Nisan ayında ekebileceğiniz bitki ve çiçekler şunlardır; karanfil, gündüz sefası, mine, ateş çiçeği, gadetya, yıldız çadırı, petunya, schefflera ve cam güzelidir. Mayıs Ayında Hangi Çiçekler Ekilir?
Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Mayıs ayında ekilen çiçekler şunlardır; müge, inci çiçeği, sardunya, horçiçeği ve açelya.
Antoryum, kurt kulağı, eğrelti otu, kaladyum, duvar sarmaşığı, kolyoz, krofon, difenbahya, aralya, benjamin, kauçuk, paşa kılıcı ve tavşan ayağı gibi yapraklı bitkiler nisan ayında saksılara dikildiğinde hızla büyüyor. Bu bitkileri uygun sıklıkta sulamak ve yapraklarının tozunu almak gerekiyor.
Mart aylarında ekebileceğimiz çiçekler arasında Fulya, nergis, lavanta, lale, çiğdem, sümbül, zambak çiçekleri vardır. Filizlenme ve açma zamanı için çok uygun olan Mart ayında bu çiçeklerin bol güneşli alanda olmayı sevdiklerini söylememiz gerek.
İlgili 39 soru bulundu
Mart: Bezelye, biber, ceviz, domates, fesleğen, kabak, mercimek, nohut, patates, patlıcan, pırasa, rezene, salatalık, tere, yer elması, yer fıstığı ve zeytinin tohumu ekilir. Nisan: Yeşil soğan, salatalık, maydanoz, kavun, karpuz, dereotu, ceviz, börülce ve bamyanın tohumu ekilir.
Fakat en çok ekilen bitki çeşitlerine baktığımızda ekilen sebze çeşitleri genellikle salatalık, domates, biber, maydanoz, dereotu, patlıcan ve nane şeklinde görülür. Ekilen baklagillere bakacak olur isek fasulye, bamya şeklinde karşımıza çıkar. Nisan ayında birçok meyve ağacı da ekilmektedir.
Nisan ayında ekebileceğiniz bitki ve çiçekler şunlardır; karanfil, gündüz sefası, mine, ateş çiçeği, gadetya, yıldız çadırı, petunya, schefflera ve cam güzelidir. Mayıs Ayında Hangi Çiçekler Ekilir?
yetiştirebilirsiniz. Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin.
İlkbahar başlarında tohumları sıcak yastıklara ekilir. Bahçeler de bordür olarak, saksılara dekoratif amaçlı ayrıca kayalık yerlere uygundur. Saksı yetiştiriciliğine uygundur. -Dış mekan için ekim ayları; İlkbahar ve Yaz ayları.
Ekme işlemini gerçekleştirirken yılın mart ayını tercih etmeniz gerekir. Bol güneşi seven bu çiçeğin tohumları toprağa döküldüğünde bile tutmaktadır. Bu nedenle, mine çiçeğinin dikimi oldukça kolaydır. Bu şekilde dikim işlemi yaptığınızda mine çiçeği tohumu çimlendirme aşamasına kısa sürede geçmiş olursunuz.
Ekeceğiniz bitki tohumunun çimlenme süresi değişiklik göstermektedir. Bu noktada tohumun bulunduğu sıcaklık ortamı çimlenmesinde önemli bir etkendir. Genel olarak bakıldığında, çimlenme sıcaklığı 19 derece olan tohum, 10-12 günde çimlenmeye başlayacaktır. Bu süre bazen daha kısa sürerken, bazen bir ayı bulabilir.
Bu tür bitkinin tohumunu ekmek isteyen kişiler, dış mekânda ekim için bahar ve yaz aylarını tercih edebilir. Bunun aksine iç mekânda dört mevsim ekimi yapılabilir. Tohumun çimlenmesinde oda sıcaklığının 3-5 derece olmasına özen gösterin. Tohumları ekmeden önce bir gün boyunca suda bekletiniz.
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 16-20 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Dört Mevsim Bakılabilen Çiçekler Nelerdir? Bu dört mevsimde kurumayan ve çiçek açabilen bitkileri sıralayacak olursak bunlar şebboy, antoryum, orkide ve yucca bitkisidir.
Nisan: Bezelye Çiçeği
Yemyeşil yapraklarıyla bezelye çiçeği bu ay doğanlar için aşk, gençlik ve masumiyeti temsil ediyor.
Ne Zaman Ekilir? Bahçe gülleri fidan olarak her mevsim dikilebilir. Açık kök ya da saksıda alınan gül fidanlarını toprağa dikmeden önce sürülmesi ve temizlenmesi gerekir. Her mevsim dikilmeye uygun olsa da sonbahar sonu ya da ilkbahar başı dikilmesi en uygun zamandır.
Mayıs Ayında Hangi Bitkiler Ekilir? Mayıs ayında, lahana, salata, brokoli, kabak, karalahana, ayçiçeği, karnabahar, kavun, karpuz, kereviz, mısır, pancar, roka, pırasa, pazı, rezene soğanı, domates, bezelye, yeşil soğan, marul, ıspanak, sarımsak, havuç ve patates gibi bitkiler ekebilirsiniz.
Nisan ayında baharın gelişiyle birlikte tüketilmesi gereken sebze ve yeşillikler şunlardır; enginar, tere, taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç … Brokoli, lahana ve kereviz için ise son günler…
Gübreleme ve zararlı mücadelesi çimlerinizin ve zararlıların hızla büyüdüğü Nisan ayı sonuna doğru başlar. Toprak sıcaklığının arttığı Nisan ayının ikinci döneminde çimlerinize Amonyum Nitrat uygulamanız faydalıdır. Bu ay içinde çimlerinizin fazla uzamasını engelleyecek sıklıkta biçim yaparsınız.
Biber, domates, patlıcan, salatalık tohumlarını, küçük alanlarda çimlendirip fide haline getirdikten sonra, 15 Nisan itibariyle daha geniş bir yere dikmeye başlayabilirsiniz. Bu aşamada fidelerin en az 3 yapraklı olmasına dikkat edin. Bamya, fasulye, kabak, karnabahar, lahana ve soğan tohumları da bu ayda ekilebilir.
tohumlar sıcak yastık veya kasalara Aralık sonu- Ocak ayı başında ekilirler. Şaşırtma büyüklüğüne ulaşan 1-2 hakiki yapraklı fideler ılık yastıklara, saksılara, plastik torbalara ve viyollere şaşırtılarak pişkin fide elde edilir ve bu fideler daha sonra esas yetiştirilme yerlerine dikilir.
Fideler, boyunun 2/3 si toprak altında, 1/3 i toprak altında kalacak şekilde karık boyunca dikilir. Tek sıralı dikim tavsiye edilir. Nisan-Mayıs aylarında toprak tavlı iken dikilmelidir. Yer çeşitlerinde bitki aralığı, 40-60 cm karık aralığı 120-160 cm arasında olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri