Nikah başvurusu yaptığın tarihten en geç 24 saat sonrasına nikah günü alabilirsin.
Evrakların tamamlanması, evliliğin ilk adımını oluşturur. Nikah tarihi almak isteyen çiftler, evrakların alındığı günden itibaren 6 ay içinde nikah tarihi alabilme hakkına sahiptir. Çünkü evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. Bu nedenle 6 ay içinde nikah tarihi almak şarttır ve evlenmek gerekir.
Fakat, nikah günü için erkenden müracaat edilmesi işleri büyük ölçüde kolaylaştırır. E-devlet nikah tarihi sorgulama sistemi sayesinde, belediyelerin evlendirme dairelerindeki uygun günler kontrol edilebilir. Gün almak içinse ayrı olarak müracaat edilmelidir.
Alınacak sağlık raporu 6 (altı) ay geçerli olduğundan, İstenilen nikah tarihini de kapsayacak şekilde, nikah öncesi son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.
Nikah başvurusu yaptıktan sonra, mümkün olan en yakın güne nikah tarihi almak için ayrıca bir ödeme yapman gerekmiyor. Bu yüzden yıldırım nikahı için de ödenecek para diye herhangi bir araştırma yapmana gerek yoktur. Başvuruda bulunduğun belediyenin nikah başvurusu için belirlediği ücreti ödemeniz yeterlidir.
İlgili 18 soru bulundu
Evlendirme Yönetmeliği'nin 42. Maddesi gereği evlenmeye esas olan belgelerin geçerlilik süresi 6 aydır (180 gün). (Evrak düzenlenme tarihi ile nikâhın kıyılacağı tarih arası için geçerlidir.) Mevzuat gereği aynı gün içerisinde nikâh işlemi yapılamaz.
Büyük güne 3 ay kaldıysa ve nikah başvurunuzu henüz tamamlamadıysanız daha fazla beklemeden o işi halletmeniz gerekiyor. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz.
Bunun için sadece T. C. kimlik numarasına ve e devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra, çeşitli belediyeler sıralanır. Daha sonra, istenilen nikah salonu ve tarih seçilerek sorgulama yapmak mümkündür.
Net nikah işlemleri ücretini başvuru yapacağın belediyenin web sitesinden ya da telefonla öğrenebilirsin. Örneğin; İstanbul'da 2023 nikah işlem ücreti; Hafta içi: Nikah salonu ücreti ortalama 600-800 TL. Hafta sonu: Cumartesi ve pazar ile tatil günleri gerçekleşen nikahlar için ise 800-1.000 TL civarında.
Nikah günü almak için öncelikle ikametinizin bulunduğu belediyeye gitmeniz gereklidir. Belediyeye evlenmek için başvurduğunuzu söylemeniz halinde sizden istenen evrakların listesi ve boş günler sunulacaktır.
Doğru olan da budur. Çiftlerden birinin tek başına nikah için müracaatta bulunması söz konusu değildir. Bu tür başvurular belediyelerin nikah memurlukları tarafından kabul edilmez. Çiftlerden birinde, evlenilecek olan kişinin vekaleti varsa, bu durumda çiftlerden biri de gerekli müracaatta bulunabilir.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir ? Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, Vesikalık fotoğraf, 4 adet (son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı, T. M. K.'nın 36. Maddesine göre kadınlarda alın, çene ve yüz tamamen görünecek, fotokopi veya bilgisayardan çoğaltılan fotoğraflar geçersizdir.)
Başvuru ve nikah günü için internet sayfamızdan randevu alınması gerekmektedir. Çiftlerin internet sayfamız üzerinden randevu aldıkları gün ve saatte Nikah Sarayına birlikte başvuruya gelmeleri zorunludur. Online Nikah Rezervasyonu cep telefonu gibi mobil cihazlarla yapılamamakta bilgisayarlardan yapılabilmektedir.
Bu işlem Noterler tarafından da yapılmaktadır. 9. Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. 10. Nikah süresi belirlenirken en fazla 4 ay sonrasına, en erken ise 1 hafta içerisinde gerçekleştirilmek üzere nikah günü verilmektedir.
Evlilik İçin Sağlık Raporu Aç Karnına Mı Alınır? Evlilik için sağlık raporunun aç veya tok karnına alınmasında sakınca yoktur.
Hayır. Başvuruya mutlaka birlikte gelmeniz gerekiyor. Ancak, evleneceğiniz kişinin gelemeyecek durumda ise, evlilik işlemlerini yapabilmeniz için noterden vekaletname düzenletebilir. Vekaletname, evlilik için alınan fotoğraflı sağlık raporu ve fotoğraflarını size gönderir.
Evlilik İçin Sağlık Raporu Hangi Testlerin Yapılmasını Gerektirir? Çiftlerin yaptırması gereken evlilik öncesi tıbbi testlerin başında akciğer grafisi ve kan testleri gelmektedir. Bu testler genellikle çiftlerin hepatit B , C , AIDS , frengi gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından değerlendirmesidir.
5 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte evleneceği kişiye göndermek suretiyle, eşlerden kadın veya erkek tek başına da evlenme başvurusunda bulunabilir. Başvuru kadın ve erkek veya onların vekillerince örneğine uygun olarak düzenlenmiş ve imza edilmiş olan “Evlenme Beyannamesi” ile yapılır.
Evlilik için sağlık raporu veren hastaneler hangileri diye merak edenler için hemen açıklayalım: Evlilik sağlık raporu tetkiklerini aile hekimliklerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde yaptırabilirsin. Ancak sağlık raporu için aile hekiminin onayı şart.
HAFTA İÇİ MESAİ DIŞI RESMİ NİKAH ÜCRETİ 150,00 TL. 170,00 TL. HAFTA SONU RESMİ DAİRE NİKAH ÜCRETİ 250,00 TL. 270,00 TL. DIŞ NİKAH ÜCRETİ 400,00 TL. 420,00 TL.
Düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat süre içerisinde gerçekleştirilmesi, Ayrıca 30.07.2020 tarih ve 12682 sayılı Genelgemiz çerçevesinde toplu taziye yapılmamasına ilişkin hükümlerin eksiksiz uygulanması, sürdürülecektir.
-Evlilik başvuru evrakları düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay (180 gün) süre ile geçerli olduğundan, istenilen nikâh günü bu tarih aralığını geçmeyecektir. -Nikâh süresi belirlenirken en fazla 3 ay sonrasına, en erken ise 1 hafta içerisinde gerçekleştirilmek üzere nikâh günü verilmektedir.
Damat töresi bittikten sonra düğün bitirilmiş olur. Düğünden bir hafta sonra gelin ve damat, gelinin baba evine el öpmeye giderler.
Mazeret izni olarak kabul edilen evlilik (düğün) izni nikah yapılmadan önce kullanılamaz. Yani evlilik (düğün) izni nikahla birlikte başlamaktadır. Nikah için gün alınmış olması, evlilik (düğün) izni talep etmek için gerekli ve yeterli iken nikah için gün alınmasından önce evlilik izni kullanabilmek mümkün değildir.
Şartlar ve imkânlar müsait olduğu zaman senenin bütün günlerinde ve günün her saatinde düğün yapılabilir, nikâh kıyılabilir. Yani nikâh için belli bir zaman ve vakit yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri