Yaşam koçu, danışanını kendine güvenen, özsaygı sorunları olmadan amaçlarına ulaşmasında yardımcı olan güçlü bir motivasyon kaynağıdır. Yaşam koçları danışmanına farklı bakış açıları kazandırarak , kararsız kalınan ya da zorlayıcı durumlarda farklı güçleri ortaya çıkararak hayatına yeni bir yön vermesini sağlar .
Yaşam koçluğu, bireylerin potansiyellerini en üst seviyede kullanmalarını ve hayata dair hedeflerini gerçekleştirmelerini sağlamayı amaçlayan profesyonel bir rehberlik yardımıdır. Yaşam koçluğu daha çok kişisel gelişim ve kariyer planlaması üzerine odaklanır. Bedensel ve ruhsal sıkıntılarla çok fazla ilgilenmez.
Yaşam koçları, kişinin ilişkilerini, kariyerlerini ve günlük yaşamlarını geliştirmelerine yardımcı olur. Hedeflerinizi netleştirmenize, sizi alıkoyan engelleri belirlemenize ve ardından her bir engelin üstesinden gelmek için stratejiler geliştirmenize yardımcı olabilir.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Yaşam Koçu maaşı aylık ortalama 28.500 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Yaşam Koçu maaşı 22.800 TL iken, en yüksek ise 61.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
İlgili 43 soru bulundu
kimler koçluk alabilir? Hayatının bir veya birçok alanında netleşme, karalılık, farkındalık, performans, değişim ve gelişim isteyen tüm bireyler ve kurumlar koçluk hizmeti alabilir.
Alanında uzman, eğitimli, profesyonel bir yaşam koçu;
Danışanının özsaygı sorunlarında ve hedeflerine ulaşma konusunda yardımcı olur. Danışanın kişilik haritasını çıkartarak, doğru ve yanlışlarını daha kolay görmesine yardım eder. Danışanın kendini yeniden şekillendirme sürecine rehberlik eder.
Psikolog geçmişte yaşanmış deneyimleri dayanak alarak geleceğe ışık tutar. Koç ise “şimdi ve burada”ya odaklanarak kişinin hayal ettiği geleceğe ulaşabilmesi için danışana uygun yöntemleri kendisine buldurtarak bu yolda adım atmasını teşvik eder.
Üniversite bölümlerinde yaşam koçluğuna dair herhangi bir bölüm bulunmamaktadır. Yaşam koçu olmak isteyenler sertifikalı eğitim programlarına katılır ve eğitim sürecinden sonra da bu işi yapmaya başlayabilirler.
Sıkılmış, bunalmış, aynı sonuçlardan bıkmış kişiler, Kendini gerçekleştirmek ve yatırım yapmak isteyenler, Bir şeyleri değiştirmek isteyen, ancak değiştirecekleri şeyi bulamayanlar, Duygularına hakim olmak ve potansiyelinin farkına varmak isteyen kişiler, yaşam koçuna gider.
Yaşam koçu, danışan kişinin potansiyelinin en üst seviyeye çıkmasını ve yaşamdaki hedeflerine kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik sistemine denir. Yaşam koçunun yaptığı çalışmalar kapsamında kişiler, kişisel gelişim ve kariyer planları üzerinde durur.
Yaşam koçu, kişinin sosyal, fiziksel, zihinsel ve duygusal bütünlüğünün gelişimini desteklemek için kişiye güç vererek, kişisel ve profesyonel hayatlarının her alanını iyileştirmelerini sağlar. Yaşam koçu, kişinin isteklerini ve hedeflerini keşfetmesine yardımcı olur, onları motive eder ve tavsiyelerde bulunur.
Yaşam koçu, insanların hayatına yönelik olarak profesyonel bir şekilde rehberlik sistemi sunmaktadır. Yaşam koçu danışanlarına yönelik olarak hayata daha pozitif ve olumlu yaklaşmasını sağlayarak onları yaşam mücadelesinde daha iyi bir hale getirmektedir.
Sabırsız, hemen harekete geçmek isteyen, eğlenceli ve canlı bir karakterdir. Eğer öfke ve huzursuzlukla harekete geçiyorsa, ilişkilerinde kırıcı olabilir ve sosyal olmakta zorlanabilir. Koç erkekleri sözlerinin geçmesini isteyen ve eğer haritalarında fazla ateş ögesi de varsa, oldukça egosantrik partnerler olabilirler.
Koçluk türlerini şöyle sıralamak mümkündür. Takım koçluğu, yönetici koçluğu, ilişki koçluğu, yaşam koçluğu, kariyer koçluğu, öğrenci koçluğu, nefes koçluğu alanları bulunmaktadır.
Kişinin sol eliyle daha iyi yiyebilmesini sağlarken, sağ eliyle daha neler yapabileceğini bulmasını da sağlarlar. Koçluk alan kişiler özfarkındalık ve özdeğer kazanır. Hayatın ıskaladıkları yanlarını yakalamaya başlar ve kişisel vizyonlarını oluştururlar.
Yaşam koçu olabilmek için spesifik olarak bir mezuniyet şartı aranmamaktadır. Sadece yaşam koçluğu eğitim programlarından birini bitirmiş olmak ve yaşam koçluğu sertifikası almak yaşam koçu olabilmek için yeterli olmaktadır.
Diplomaya ek olarak, bir yaşam koçluğu sertifikasına ihtiyacınız var. Yaşam koçluğu sertifikası, yetkin özel eğitim kurumları tarafından alınır. Sertifikanızı aldıktan sonra kendi ofisinizi açabilir veya bir kurumda çalışabilirsiniz.
Bu alana ilgi duyan, yaşam koçu olmak isteyen ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen herkes başvurabilir. Yaşam koçu olmak için belli bir mezuniyet şartı aranmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri