Ağda: Avantajı: Ağda tüyleri kökünden alır ve 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm sunar. Dezavantajı: Acı hissi yüksektir, bazı ciltlerde kızarmalara ve sivilcelere yol açabilir. Ağda sonrası kızarıklık problemini nasıl çözebileceğinizi öğrenebilmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz.
Uygulamadan en az bir ay önce göbek kıllarının kıl köklerini koparan epilatör, ağda, ip ve cımbız gibi yöntemler ile alınmaması gerekmektedir.
Eğer kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa, tüm diğer vücut bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesindeki tüylerden de lazer epilasyon ile kurtulmak mümkündür. Lazer epilasyon mutlaka FDA onayına sahip güvenli cihazlarla yapılmalıdır. Aksi halde istenmeyen yan etkilerle karşılaşılabilir.
Her ne kadar genital bölgede ve koltuk altında kıllanmanın olması normal karşılanırken, artan erkeklik hormonu ile birlikte göbekte de kıllanma görülmektedir.
Bayanlarda göbek ve sırt tüyleri lazer uygulamaları ile yok edilebilir. Lazer sayesinde tüylerden kalıcı olarak kurtulmak söz konusu olacaktır. Ortalama 6 haftada bir tekrarlanan seanslar ile hedeflenen sonuçlar 4 -6 seans arasında elde edilebilir. kişinin cilt ve kıl tipine göre bu süreler değişebilir.
İlgili 16 soru bulundu
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Göbek Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter? Göbeğe lazer epilasyon işlemi için net bir seans bilgisi verilememektedir. Bunun nedeni herkesin kıl yoğunluğuna ve kıl köküne uygun senas planlamasının yapılmasıdır. Ancak ortalama olarak 7-8 seans sonrasında gözle görülür bir bitiş meydana gelmektedir.
Kıl kökü derinin birkaç milimetre altındadır, süt bezleri ise çok daha derindedir. Meme üzerine yapılan lazer epilasyon, süt bezlerine zarar vermez. Memenin iç kısımlarında yer alan süt bezleri, daha yüzeyde kalan lazer ışınından etkilenmez. Bu nedenle ilerde emzirmenizde herhangi bir problem olmaz.
Hirsutizm kadınlarda yüz, göğüs ve sırt gibi bölgelerde erkek benzeri koyu kalın kılların aşırı büyümesine neden olan bir durumdur. Genellikle başta testosteron olmak üzere aşırı miktarda erkeklik hormonlarından (androjenler) kaynaklanır. Tedavisinde kişisel bakım yöntemleri ve etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
Kollar ve bacaklar, vücudun en çok hareket eden ve birbirine sürtünen yerleri. Derinin nemli ve kaygan olmayan yapısı nedeniyle, hareketten kaynaklanan sürtünmeyle tahriş olması kolaylaşıyor. Koltukaltı ve genital bölge tüyleri, bu sürtünmeyi engelleyerek derinin zarar görmemesini sağlıyor.
Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.
Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın.
Dr. Esra Nur Özgür, "Kadınlarda tüylenme diye tarif edilen durum erkek gibi tüylenmedir. Kollarda, bacaklardaki tüylenme değil, kadınlardaki tüylenme bacak iç yüzeyleri karın, uyluk yüzeyleri , yüz ,en fazla rahatsız eden çene bölgesi, göğüs, göğüs uç bölgesi gibi örneklerdir.
Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Tüy dökücü krem ve ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik, en güvenilir yardımcıları. Ağda, tüyleri kökünden alarak uzun süre pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmanızı sağlarken, tüy dökücü kremler zamanınızın en kısıtlı olduğu durumlarda bile tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili yolunu sunuyor.
Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır. Aynı zamanda ağdadan sonra kılların daha ince çıkması olasıdır bu da bir dahaki ağda zamanı gelene kadar kılların daha az fark edilir olmasına yardımcı olur.
Meme ucu ve çevresinde oluşan kılların cımbız, ağda, epilatör ya da tüy dökücü kremler kullanılarak alınması veya köklerinden koparılması hassas yapıdaki göğüs ucunun mikrop kapmasına, iltihaplanmasına ya da bir takım meme hastalıklarının oluşmasına yol açabilmekte hatta kıl probleminin artmasına neden olabilmektedir.
Memenin kahverengi kısmında görülen kabarcıklar, genellikle süt kanallarında bir tıkanıklığa veya iltihaba işaret edebilir. Bu durumlar genellikle zararsız olabilir, ancak yine de doktorunuzla paylaşılmalı ve değerlendirilmelidir.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Önemli bir sebep bulunamadı ve yapılması gereken eğer bu kıllardan kurtulmaksa epilasyon ya da ağda tercihler arasındadır. Meme çevresindeki kılları cımbızla çekmek ya da jilet ile kesmek uygun değildir, ucundan temiz bir makasla kesip kökünü güçlendirmemek doğru olan yöntemdir.
Lazer epilasyon 1997 yılında aldığı FDA onayı ile vaat ettiği tedaviyi çevre dokulara zarar vermeden gerçekleştirdiğini kanıtlamış güvenilir bir uygulamadır. Lazer epilasyon ile meme bölgesinde bulunan istenmeyen kıl ve tüylerinizden kalıcı olarak kurtulmanız mümkündür.
Kadınların meme uçlarında özellikle ortaya çıkan tüylenme problemine karşı cımbız ya da makas kullanımı etkilidir. Aynı zamanda iğne epilasyonu yine kullanılan yöntemler içerisinde yer alır. Yaşanabilecek olası anormal durumlara karşı ise uzman bir doktora danışılması en önemli hususlar içerisinde gelir.
Klinik araştırmalarda 3 hafta gibi kısa bir sürede tüylerde %93'e kadar azalma olduğunu gösterir,3 ve 4 uygulama 2 haftada bir yapılmalıdır,Daha etkili sonuç elde edersiniz.
İnsan ilk doğduğunda yaklaşık 50 milyon kadar kıl köküne sahibidir. Bu kıllar yaş ilerledikçe, özellikle 50 yaşından sonra azalma gösterir.
Ayva tüyleri jilet gibi yöntemlerle alınmamalı. Bunun nedeni; ayva tüylerinin jilet, tüy dökücü krem gibi yöntemlerle alınması tüylerinizin kalınlaşmasına ve çoğalmasına olanak tanıyabilir. Bu nedenle ayva tüylerinizden rahatsızsınız eğer lazer epilasyon yöntemi ile ayva tüylerinizden kurtulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri