Çünkü no frost buzdolabı modellerinde buzlanma yada karlanma olmaz. Bunun için otomatik buz eritme fonksiyonu bulunmaktadır.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Buzdolabına eşit oranda dağılmayan soğuk hava arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşumuna sebep olabilir. Bu durumun önüne geçmek için buzdolabınızın iç duvarıyla yiyeceklerinizin arasında dört parmak kadar boşluk bırakmalısınız.
No frost buzdolaplarında karlanma olmaz. Bu modeller buzu otomatik olarak eritmeye ayarlanmış buzdolabı modelleridir. Bu yüzden buzdolabının iç arka duvarında karlanma görmek yerine su damlacıkları görüyor olmanız normaldir.
İster kurumsal, ister de bireysel kullanımda olsun fark etmeksizin her zaman aktif şekilde çalışır durumda bulunması gereken tek cihaz buzdolabıdır. Sürekli olarak içerisinde ideal seviyede soğuk seviyesini koruması gereken buzdolabı yıl boyunca 7 gün 24 saat çalışır durumda bulunur.
İlgili 15 soru bulundu
Kullandığınız buzdolabı no frost buzdolabı ise bu durum olağan şekilde meydana gelir. Çünkü no frost buzdolabı modellerinde buzlanma yada karlanma olmaz. Bunun için otomatik buz eritme fonksiyonu bulunmaktadır.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Statik sistemle çalışan derin dondurucu ve buzdolaplarında kendiliğinden bir karlanma meydana gelmektedir. No frost derin dondurucu ve buzdolaplarında ise oluşan bu karlanma otomatik olarak engellenmekte olup; dolaptaki nem oranı belli bir seviyenin üzerini aşamaz.
No Frost teknolojisi, sağladığı avantajlar sayesinde buzdolabı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Beklentiler de seçim sırasında önemlidir. Gelişen teknoloji No Frost buzdolaplarının farklı özelliklere sahip olması üzerinde etkilidir.
Farklılıkları Neler? No Frost buzdolabı daha fazla enerji tasarrufu sağlar. Derin donrucu dolaplar istisna modeller hariç genelde tel raflıdır, No Frost buzdolabı ise cam raflı olarak üretilir. No Frost buzdolapları markalar arasında farklılık gösterse de genelde daha pahalıdır.
No frost buzdolabı buzlanma sorunu su kanallarındaki tıkanmalardan meydana gelebilir. Buzdolaplarında su kanalları bulunmaktadır. Buradaki tıkanma buzlanma sorunlarını beraberinde getirir. Ayrıca buzlanma yapmasının bir diğer nedeni, kapağını tam kapatmamanız olabilir.
Karlanma ve buzlanma bir parmak kalınlığından fazla ise, fişi çekerek eritebilirsiniz. Fişi çektikten sonra içini boşaltın. Kapakları açık bırakıp kar ve buz eridikten sonra kuru bezle silerek tamamen kurumasını sağlayın. Bekleme süresini kısaltmak için kesici ya da delici aletle karı-buzu temizlemeye çalışmayın.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir. Bu sebeple buzdolabının kapağı asla açık bırakılmamalıdır.
Buzdolabının buzunun çözülmesi:
Cihaz içindeki ürünleri ve çekmeceleri içinden çıkartın. Cihazınızda kombine bir buz kazıyıcı / drenaj kanalı bulunuyorsa, damla tablasını onunla birlikte taktığınızdan emin olun. Herhangi bir buz oluşumunda, kapıyı/kapıları açık bırakarak doğal yolla çözün.
No-frost buzdolaplarının soğutucu ve dondurucu bölümlerinde fan yardımı ile kuru ve soğuk hava birçok noktadan homojen olarak üflenir. Böylelikle Üflenen bu kuru ve soğuk hava, buzdolabının raf aralarına homojen olarak dağıldığı için dolabın içinde bulunan bütün yiyecekler eşit oranda soğutulmaktadır.
Bir buzdolabının no frost olup olmaması, elektrik tüketimini etkilemez. No frost buzdolapları da enerji sınıflarına uygun olarak elektrik harcar. A enerji sınıfı no-frost bir buzdolabı, yılda 252 kWh enerji tüketimine sahiptir; günde 0,69 kWh enerji tüketir.
A+++ enerji sınıflı buzdolabı, en üst düzey enerji sınıfıdır. Enerji maliyetlerinizi düşürmek ve karbon ayak izinizi azaltmak için en doğru seçimdir. A enerji sınıfına göre %60 daha az enerji tüketir. A++ buzdolapları A enerji sınıfına göre %40, A+ modeller ise %20 daha az enerji tüketir.
Low Frost buzdolabı 48 saate kadar sürecek olan elektrik kesintilerinde gıdalarınızı koruyabilir. No Frost buzdolabında ise bu süre 12 saat kadardır. Bu da low frost yönünden bakarsak sizin için bir avantaj sayılabilir.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemenizden kaynaklı olabilir. Fazla yiyecekleri çıkarın. Bununla birlikte iç kısmında bir miktar kar oluşması normaldir. Düzenli olarak temizlik yapılması, karın ve buzun eritilmesine yardımcı olacaktır.
Doğrudan soğutmalı (statik) derin dondurucular, endüstriyel kullanım için popüler bir seçim oluyor. Evlerde ve iş yerlerinde kullanım açısından ise no frost derin dondurucular, daha fazla tercih ediliyor. No frost derin dondurucular, statik derin donduruculara kıyasla daha az enerji harcıyor.
Rakam arttıkça dolap içindeki ısı da artacaktır. Eğer ortalama bir buzdolabı soğukluğu istiyorsanız 2 – 4 ayarı yapabilirsiniz. 2 derece soğuk, 4 derece ideal bir soğukluğu temsil edecektir.
15 dk. çalışıyor, bazen yarım saatten fazla duruyor.
Uzun süre buzdolabının açık kalmış olması buzdolabının soğutmama nedenleri arasındadır. Uzun süre elektriklerin gitmiş ve gelmemiş olması da soğutmayı engellemektedir. Buzdolabı ayarının düşüşe geçmiş olması da bu sorunun sebeplerinden biri olabilir ve bu ayarın yükselmesi ile düzelebilen bir durumdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri