Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Kapasitenin dışına çıkılırsa buzdolabının içi buzlanabilir. Buzdolaplarının kapağında vakumlu bir lastik vardır ve buzdolabının hava almamasını sağlar. Olası bir durumda o lastikte bir gevşeme yaşanırsa ve buzdolabının içine hava alırsa buzlanma yaşanabilir.
No frost buzdolabı buzlanma sorunu su kanallarındaki tıkanmalardan meydana gelebilir. Buzdolaplarında su kanalları bulunmaktadır. Buradaki tıkanma buzlanma sorunlarını beraberinde getirir. Ayrıca buzlanma yapmasının bir diğer nedeni, kapağını tam kapatmamanız olabilir.
Nofrost buzdolapları: Dondurucu bölüm(Dipfiriz) kapısı açık kalır ise karlanma & buzlanma oluşur. Buzdolabınızı eritip, tekrar çalıştırabilirseniz sorun giderilecektir.
No frost buzdolaplarında karlanma olmaz. Bu modeller buzu otomatik olarak eritmeye ayarlanmış buzdolabı modelleridir.
İlgili 36 soru bulundu
Karlanma ve buzlanma bir parmak kalınlığından fazla ise, fişi çekerek eritebilirsiniz. Fişi çektikten sonra içini boşaltın. Kapakları açık bırakıp kar ve buz eridikten sonra kuru bezle silerek tamamen kurumasını sağlayın. Bekleme süresini kısaltmak için kesici ya da delici aletle karı-buzu temizlemeye çalışmayın.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Buzdolabına eşit oranda dağılmayan soğuk hava arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşumuna sebep olabilir. Bu durumun önüne geçmek için buzdolabınızın iç duvarıyla yiyeceklerinizin arasında dört parmak kadar boşluk bırakmalısınız.
Örnek verecek olursak; Bosch buzdolabı yaz kış ayarı kaç olmalı diyenler için buzluk bölmesi -20 derece, soğuk meyve sebze bölümü ise +4 derece önerilmektedir. Beko markalı buzdolabı için ise; Yaz aylarında buzdolabının dondurucu kısmını -20, -21, -22, -23, -24 dereceye getirilebilir.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
Sebep. Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Buzdolabını fazla doldurmayın, yiyecekler arasında yeterince boşluk bırakın. Fazla doldurulan buzdolaplarında soğuk havanın serbestçe dolaşması engellenebilir ve yiyeceklerinizi uygun şekilde soğutmayabilir. Bu da ısınmaya neden olacağından yiyeceklerinizin beslenme ve duyusal kalitelerinin düşmesine neden olur.
Termostat düğmesini maksimum ayara (en soğuk) getirin ve kompresörün çalışmaya başladığını görün. Şayet çalışmıyorsa, aşağıda listelenen problemlerden birinin olup olamayacağını kontrol edin. Termostat terminalleri arasına bir kablo köprüsü yerleştirin. Şayet kompresör çalışmaya başlarsa, termostatı değiştirin.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Yeni nesil dijital panelli buzdolaplarında ise genelde +4 ile -20 derece arasında ayar seçenekleri sunulmaktadır. Kış aylarında geniş kısmın derecesi +4 veya +2 civarında olabilir. Hatta eğer az gıda bulunduruyorsanız +4 derecede kullanabilirsiniz. Buzluk kısmının ise derecesi -18 altına düşmemelidir.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
(Soğutucu bölmesi) Süper soğutma fonksiyonunun açılmasına ve kapatılmasına yarar.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
karşı gereken önlemleri alın. Su sıcaklığı çalışma aralığı Page 8 Güvenlik ve çevre talimatları 7/37TR Buzdolabı / Kullanma Kılavuzu minimum 0,6°C (33°F) ve maksimum 38°C (100°F) olmalıdır.
1-Buzdolabı buzlanma yapıyor; buzdolabınızın termostat ayarını mevsimsel şartlara göre yaptığınızdan emin olun. Termostat ayarında dengesizlik yoksa termostat arızalanmış olabilir. Termostatın dışında buzdolabı fanı arızalanmış olabilir. Bu durumda teknik servisi arayarak sorununuzu belirtip, servis talebi açmalısınız.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Eco modu ile cihazı enerji tasarruflu çalışma moduna alabilirsiniz. Açılması: "eco mode" göstergesi gösterilene dek mode tuşuna basın. Kapatılması: "eco mode" göstergesi kapanana dek mode tuşuna basın. Uzun zaman evde olmayacaksanız, cihazı enerji tasarruf moduna alabilirsiniz.
15 dk. çalışıyor, bazen yarım saatten fazla duruyor. O galiba daha ekonomik.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri