Nikotin olmadan kullanman durumunda kimyasal bir bağımlılığın oluşmayacaktır. Nargiledeyse sigaraya kıyasla daha yüksek dumana maruz kalıyorsun, dumanın aromalı ve nemli olması aynı rahatsızlığı vermiyor tabi.
Zararsız oldu-ğu iddiasıyla internetten satılan "Puff Bar'ların kullanımı konusunda uzmanlar uyarıyor: Nikotin tuzu ile üretilmiş ve aroma ile tatlandırılmış bu ürünler elektronik sigara kadar zararlı. Nikotin içeren ve içermeyen e-Sigara'lar içe çekildiğinde reaktif oksijen moleküllerini açığa çıkarıyor.
Nikotin kanser yapıcı nitrozaminler denen maddeler grubunun da öncül maddesi… Nikotin, nitroz asitle birleşince kanser yapıcı nitrozaminler oluşuyor. Puff barlar da nikotini en bağımlılık yapıcı şekliyle ve yüksek yoğunlukta içeriyor.
Elektronik sigara ile her nefeste 0-36 mg/mL arasında nikotin alınıyor. Böylece 30 puf çekildiğinde bir sigaradan alınan miktar kadar nikotin alınıyor. Bu nedenle elektronik sigara, sigaraya göre daha fazla nikotin alınmasına neden oluyor.
“Puff barlar nikotini en yüksek yoğunlukta içeriyor”
İnsan sağlığı üzerindeki zararlı etkileri elbette bununla sınırlı kalmıyor. Nikotinin bağımlılık yapıcı etkisi çok güçlü bir madde olduğu için özellikle gelişmekte olan çocukların ve gençlerin beynine zarar verdiğini ifade eden Prof.
İlgili 18 soru bulundu
Nikotin reseptörleri ortalama 45 dakikada duyarlı hale geliyor. Günde bir paket sigara kullanan kişi, ortalama 16 saat uyanık kaldığı var sayıldığında 45 dakikada bir dal sigara kullanırsa toplam 20 dal sigaraya ihtiyaç duyacaktır. Muhtemelen sigara paketlerinde 20 dal sigara olmasının nedeni de budur.
Günde 10 veya daha fazla sigarayı içe çekmeden içen dudak tiryakilerinde, içmeyenlere göre kalp krizi riski 1 kat daha artmaktadır'' dedi.
Puff Bar'ların içeriğinde nikotin bulunur ve bu da kullanıcıları nikotin bağımlılığı riskiyle karşı karşıya bırakır. Nikotin, son derece bağımlılık yapıcı bir maddedir ve bu bağımlılık sonucunda kişiler ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilirler.
Elektronik sigaranın dumanı akciğer içerisinde bulunan ve hava keseciklerini koruyan makrofajların işleyişini bozarak onların zarar görmesine neden olabilir. Bu durum da nefes darlığına ve öksürmeye neden olarak patlamış mısır olarak adlandırılan bir akciğer hastalığına yol açabilir.
Sigara kullanıcıları, sigaranın dumanından nikotin alır. Puff ve sigaranın sağlığa zararlılığı konusundaki farklarına dair henüz kesin bir bilgi yoktur. Ancak, yapılan araştırmalara göre uzmanlar her iki ürünün de sağlığa çok fazla zarar verdiğini bu tarz ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirtmişlerdir.
Daha dolgun, daha uzun nefesler alıyorsunuz ve günde ortalama 40 nefes çekiyorsunuz. Bu oranda, Puff Bar'ınız, ne kadar derin nefes aldığınıza bağlı olarak 7 - 9 gün arasında sizi her yerde tutacaktır.
Ülkemize ithal edilmesi ve satışı sağlık bakanlığı tarafından hiçbirşekilde ruhsatlandırılmamıştır ve herhangi bir izin verilmemiştir. Bakınız Ayrıca elektronik sigaranın aynı sigarada olduğu gibi kapalı alanlarda ve uçaklarda içilmesi yasaklanmıştır.
Tütün bağımlılığı üzerine yapılan geniş çaplı bir araştırma, "bir kez dahi sigara içen kişilerin yüzde 69'unun sigara kullanıcısına dönüştüğünü" ortaya koydu. Uzmanlara göre bu araştırma, "tütünün tek bir sigarada dahi bağımlılık kapasitesini" gösteriyor.
Çocuklar ve ergenlerde yüksek nikotin bağımlılığı için giriş kapısı olan ürünlerin piyasaya sunumu gelecek nesillerin sağlığı için son derece tehlikeli. Puff bar gibi nikotin oranı çok yüksek olan ve ruhsatsız ürünün internet satışı yasaklanmalı.
2018 yılında yapılan başka bir çalışmada, hiç sigara içmemiş 10 kişinin akciğer fonksiyonları, nikotinli ya da nikotinsiz elektronik sigara içildikten hemen sonra değerlendirilmiştir. Araştırmacılar hem nikotinli, hem de nikotinsiz e-sigaranın, sağlıklı insanlarda normal akciğer fonksiyonunu bozduğu sonucuna varmıştır.
Buff Bar ortalama 300 üzeri çekim sayısı sağlamaktadır. Buda yaklaşık 20 adetten fazla sigara demektir. Ortalama bir kullanım ile 2-3 gün boyunca nikotin ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Türkiye'de satışı yasak olan elektronik sigaralar son dönemde yeniden popüler hale geldi. İllegal şekilde internet üzerinden satışı yapılan ve Puff Bar olarak adlandırılan yeni nesil elektronik sigaralar, tütün ürünlerine erişimde 18 yaş kısıtlamasını da deliyor.
Cihazın Sahip Olduğu Puff Sayısı: Bir tek kullanımlık e-sigaranın bitip bitmediğini anlamanın en kolay yolu hiç kuşkusuz cihazda belirtilen ortalama puff sayısına bakmak olacaktır. Ortalama puff sayısı cihazın paketinde görülebilir.
Tam yanamayan likitleri doğrudan çekmeye çalıştığınız için ağzınıza likit gelir ve özellikle çoğunluğun kullandığı gibi siz de nikotinli e-likit kullanıyorsanız bu doğrudan vücudunuz nikotinle temas etmesine sebebiyet verir ki çok zararlı bir durumdur. Nikotinin fazlası boğazda yanmaya sebebiyet verir.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca bugüne kadar kartuşu nikotin içeren herhangi bir elektronik sigara markası için ithalat izni verilmemiş ve ruhsatlandırılmamıştır. Dolayısıyla ülkemize sokulması ve her türlü ticaretinin yapılması yasaktır.
"Bu tür maddelerin kullanılması caiz değildir"
Ayrıca konunun uzmanları, elektronik sigaranın içeriğinde alkol türevleri bulunduğunu ifade etmektedir. Dolayısyla bu türden maddelerin kullanılması da caiz değildir."
tr satış fiyatı 100 tl. abd'de eyaletlere göre değişmekle birlikte ortalama 7.5-8 dolardır. yine eyaletlere göre değişen ortalama bi paket sigara fiyatı 8-10 dolardır. yani bi puff bar, bi paket sigaradan daha ucuza gelir. dolayısıyla sigaraya bi alternatif sunar. 300 puff olduğu rivayet ediliyor ancak 300 puff 300 ...
dumanı içine çekmeyen insanlarda sigaranın bağımlılık yaratmaması gayet anlaşılır bir durumdur, sigara üzerinde kontrol kurmakla falan alakası yoktur.
Sağlıklı alternatiflerle sigaranın yerini tutabilir, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Egzersiz, doğa yürüyüşleri, meditasyon, sağlıklı beslenme ve sosyal etkinlikler gibi alışkanlıklar, sigarayı bırakma sürecinde size destek olabilir.
İçilen her bir sigarada sağlığa zarar veren ve insanı zehirleyen binlerce kimyasal madde bulunuyor. Bu kimyasal maddelerin 81 tanesinin doğrudan kansere neden olduğu biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri