Su ile temas halinde kararma yapmaz. Denize, havuza, hamama ve duşa kadar dayanıklıdır.
Nickel-Free kaplaması sayesinde kararmaya dayanıklıdır. Diğer modellerimiz için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu nedenle insanlar altın ve gümüş madenlerinden yapılan takılar dışında, kararma yapmaz çelik takılar kullanmaktadır. Bu çelik takılar genellikle 301, 304, 304L, 316L kalitelerinde çelik kullanılmaktadır. Bu çeliklerin en kalitelisi ise, kararma, solma, paslanma ve bozulma özellikler olmayan 316L kalite çeliktir.
Altın ve çelik ürünler yapıları gereği kararma yapmaz.
Cevap: Merhaba FREE NİKEL prosesi alkali siyanür prosesidir ve saten beyaz bronz oluşumu için dizayn edilmiştir, Nikel kaplamalar yerine kullanılabilen, fonksiyonel özellikleri sayesinde dekoratif kaplamlarda kullanılanbir prosestir.
İlgili 43 soru bulundu
Nikelin kimyasal özelliğine bakıldığında sert ve katı bir özelliği bulunur. Saf nikelden çok eski dönemlere ait ilk para yapıldığı bilinir. Ayrıca bakır nikel olmak üzere nikelin paslanmaz özelliği olduğu bilinen özelliklerinden bir diğeridir.
Nikele maruziyetin oluşturabileceği başlıca sağlık riski solunum sistemi kanserleridir. Nikele maruziyetin bir diğer önemli etkisi de alerjidir. Astım, ürtiker, eritem, kontakt dermatit oluşturabilir. Nikelin fazla miktarda alınması akciğer, burun, prostat ve gırtlak kanseri riskini artırır.
KİRLİLİĞE KARŞI YÜKSEK TOLERANSLIDIR. SON DERECE KARARLI BİR PROSESDİR. HIZLI KAPLAMA YAPMA ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR.
Özellikle nem oranı yüksek olan koşullar, gümüşün kararmasına neden olur. Bu nedenle gümüş takılarınızın saklama koşulları, nem ve rutubetten uzak yerler olmalıdır. Hava ile temas etmesi durumunda da kararabilen gümüş takılar, kendi kutusu içerisinde kapalı bir şekilde saklanmalıdır.
Parfüm veya deodorantları doğrudan kolye veya küpelerin üzerine sıkmamak gümüşünüzü parlak tutmanın en önemli yollarından biridir. Ayrıca aseton, saç boyası vb. Ürüne dokunmayın. Ev işleri yaparken bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı ve ağartıcı gibi kimyasallarla etkileşime girmemek önemlidir.
Materyal:Nikelsiz üründür. Kesinlikle alerji yapmaz. Kararma, solma, renk verme gibi problemler yaşanmaz. Oldukça uzun ömürlüdür.
Çelik takılar sadece dayanıklılık açısından değil, aynı zamanda sağlık açısından da tercih edilmektedirler. Çünkü çelik takılar, insan sağlığına zararlı olan nikeli içermezler. Ayrıca, çelik takıların temizliği oldukça kolaydır ve uzun süre kullanıldıklarında bile parlaklıklarını korurlar.
Rodyum aşınmama özelliği olan bir metaldir. Madencilikte kullanılan bu metal, takı sektöründe duyulan ihtiyaç ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bizlere kararmayan takılar elde etmemizi sağlamıştır. Yani aradığımız özellik takının rodyum kaplama olmasıdır.
Nikelin Özellikleri
20 derecede bulunduğu form katı olarak belirlenmiştir. Nikel elementinin erime noktası 1455 derece iken kaynama noktası 2913 derecedir. Oldukça kuvvetli bir ısı gerekmektedir. Elementin yoğunluğu ise 8,9 gram/ santimetreküptür.
Yüksek ayarlı altın ve gümüş alerji yapmıyor
Takı alerjilerinden sorumlu başlıca madde olan nikel, özellikle metal takılarda çok sık kullanılmaktadır. Aynı şekilde düşük ayarlı altın ve gümüş takılarda da nikel kullanımı yaygındır.
Oldukça beyaz, yumuşak ve kalınlık dağılımı homojen kaplama tabakaları elde edilir. Özellikle dolap kaplamalar için geliştirilmiştir. Dekoratif, yüksek parlaklık ve girişkenliğe sahiptir. Oldukça beyaz kaplama tabakaları elde edilir.
Havadaki Elementler. Soluduğumuz havayı oluşturan bazı elementler, gümüşle tepkimeye girerek kararmaya neden olur. Hidrojen, kükürt ve sülfür, bu elementlerdendir. Yani, kullanmadığınızda gümüş takıları açıkta bırakmak, bir süre sonra kararmaya sebep olacaktır.
Bunun için tek yapmanız gereken rengi açılan ya da kararan altın takılarınızı bir kabın içe alıp içerisine sıcak su ve biraz sıvı bulaşık deterjanı eklemek oluyor. Birkaç dakika bu karışımda bekleyen takılarınızı bir diş fırçası yardımıyla biraz ovalayarak eski rengine döndürmeniz mümkün oluyor.
Gümüş, takılar, mücevherler belli bir zaman geçtikten sonra kararma ve renginde koyulaşma meydana gelir. Bu kararmanın esas nedeni, kükürt elementidir. Dünya üzerinde çok miktarda bulunan kükürt elementinin en az miktarı bile, gümüş madeni üzerinde kararmaya yol açacaktır.
Yapılan kaplama çok ince olursa rengi solacak ve çabuk kararmış gibi görünmeye başlayacaktır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, mücevher ilk önce nikel ile kaplanırsa bu sayede baz metallerin altının görünümünü etkilemesini engellenmiş olur.
Nikel gümüş-beyaz bir metaldir. Oldukça sert olup, Periyodik cetvelde geçiş metalleri arasında yer alır.
Fakat takılarınız yüzerken düşebilir ya da kaybolabilir. Bu ihtimal dahilinde tercih denize girerken takılarınızı çıkartabilirsiniz. Altın ve çelik takılar herhangi bir şekilde kararma yapmazlar.
Takı takılan bölgelerde geliştiğinde “Takı egzaması” olarak da isimlendirilen bu döküntü genellikle nikel alerjisinin ilk ve tek belirtisi olur. Zamanla döküntülü alanda küçük su dolu kabarcıklar belirir, sulantılı ve nemli görünüm eklenir. Uzun süre devam ettiğinde kuru, kepekli, çatlak görünüm kazanır.
Nikel alerjisi, cildin çoğunlukla zararsız bir madde ile temas ettiği bölgede ortaya çıkan ve kaşıntılı bir döküntü olarak bilinen alerjik kontakt dermatitin en yaygın nedenidir. Genel olarak küpeler ve diğer takılar ile ilişkilendirilir.
Simgesi “Ni” olan nikelin atom numarası 28, atom kütlesi 58,69 dur. Periyodik cetvelde geçiş metalleri arasında yer alır. Oldukça sert ve katıdır. Parlak, altın rengini andıran, karışık metalik ve gümüş-beyaz rengi olan alaşım bir metaldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri