Döküm kek kalıbı standart ürünlere göre daha kalın ve ağır bir materyal olan demirden üretildiğinden son derece dayanıklı ve sağlamdır. Uzun süre hiçbir deforme riski olmadan kullanabileceğiniz döküm kek kalıbı daha kıvamlı ve lezzetli kekler yapmanıza olanak sağlar.
Evet, demir döküm kullanması oldukça hassas mutfak gereçlerinden ve oldukça da pahalı. Ancak ısıyı doğru dağıtması açısından demir döküm kek kalıpları tek kelimeyle harika işler çıkarıyor. Kekinizin içinin pişmemesi gibi bir sorunu olmuyor.
Granit döküm kek kalıbı da sağlıklı bir üründür. Granitten yapıldığı için uzun süreli kullanımlara uygun olarak üretilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Döküm kek kalıbına kek neden yapışır? Sıvı yağ olduğundan, fazla olması, kekin görüntüsünü ve uygulanacak yöntemin başarısını olumsuz etkileyebilir. En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir.
Seramik kek kalıpları
Aralarında en sağlıklı olanları olarak niteleyebileceğimiz bu modellerde pişen keklerin daha lezzetli olduğunu söyleyebiliriz. Daha yayvan ve orta derecede kabaran kekleriniz seramik kaplar içerisinde daha uzun sürede soğur ve nemini kaybetmez. Ayrıca temizlenmesi de oldukça kolaydır.
İlgili 21 soru bulundu
*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir. Sıcakken direk suya maruz bırakıldığında ürünün yapışmaz yüzeyi hasar görebilir.
Herkes en az bir kez cam kalıpta kek pişirmiştir. Cam kalıpların ısıyı iletme hızları sayesinde kekleriniz hızlıca pişer ancak kabarma konusunda daha düz bir sonuç elde edersiniz.
İşte kekin kalıptan rahatça çıkması için yapmanız gerekenler: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
Keklerin Daha İyi Pişmesi İçin az miktarda sıvı veya katı yağ kullanılarak yağlanmalıdır. Kurşun içermez.
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Özel kaplaması maksimum seviyede yapışmazlık, maksimum seviyede çizilmezlik sağlar. Sıvı deterjan ve süngerle kolay temizlenebilir özelliğe sahiptir. Bulaşık makinesinde yıkanması tavsiye edilmez.
Döküm Kalıpta Kek Kaç Derecede Pişer ? Keklerimizin dengeli pişmesini, içinin hamur kalmamasını hepimiz isteriz. Bu amaca hizmet eden döküm kek kalıbı tamda bun için üretildi. Döküm kek kalıbını fırına atmadan önce 200 derecede ısıtın, keki içerisine attıktan sonra 180 dereceye düşürüp keyifle pişmesini bekleyin.
Döküm alüminyum kullanarak üretilen kalıp yapışmaz kaplamaya sahip. Döküm yapısı sayesinde ısıyı eşit olarak yayıyor ve mükemmel kekler pişirmenizi sağlıyor.
Döküm kek kalıbı bulaşık makinesinde yıkanır mı? *Özel kaplaması maksimum seviyede yapışmazlık, maksimum seviyede çizilmezlik sağlar. *Sıvı deterjan ve süngerle kolay temizlenebilir özelliğe sahiptir. Bulaşık makinesinde yıkanması tavsiye edilmez.
1- Emsan kek kalıbı
Bu model bir granit kek kalıbı, bu sayede kekin yapışması önleniyor. 25 cm çapa sahip. Döküm kek kalıbı, düşme ve çarpma gibi durumlarda yamulma olmuyor. İçi ve dışı ısıya karşı dayanıklı, yanma yapmıyor.
Döküm kek kalıbı yapışmaması için ne yapılır? Tüm yağlanmış kalıp, ince bir tabaka şeklinde, unlanmış olmalıdır. Daha sonra, kek hamurunuzu, yavaşça kalıba dökebilirsiniz. İkinci yöntem ise; kek kalıbın bu sefer margarin ile yağlanmasıdır.
Keklerinizi granit kaplarda pişirirken yağlı kağıt kullanmalı, bolca yağlamalı ve unlamalısınız ki yapışma riski ortadan kalksın. Uzun süre kullanıbilen kek kalıplarından onlar. Keklerin tadını da çok etkilen bir yapıda değiller.
Kek kalıptan sıcakken mi çıkar soğukken mi? Keki fırından çıkarttıktan sonra hemen kalıptan da çıkarmaya çalışmayın. Sakinleşin ve kalıbı 10 dakika oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
Tabii, keki pişirmeden önce kalıbını yağlamayı unutmayın! Kekin kalıba yapışmaması için bir başka önerimiz daha var. Hazırladığınız hamuru dökmeden önce kalıbı sıcak suya batırıp çıkarırsanız kek çok daha kolay çıkar ve dilimlenir.
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.
Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar.
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Özellikle yumurtanın bayat olması kekin iyice kabarmamasına neden oluyor. Kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olması ya da uygun şekillerde saklanmamış olması da kekin sönmesine neden olur. Yapılan bir diğer hata ise kek pişince hemen dışarıya çıkarmak. Bu şekilde kekinizde aniden sönmeler görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri