Sabit sürücünün arızalanma olasılığı ile ortaya çıkması muhtemel bu hata sistem dosya denetleyicisi anlamına gelir. No bootable device please restart system genel olarak Windows komutları kullanılarak çözülür.
No bootable device hatası bilgisayarda ön yüklenebilir bir aygıt olmaması nedeni ile meydana gelebilir. Bunun dışında bu aygıtın arızalanması sebebi ile de bu hata meydana gelebilmektedir. Yani bu durumda bilgisayarda yer alan USB, DVD ve Harddisk gibi alanlarda bir arızalanma söz konusu olabilmektedir.
Hata: Device boot not found hatası, genellikle Windows güncellemelerinin ardından yaşanan bir hatadır. Güncellenen bilgisayar açıldığında bu sorun ortaya çıkar. Hatanın temel sebebi, bilgisayara sonradan eklenen SDD'nin açılışta tanınmamasıdır.
Bir bilgisayarı açtığınızda ve ekranda "mevcut önyükleme aygıtı yok", makinenin bir işletim sistemi veya Windows kurulum CD'si gibi bir önyükleme diski içeren bir sabit sürücüyü bulamadığı anlamına gelir. Bir işletim sistemi yüklenene kadar bilgisayar başlamayacaktır.
Bu hatanın Türkçe karşılığı Önyükleme yapın veya önyükleme aygıtını seçin ya da önyükleme aygıtına CD, DVD gibi önyükleme medya aracı ekleyin ve ardından bir tuşa basın şeklindedir. Bu hata durumunda bilgisayar HDD'yi göremez. Bu sebeple de bu hatayı vermektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Acer marka bilgisayarlar için BIOS menüsüne F2 veya delete tuşlarından biri aracılığı ile ulaşılabilir.
BIOS tuşu F2, boot tuşu F12 olmalı yanlış hatırlamıyorsam.
Acer kullanıcısıyım F2'ye basarak BIOS F12'ye basarak boot menüye girebilirsin.
BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir. BIOS'u açtıktan sonra önyükleme ayarlarına gidin. Dizüstü bilgisayarlar: Storage (Depolama) > Boot Options (Önyükleme Seçenekleri) öğesini seçin.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
Bir bilgisayar kavramı olarak boot, işletim sistemine erişebilmek için bilgisayara güç verme işlemidir. Bu işlem İngilizcede boot kelimesi ile ifade edildiği gibi, boot up, start up ve booting kelimeleriyle de ifade edilmektedir.
2. Bir İşlev Tuşu veya Novo Düğmesi kullanarak Önyükleme Menüsünden Önyükleme aygıtını seçin. Önyüklenebilir bir USB diski ( USB Stick) takın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve ardından Not Defteri'ne tıklayın. Dosya menüsünde, Aç'a tıklayın. Konum kutusunda sistem bölümüne tıklayın, Dosya türü kutusunda Tüm Dosyalar'a tıklayın, Boot.ini dosyasını bulun ve tıklayın ve ardından Aç'a tıklayın.
Bu hatanın meydana gelme sebeplerinden biri bilgisayarda ön yüklenebilir bir aygıt bulunamaması olabilir. Ya da aygıtın arızalanmasından dolayı bu hata meydana gelebilir. Yani no bootable device hatası bilgisayarda bulunan USB, DVD veya hard disk gibi alanlarda oluşan arızalanmadır.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın.
Kısayol tuşunu ve F1-F12 tuşlarının özel işlevini değiştirmek için fonksiyon tuş ayarını BIOS'ta değiştirin (BIOS'u açmak için bilgisayarı başlatırken F2'ye basın, ardından Ana menüsünü seçin ve Fonksiyon tuş davranışı 'ı Fonksiyon Tuşları 'e değiştirin). (Spesifikasyonlar modele bağlı olarak farklılık gösterebilir.)
PC'yi kapatın. Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın.
1- Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın. 2- On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun. 3- F11 tuşuna basın.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Bilgisayarın kilidini açmak üzere CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın. Son oturum açan kullanıcının oturum açma bilgilerini yazın ve ardından Tamam'a tıklayın. Bilgisayarın Kilidini Aç iletişim kutusu kapatıldığında, CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın ve her zamanki gibi oturum açın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri