Cilde uygulanıldığı anda içten gelen bir aydınlık veren bu nemlendirici aynı zamanda cildi sıkılaştırıyor ve içeriğindeki C Vitaminiyle koyu lekelerin görünümünü eşitliyor. Kendisinin çevresel etkenlere karşı bir kalkan görevi gördüğünü de belirtelim.
Lekeli Ciltler İçin Nemlendirici; cildinizdeki nem değesini sağlamanın yanı sıra cildinizde meydana gelen pigmentasyon farklılıklarını da gidermeye yardım eder.
Ciltte oluşan lekelerin önüne geçmek için cildin nemli tutulması da önemlidir. Güneş altında kuruyan ciltte leke oluşumu çok daha hızlı olmaktadır. Ayrıca nemli cilt sağlıklı bir görünüm için de önemlidir. Pek çok güneş krem ve losyonu cildi güneşe karşı korumakla kalmaz cildin nemlenmesine de katkıda bulunur.
Cildim çok hassas veya yağlı, nemlendirici kullanmazsanız ne olur? Her cilt tipinin nemlendirici kreme ihtiyacı vardır. Nemlendirici kullanmak her yüz için çok önemlidir. Vücut nemlendirici krem ve yüz nemlendirici kremi günlük olarak kullanmanı öneririz.
İlgili 22 soru bulundu
Günlük olarak nemlendirici kullanmamak, daha sonra cildinizde derin kırışıklıklara yol açar. Cilt bariyeri kuruduğunda, cilt tehlikeye girer ve ciltte meydana gelen düşük dereceli kronik iltihaplanma oluşur. Düşük devam eden inflamasyon seviyeleri; kolajen bozulmasına, yaşlanmanın hızlanmasına sebep olur.
Bununla birlikte, nemlendirici çok fazla dolgu maddesi içeriyorsa zararlı olabilir. Ayrıca güneş korumalı günlük nemlendirici kullanılması tavsiye edilir. Cildinizi güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarından korumak için yüz nemlendiricinizin güneş koruma faktörü en az 15 olmalıdır.
Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Kimyasal peeling: Hidrokinon, kojik asit, arbutin, azelaik asit, glikolik asit, retinol içeren kremlerle peeling'e başlanıyor. Mevsim uygunsa glikolik asit gibi bir ajanla kimyasal peeling yapılabiliyor. Mevsim gözetmeksizin, güneşten koruma şartıyla enzim peeling uygulaması oldukça etkili oluyor.
Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Ciltte lekelenme birçok sebepten kaynaklanabilir. Güneş maruziyeti, sivilceleri sıkmak, tekrar eden akne, yanlış bakım ürünü kullanımı ve yaşlanmaya bağlı renk değişimleri gözlenebilir. Cilt lekeleri aynı zamanda antioksidan alım eksikliği ya da C ve E vitamini eksikliğinde de olabilir.
- Kahverengi lekelerin diğer bir adı güneş lekesi veya karaciğer lekesidir. Yaş ilerledikçe cildin rengini veren melanin pigmenti cilt üzerinde birikir ve kahverengi lekelerin oluşmasına sebep olur. - Cilt uzun süre güneşe maruz kaldığı zaman cilt ışınlardan korunmak için yüksek miktarda melanin salgılar.
Lazer ışınları melanini hedefleyerek cilt lekelerini ve iz oluşumlarını tedavi eder ve karanlık noktaların parçalanarak yok edilmesini sağlar. Ayrıca leke tedavilerinde uygulanan güncel lazer tekniklerinden bazıları şunlardır: Thulium Lazer. Fraksiyonel Lazer.
Lekeleri geçirmeye yönelik tedavi yöntemleri arasında lazer tedavisi, mikrodermabrasyon, kimyasal peeling, kriyoterapi, fraxel lazer bulunmaktadır. Kişinin cildinde oluşan lekelere bakılmakta ve duruma en uygun olacak yöntem uygulanmaktadır.
Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir. Derinin üst tabakasında yer alan çil ve solar lentigo gibi güneş lekeleri, lPL ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazerle tedavi edilebilir.
Daha koyu tene sahip bireylerde leke de daha koyudur. Normal zamana bırakıldığında oluşan en küçük lekenin kendiliğinden geçme süresi yaklaşık 12 aydır ve çok yavaş solar” diye konuştu.
Makyaj, aşırı terleme, stres, depresyon ya da hormonal değişikliklerden dolayı oluşan akneler; sivilce, siyah veya beyaz nokta şeklinde görülebilir. Aknelerin sıkılması ya da doğru şekilde tedavi edilmemesi ise yüzde kalıcı lekelere yol açabilir.
1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limonu bir kapta iyice karıştırın. Dudak kenarları ve göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün. 5 dakika bu şekilde bekleyin ve cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak işlemi tamamlayın. Ilık suyla yüzünüzü yıkayın. Hepsi bu kadar!
Lekeli bölgenin açılması, cildin canlanması için ciltte mikro soyulma yapıp cildi yenileyen peelinglerden yararlanabilirsiniz. Örneğin limon suyu ve bir miktar toz şekeri, lekeli bölgeye masaj yaparak uygulayıp 5-10 dakika bekletip su ile yıkayabilir, lekelerden kurtulabilirsiniz.
Ciltte çıkan kahverengi lekeler, genellikle herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz. İnsanların kahverengi lekelerden kurtulmak istemelerinin nedeni çoğunlukla estetik kaygıdan dolayıdır. Peki, ciltteki kahverengi lekeler nasıl geçer? Aknelerin neden olduğu ciltteki kahverengi lekeler genellikle kendiliğinden kaybolur.
Cilt lekelerine çözüm İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmıştır. Saraçoğlu, cilt lekelerinden kurtulmak için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir.
Gece Yatarken Kullanmanız Gereken En İyi Nemlendiriciler
Geceleri ciltteki su kaybı maksimum seviyeye çıkar. Dehidrasyonu önlemek için yapmanız gereken; ekstra bir kat nemlendirici kullanmak. Kullandığınız nemlendiriciler hem geleceğe yatırım yapar hem de ertesi güne güzel uyanmanızı garantiler.
Nemlendirici sürdükten sonra cildinde 'neme doymuş' hissini tatman sadece 2-3 saat sürüyor, sonra cildin tekrar kuruyorsa kullandığın nemlendirici kreme dikkat etmelisin. Çok kuru ve kuru ciltler için CeraVe'nin Nemlendirici Yüz Kremi'ni öneriyoruz.
Gün içinde nemlendirme rutininizi belirlemeniz gerek. Çok kuru ciltler gün içinde 3-4 saatte bir nemlendirilmeye ihtiyaç duyarken, karma ve yağlı ciltlerin günde 2 ya da 1 kez nemlendirilmeleri yeterli olacaktır. Cildinizi tanıyın, gerisi gelecek, cilt bakım alışkanlıklarınız zamanla oluşacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri