Neptün ve Uranüs gibi buz devi gezegenlerin derinlerinde elmas yağmurları yağıyor olabilir. Neptün ve Uranüs gibi buz devi gezegenlerin derinlerinde elmas yağmurları yağıyor olabilir.
Neptün ve Uranüs'ün derinliklerinde elmas yağıyor olabilir. Şimdiyse bilim insanları, bu durumun nasıl mümkün olabileceğine dair deneysel bulgular oluşturmuşlar. Hipoteze göre, buz devlerinin binlerce kilometre derinliğindeki yoğun sıcaklık ve basınç, hidrokarbon bileşenleri parçalıyor.
Bilim insanları Jüpiter ve Satürn'de helyum yağmurları yağdığını deneysel kanıtlarla doğruladı. Jüpiter ve Satürn gibi esasen hidrojen ve helyumdan oluşan gezegenlerde helyum yağmuru yağdığı, yaklaşık 40 yıl önce tahmin edilmişti.
Baines, California Uzman Mühendislik'ten Mona Delitsky ile birlikte, gezegenlerin içindeki ısı ve basınca ilişkin tahminlerin yanı sıra karbonun farklı koşullardaki davranışını inceledi. Bunun sonucunda, özellikle Satürn'ün geniş bir bölümünde gökten elmas kristalleri yağdığı sonucuna vardı.
Güneş sisteminin Uranüs ile beraber en soğuk iki gezegeninden biridir. Katı yüzeye sahip olmamakla birlikte gezegenin dış katmanı genel olarak hidrojen ve helyumdan oluşur. İç katmanında ise gezegenin kütlesinin çoğu kayalık bir çekirdeğin üzerindeki sıcak ve yoğun maddelerden (su, metan ve amonyak) oluşur.
İlgili 17 soru bulundu
Şu an için hayatın olduğu bilinen tek gezegen Dünya.
Neptün' ün genel etkisi temizleyip arındırıp saflaştırmaktır. Yanından geçen gezegeni şifalar. Sınırları aşmayı ve engelleri ortadan kaldırmayı Neptün temsil eder.
Venüs'ün atmosferinde sürekli olarak devam eden asit yağmurları yağmaktadır.
Enceladus uydusundaki kar yağışları Dünya'nın aksine daha yavaş biçimde yere düşüyor. Bu sebeple Enceladus'ta ortalama 100 metre kar kalınlığına erişmek için 10 milyonlarca yıl boyunca kar yağması gerekiyor. Çapı 500 kilometre olan Enceladus, Satürn'ün en büyük 10'uncu uydusu.
Dahası Venüs yüzeyi 90 atmosfer basınçla 900 metre derinliğindeki suyun ağırlığı kadar ezicidir. Üstelik neredeyse hiç ara vermeden sülfürik asit yağmurları yağar.
Jüpiter veya Erendiz (Müşteri), Güneş Sistemi'nin en büyük gezegenidir. Güneş'ten uzaklığa göre beşinci sırada yer alır. Adını Roma mitolojisindeki tanrıların en büyüğü olan Jüpiter'den alır. Büyük ölçüde hidrojen ve helyumdan oluşmakta ve gaz devi sınıfına girmektedir.
Peki ya diğer gezegenlere ne yağıyor? Mars'a karbondioksit, Titan'a metan, Venüs'e sülfürik asit yağıyor ve hatta Neptün'e elmas yağma ihtimali bile var. Gökyüzünden düşen maddenin türü neredeyse gezegenlerin kendileri kadar çeşitlidir.
Sonunda, bu nem bulutları oluşturmak üzere yoğunlaşır, ardından yağmur olarak yere düşer ve sonunda bir kez daha su buharına dönüşür. Uzayda sıvı suyun olmaması, yerçekimi etkilerinin azalmasıyla birlikte, uzayda Dünya benzeri yağışların gerçekleşemeyeceği anlamına gelir.
Neptün ve Uranüs gibi buz devi gezegenlerin derinlerinde elmas yağmurları yağıyor olabilir. Neptün ve Uranüs gibi buz devi gezegenlerin derinlerinde elmas yağmurları yağıyor olabilir.
Uranüs küçük kayalık merkezinin üstündeki su, metan ve amonyak sıvılarından oluşur. Atmosferi Jüpiter ve Satürn'de olduğu gibi hidrojen ve helyumdan oluşmuştur. Ayrıca metanda içerir. Uranüs'e mavi rengi veren madde metandır.
Güneşe yakınlığına göre gezegenlerin sıralaması;
Gezegenlerin büyükten küçüğe doğru sıralaması ise; Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Dünya, Venüs, Mars, Merkür'dür.
Yeni bir çalışmayla Satürn atmosferi üzerine su parçacıklarının “yağmur” gibi yağdıklarını gösterdi. Yağmurun Satürn üst atmosferinin sıcaklığını etkilediği ortaya çıkan çalışma İngiltere'deki Leicester Üniversitesi liderliğinde gerçekleşti.
Güneş Sistemimizdeki Güneş'e en uzak gezegen olan Neptün, Güneş'ten 4,5 milyar kilometre, en uzaktaki ikinci gezegen Uranüs ise 2,88 milyar kilometre uzaklıktadır. Neptün üzerindeki en düşük sıcaklık -215 °C, Uranüs'teki en düşük sıcaklık ise -225°C'dir.
Merkür, Güneş'e en yakın gezegen olduğu için, gezegenin yüzey sıcaklığı 170 ila 400 derece arasında değişiyor. Bu yüzden Merkür'ün sık sık ziyaret edilmesi mümkün olmadı. Şimdiye dek Merkür'e yalnızca iki kez gidildi. Yolculuğun 1.65 milyar avro maliyeti var.
Dünya 1 yıl = 365 gün. Mars 1 yıl= 686 gün. Jüpiter 1 yıl = 4333 gün. Satürn 1 yıl = 10.755 gün.
Bu yüzden Venüs, Akşam Yıldızı veya Sabah Yıldızı olarak da isimlendirilir. Venüs, Eski Türkler'de "Gök Göbeği" , Kırgızlar'da "Demir Kazık", Araplar'da "Zühre", Roma mitolojisinde "Venüs" ve Yunan mitolojisinde "Afrodit" olarak bilinir.
Venüs gezegeni 465 derecelik yüzey sıcaklığı, 2 km okyanus suyuna denk 90 atmosfer basıncı ve sülfürik asit yağmurlarıyla kesinlikle bugün hayata elverişli değil.
Venüs, aşkı simgeleyen gezegendir.
9. Neptün burcu
Mistik bir gezegendir. Sezgileri etkiler. Balık burcunun yöneticisidir. Güçlü olduğu burç Yengeç, düşük olduğu burç Oğlak ve zararlı olduğu burç Başak'tır.
Modern astrolojinin ortaya çıkışı ile, Neptün balık burcuna, Plüton Akrep burcuna, Uranüs ise kova atfedilmiş, fakat bu saydığımız Uranüs, Neptün ve Plüton aslında jenerasyon gezegenleridir, bireysellikten çok toplum ve dönemle ilişkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri