Nisan ayı meyveleri: Çilek, çağla, can eriği, karadut, limon.
Mart ayında tüketilmesi gereken meyveler: Portakal, elma, yerli muz ve limon. Mart ayı meyveleri ve sebzelerini yeteri porsiyonlarda tüketmek sağlıklı beslenme için doğru bir ilk adım olacaktır.
Bahar mevsiminin lezzetli meyvelerini çok özledik. En başta da sadece bir ay tüketebileceğimiz çağlayı. Nisan ayında baharın gelişiyle birlikte tüketilmesi gereken meyveler şunlardır; limon, can eriği, çilek ve çağla…
Biber, domates ve patlıcan fideleri 15 nisandan sonra dikilir. Çileklerin ilkbahar çapası yapılır.Bamya, fasulye, hıyar, kabak, karnabahar, lahana ve soğan tohumlarının ekimi yapılır.
İlgili 38 soru bulundu
Mayıs ayı meyvelerinin çilek ve yeşil erik olduğu pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Bu meyvelere ek olarak Mayıs ayında çağla, karadut, dut ve yenidünya (malta eriği) yetişmektedir. Meyvelerin olgunlaşmış hallerinin tüketilmesi, bol su ile yıkanması, vitaminleri ölmeden bitirilmesi gerekir.
Çilek, hem en lezzetli hem de en faydalı nisan meyvelerinden biridir. Aft ve pamukçuk gibi ağız içi yaralarının çok daha kısa bir sürede geçmesini sağlar. Ağız kokusunu da gideren çilek cilt ve saç sağlığı için de bol bol tüketilmelidir.
Yeşil soğan, marul, bezelye, bakla hasadına devam edilir. Toprak altı zararlıları, sebze ve bostanlarda yaprak biti, kırmızı örümcek, soğan mildiyösü, bostanlarda külleme, antraknoz, yalancı mildiyöye karşı ilaçlama yapılır. Seracılık: Örtü altında yetiştirilen kabak, biber hasadı devam eder.
Nisan ayı, 12 ay içerisinde bulunan ve 4. aydır.
* Bamya, fasulye, hıyar, kabak, karnabahar, lahana ve soğan tohumlarının ekimine devam edilir. * Kavun, karpuz tohumları hazırlanan yerlere ekilir.
Uzun yıllar nisan ayı sıcaklıkları dikkate alındığında 2021 nisan ayı ortalama sıcaklığı 13.4°C ile son elli yıldaki 14. en sıcak nisan ayı olmuştur (Şekil 4).
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir.
ŞUBAT AYINDA HANGİ MEYVELERİ TÜKETMELİYİZ? Armut, cennet hurması, nar, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber. Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp.
Sebzecilik: Açık tarla yetiştiriciliği için toprak gübrelenerek sürülmeli, ay sonuna doğru domates, biber, patlıcan bideleri tarlaya aktarılmalıdır. Kışlık sebzelerin hasadına devam edilir. Bezelye, bakla, soğan, fasulye, bamya tohumları ekilir.
Nisan ayında otlar da ekiyoruz .
Örneğin, adaçayı lahana veya havuç yanında ekilmeye değerdir, fasulyenin yanında nane, bezelye, lahana, alabaş veya brokoli, salatalığın yanına dereotu ekilir ve bahçe tuzlu soğan ve sarımsak büyümesini artıracaktır.
Havuç, bir kış sebzesidir. Havucun ekim zamanı, Şubat-Haziran ayları arasındadır. Hasat zamanı ise Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarıdır.
Çilek mevsimi ilkbahardır. Mart, nisan ve mayıs aylarında çilek yetişir; pazar ve manav tezgahlarında tazesini bolca tüketebilirsiniz. Çilek hangi ayda yenir, ne zaman çıkar sorunuzu mart-nisan aylarından haziran sonlarına kadar şeklinde yanıtlayabiliriz.
Haziran ayı meyveleri: Kiraz, kayısı, çilek, şeftali, yeşil erik, yeni dünya, dut. Bu sebze ve meyveleri mutfakta bolca bulundurmak bile sağlıklı beslenme adına doğru bir ilk adım olacaktır.
Sonbahar Meyveleri:
Sonbahar mevsiminde iseniz sebze olarak mantar, ıspanak, pırasa, mısır, havuç, kıvırcık ve yeşillikler, turplar, dolmalık biber, kapya biber, kereviz, brokoli, ıspanak, pazıyı tüketebilirsiniz.
Aralık ayı meyveleri: Portakal, elma, mandalina, nar, ayva, muz, greyfurt, Trabzon hurması, limon, kestane, armut, muz, kivi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri