Kırşehir Höşmerim Tatlısı; un, süt, yumurta, şeker ve tereyağı ile yapılan yöreye özgü meşhur bir tatlıdır. Kırşehir yöresinde geleneksel olarak yeni doğum yapmış lohusa annelere sunulan önemli bir tatlı olmakla birlikte günümüzde sıklıkla yapılmaktadır.
Höşmerim, Balıkesir yöresine ait peynirli bir tatlıdır.
İlk defa yaptığı bu lezzeti erine sunmuş ve merakla “Hoş mu erim? Hoş mu erim?” diye sormuş. Hayat arkadaşı memnuniyetle “Hoş hoş” diyerek gelini takdir etmiş. Öncellikle Balıkesir yöresinde sonra da tüm ülkede hikayesi kulaktan kulağa anlatılarak yapılan tatlı, hikayesinden dolayı “Höşmerim” adını almıştır.
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Taze süt kaymağından ya da tereyağından yapılan höşmerimi, kahvaltılarda tüketebileceğiniz gibi yemeklere malzeme olarak da ekleyebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Yılmaz, asıl rengi altın sarısı olan ve yapımında koyun sütü tercih edilen bu tatlıya, erkeklerin gösterdiği ilgide de artış yaşandığını ifade ederek, “Çok lezzetli bir tatlı olan höşmerimin, erkeklerde cinsel gücü artırdığı biliniyor.
Balıkesir yöresinin peynir tatlısı namıdiğer höşmerim tarifi, aynı zamanda Türk mutfağının en lezzetli peynir tatlılarından biri olma özelliğini taşıyor. Oldukça sade ve pratik bir tatlı olmasına rağmen yeterince tanındığını söylemek ne yazık ki mümkün değil.
Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Akıtma arasına ceviz sarılarak şerbetlendirilip ikram edilir. İki çeşidi vardır. Sarma şıllık, krep benzeri bir hamur olan akıtmanın içine ceviz ya da nadiren fıstık sarılıp üstüne çok ince şerbet dökülerek yapılır.
Çekme Helva - Kastamonu
Kastamonu ile özdeşleşmiş lezzet olan çekme helva Kastamonu'lu ustalar tarafından özenle imal edilmeye devam etmektedir. Siz de, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören Çekme Helva'nın nasıl yapıldığına şahit olabilir ve bu lezzeti sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.
Kemalpaşa tatlısı (Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı veya Mustafakemalpaşa Tatlısı), Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, küçük süthanelerde üretilmeye başlanan bir peynir tatlısıdır.
Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinde yer verdiği tatlının orijinal adı Höşmerim. Tatlının ilk olarak Orta Asya'dan gelen Anadolu Yörükleri tarafından yapıldığı düşünülmektedir.
Eker Höşmerim 150 G - Migros.
Konyalıların çok sevdiği Tatlı: Höşmerim
"Yaklaşık 45 dakika un ve kaymağı karıştırıp, kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra kaynatılmış süt ve şekeri ilave ediyoruz. Tatlımız, 2 dakika beklettikten sonra servise hazır hale geliyor."
Hafif bir renk veriyor sadece. Hazır peynir helvalarında da görebileceğiniz bu canlı rengini ancak safranla elde edebildim. Bu renk sizin için önemli değilse safran kullanmayabilirsiniz.
Bu durumda tercihinizi magnezyum sitrat tuzlarından yana kullanın. Epsom tuzu (magnezyum sülfat) da etkili olabiliyor ama şiddetli karın ağrıları ve ishale de yol açabildiği için çok dikkatli kullanılması lazım.
Höşmerim Hangi Peynirle Yapılır? Höşmerim İçin Hangi Peynir? Yağlı tuzsuz taze peynir, tuzsuz dil peyniri, tuzsuz taze lor peyniri gibi peynirler höşmerim peynir helvası tarifinde yer alabilir. Peynirli höşmerim tatlısı tarifinde yer alan peynir tuzsuz peynir çeşitlerinden olmalıdır.
“Nerenin Tahini Meşhur?” sorusu internette sıklıkla araştırılmaktadır. Fakat Konya'nın ve özelde Bozkır'ın meşhur Bozkır tahini bir kere mutfağınızda ve sofralarınızda yer aldığında bu soruyu bir daha sormanıza ve araştırmanıza gerek kalmadığını anlayabilirsiniz.
Konya İrmik Helvası; tereyağında kavrulan irmik ve çam fıstığına şekerli süt ilave edilerek yapılır.Konya İrmik Helvası 13.09.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Helvanın Mucidi Hacı Ahmet Şahin.
Haside (Konya Haside Tatlısı / Konya Kara Helvası), bir çeşit un helvasıdır. Bazı yörelerde benzer tatlılar hoşmerim olarak adlandırılır.
Hayrabolu Tatlısı; Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinin Trakya şivesinde söylenişi Hayrabol ismiyle de bilinen ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan şerbetli bir yöresel tatlıdır.
Gaziantep'te baklavanın yanısıra şöbiyet, bülbülyuvası ve zümrüt yeşili dolama, kadayıf, künefe, susamlı, cevizli, leblebili helva, kuymak da aranılan tatlılardan. Ağzınıza değdiği an dağılan kurabiye ve katmer ise başka bir yerde bulamayacağınız tatlardan. Kahke'yi unutmamak gerek elbette.
Tarihi Türk mutfağının meşhur yiyeceklerinden olan gerdan tatlısı, Edirne'ye has yöresel lezzetler arasında ön plana çıkmaktadır. Kuru erik, tarçın, yer fıstığı, kuru kayısı, kuru fındık ve kuru badem ile hazırlanan tatlı, sevilen lezzeti ile oldukça fazla tercih edilmektedir.
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır. Fırınlanmış ve fırınlanmamış olmak üzere iki şekilde tüketime sunulur.
Taze tuzsuz peynir, biraz un ve biraz irmikle çarçabuk hazırlayıp pişiriyor, şerbette bekletiyor ve üstüne mis gibi kaymakla tahin gezdirip, kırık cevizle süsleyip afiyetle yiyorsunuz. Afiyetler diliyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri