresi Adetliyken Okunur Mu? Necm suresinin adetliyken Kur'an-ı Kerim'den ya da ezberden okunması caiz olmamaktadır.
Leyse Leha Min Dunillahi Kaşifeh 1153 Kere - Necm süresi 58'inci ayeti Dertten Kurtul!
İlgili 25 soru bulundu
70 Bin "Leyse lehâ min dûnillâhi kâşifetun" Dert ve Sıkıntılardan Kurtulmak ve Muradın Kabulü İçin.
- Herhangi bir bela ve musibetin kalkması için etkilidir. - Borçlardan en kısa zamanda kurtulunur. - Hakkın alınması için çok etkilidir. - Zalimin zulmünden ve şerlerden kurtulmak için etkilidir.
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur.
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'ân okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s.) “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur.
Onun (ne zaman geleceğini,) Allah'tan başka bilecek kimse yoktur. [Ama] onu Allah'tan başka kimse açığa çıkaramaz... Allah'tan başka kimse onun perdesini aralayamaz. Onu (yaklaşmakta olanı) Allah'tan başka kimse açıklayamaz.
Allahu Teâlâ şöyle buyurmaktadır: “Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Doğrusu Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor! Şüphesiz ki Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir” (Nisâ, 58).
Çünkü o faziletin gerçekleşmesi için ayeti belli bir miktarda tekrar etmek gerekir. Sıkıntılardan kurtulmak ve şifa bulmak için Yâsîn suresi 58. Ayet 7 ya da 40 gün okunmalıdır. Herhangi bir hayırlı isteğin gerçekleşmesi için bu ayeti, besmele ile beraber 1479 defa okumak gerekir.
ALLAH emaneti sahiplerine vermenizi, insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. ALLAH size ne güzel öğüt veriyor. ALLAH İşitendir, Görendir. Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor.
Necm suresi, cüz 27 de yer almaktadır. Dinin temel konularını içerir.
Başka bir deyişle Necm sûresinin ilk 18 âyeti Hz. Peygamber'in yaşamış olduğu mi'rac olayının tasviri olarak değerlendirilmektedir. Ancak Necm sûresinin Mekke döneminin ilk yıllarında indiği, mi'rac hâdisesinin ise hicrete yakın bir zamanda meydana geldiği de kaynaklarda zikredil- mektedir.
Necm Suresini okuyan kişiler genellikle ruhsal sıkıntılarından da kurtulabilirler. Necm Suresi sayesinde zalim ıslahı sağlanır. Zinadan, içkiden ve haramdan vazgeçilir. Necm Suresinde önceki peygamberlere gönderilen vahiyler ile Resullullah'a getirilen arasındaki ortak noktalara değinilmektedir.
La İlahe İlla Ente Subhaneke İnni Küntü Minezzalimin Duası Fazileti Nedir? Her kim bu duayı Hz. Yunus gibi gönülden okursa, hissettiği sıkıntılardan ve kederden kurtulacağı düşünülmektedir. Aynı şekilde içinde bulunulan kötü durumlardan kurtulmak için de bu duaya başvurulabilir.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur.
Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler.
Diyanet'in açıklamasına göre; Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur.
Kadınlar âdet günlerinde veya nifâs (lohusalık) hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerimeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler.
Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı açıklamalara göre adetli ve regl dönemlerinde kadınların kabir ziyareti yapmalarında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Nitekim bu konuda herhangi bir hadis veya ayet bulunmamaktadır. Bu sebeple kadınlar adet dönemlerinde kabir ziyaretlerini gerçekleştirebilirler.
46: Bir damlacık sudan, ana rahmine atıldığı an! 47: Şüphesiz ölü bedenleri kıyâmette yeniden diriltmek O'na aittir. 48: Zengin eden de O'dur, fakir kılan da! 49: Müşriklerin taptığı Şi'râ yıldızının Rabbi de ancak O'dur!
KUR'AN-I KERİM | 526. Sayfa | Necm Sûresi.
62 âyettir. Sûre, adını ilk âyetin başındaki “en-Necm” kelimesinden almıştır. Necm, yıldız demektir. Sûrede başlıca, Kur'an'ın vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, herkesin yaptığının karşılığını göreceği, Allah'ın kudretinin delilleri konu edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri